BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan 4 maddede yeni ekonomi modeli----

Erdoğan'dan 4 maddede yeni ekonomi modeli

Erdoğan'dan 4 maddede yeni ekonomi modeli
08 Aralık 2021 - 19:58 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni ekonomi modelini 4 maddede özetledi

Kabine toplantısı sonrasından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, yeni ekonomi modelini 4 maddede özetleyerek "Biz ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme; hedef bu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 2 saat 15 dakika süren kabine toplantısı sona erdi. Asgari ücret, döviz kurundaki hareketlilik ve stokçulukla mücadele konularının elen alındığı toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni ekonomi modelini 4 maddede özetleyerek " Biz ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme; hedef bu" dedi.

"YATIRIM ATAĞI HER ALANDA SÜRMEKTEDİR"

19 yıldır Türkiye'de yapılan yatırımlardan bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Türkiye'nin yatırım atağı her alanda hızla sürmektedir. Adana'da 1.4 milyar dolar yatırım bedeli olan petrokimya tesisinin temelini atmıştık. Ülkemizin dört bir yanında yürütülen yüzlerce dev yatırımı yakından takip ediyoruz. Türkiye'nin kurtuluşunu küresel çıkar odaklarının güdümündeki reçetelerde değil, kendi kaynaklarını harekete geçirecek yatırımlarda, istihdamda, ihracatta görüyoruz. 19 yıldır yoluyla, köprüsüyle, barajıyla, santraliyle, sulama sistemleriyle sahip olduğumuz muazzam altyapıyı bunun için inşa ettik. 19 yıldır bunca okulu, üniversiteyi, mesleki eğitim kurumunu, hastaneyi, adliye sarayını bunun için kurduk. 19 yıldır ülkemizi her alanda bölgesinin ve dünyanın yükselene yıldızı yapmak için onca mücadeleyi bunun için verdik.

EKONOMİ MODELİNİ 4 MADDEDE ÖZETLEDİ

Gelecekte ekonomik hedefler hakkında da konuşan Erdoğan sözlerini öyle sürdürdü:

Ülkemizi 19 yıldır hakka, hakikate, hakkaniyete dayalı bir demokrasi ve kalkınma anlayışıyla yönetiyoruz. Türkiye'de bu kavramlardan nasibini almamış bir zihniyet hep olmuştur. Tek parti faşizmiyle başlayıp darbeler ve vesayet dönemiyle süren, dışarıdan aldığı destekle kendini milli iradenin üstünde gören, gerektiğinde terör örgütleriyle dahil her tür şer şebekesiyle işbirliğine giren bu zihniyet her defasında milletimizin irfanına çarpmıştır. Bu zihniyet ekonomide yaşanan değişimi de aynı sinsilikle mecrasından çarptırmaya çalışıyor. Biz ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme; hedef bu. Bu zihniyet yüksek faizle ekonomiyi soğutmak, küçültmek ve dolayısıyla istihdamı azaltmak istiyor.

 

Erdoğan: Dövizi bulunan birey ve kurumlara çağrı yapmak istiyorum

 

Erdoğan: Benzer bir hadise bizim de başımıza geldi, kitapların dağıtımı durduruldu