BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan AB kriterlerinin karşılanmasını hızlandırmak için genelge----

Erdoğan'dan AB kriterlerinin karşılanmasını hızlandırmak için genelge

Erdoğan'dan AB kriterlerinin karşılanmasını hızlandırmak için genelge
18 Eylül 2019 - 10:11 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) ile vize muafiyeti sağlanması için yapılan çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir genelge yayımlayarak, “Vatandaşlarımız için vize serbestisinin önümüzdeki süreçte tamamlanmasını teminen Vize Serbestisi Yol Haritası’nda kayıtlı kriterlerin karşılanmasına yönelik çalışmalara hız verilmesi ve Avrupa Komisyonu tarafından karşılandığı teyit edilen kriterlere yönelik çalışmaların sürekliliğinin sağlanması gerekmektedir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede adalet ve içişleri bakanlıklarının bu süreçte rol üstlenmesini isteyerek şöyle dedi: “Vize Serbestisi Diyaloğu süreci çerçevesinde, Avrupa Birliği ile yürütülecek müzakerelerin Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı eşgüdümünde, özellikle Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının katkılarıyla, kurumlar arasında işbirliği, dayanışma ve süreklilik içeresinde yürütülmesi önem taşımaktadır.”

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında, 16 Aralık 2013 tarihinde imzalanan Geri Kabul Anlaşması ile eşzamanlı olarak Vize Serbestisi Diyaloğu süreci başlamıştı.

72 kriterden 66’sı karşılandı, sadece 6 kriter kaldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mart ayında AB yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin sonrasındaki açıklamasında vize muafiyeti için 72 kriterden sadece 6 kriter kaldığını söylemişti. Bu kriterler şöyle:

1- Terörle mücadele mevzuatında düzenleme

Ankara ile AB arasındaki müzakerelerde en zor kriterlerden biri terörle mücadele mevzuatı. Brüksel; organize suç ve terör tanımının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve AB standartlarında “kişi güvenliği ve özgürlüğü, adil yargılanma hakkı, ifade, toplanma ve örgütlenme özgürlüğü ile uyumlu hale getirilmesi”ni talep ediyor.

2- Yolsuzlukla mücadele

AB, yolsuzlukla mücadele için bir eyle2- Yolsuzlukla mücadelem planı ve bunu takip edecek bir kurum kurulmasını istiyor. Avrupa Konseyi'nin Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu’nun (GRECO) tavsiyeleri doğrultusunda yolsuzlukla mücadele için düzenlemeler gerekiyor.

3- Europol ile işbirliği

Avrupa Polis Teşkilatı (EUROPOL) ile işbirliği, kişisel verilerin korunması yasasında yeni düzenleme.

4. Kişisel verilerin korunması

5- AB ülkeleri ile adli yardımlaşma ve suçluların iadesi

Bu kriterde en zor konu Ankara’nın Kıbrıs Rum Yönetimi’ni tanımıyor olması.

6- Geri Kabul Anlaşması

Türkiye, Geri Kabul Anlaşması’nı uygulamaya başlayarak özellikle Suriyeli mültecilerin Avrupa’ya geçişinin engellenmesinde büyük sorumluluk üstlenmiş durumda. Ancak AB, ikili geri kabul protokollerinin uygulanmasında bazı sorunların olduğunu savunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)