BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan 4 koalisyon mesajı!----

Erdoğan'dan 4 koalisyon mesajı!

Erdoğan'dan 4 koalisyon mesajı!
14 Temmuz 2015 - 11:02 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün katıldığı iftar sonrası yaptığı açıklamalarda koalisyon şartlarının sinyallerini verdi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyon görüşmelerine başladığı dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da "koalisyon mesajları" geldi.

Erdoğan, katıldığı iki ayrı iftarda, koalisyon konusunda 4 önemli mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı, koalisyon kuracak siyasi partilere üç mesaj gönderdi.

Erdoğan'ın mesajları şöyle;

* GEÇMİŞİ GÜNDEME GETİRMEYİN


Erdoğan, koalisyon konusundaki ilk önemli mesajını Cumartesi günü katıldığı İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin evsahipliğindeki iftar programında, "Bugün Türkiye’nin geçmişini tartışan değil, mevcut sorunların çözümü ve geleceğin inşası konusunda irade ortaya koyacak bir koalisyon hükümetine ihtiyaç var” dedi.

Erdoğan, aynı mesajı farklı sözcüklerle dün katıldığı iftar programında da tekrarlayarak, "Eğer bir koalisyon hükümeti kurulacaksa, milletin burada yer alacak partilerden, geriye doğru değil, ileriye doğru neler yapacaklarını duymak, bunun emarelerini görmek istiyor. Eğer ille geçmiş 12 yıl üzerinden bir koalisyon tartışması yapılacaksa, bu sürede eksik kalmış bulunan, daha iyisi ortaya konabilecek olan işler üzerinde durulmalıdır" dedi.

* BÜYÜK YATIRIMLARI DURDURMAYIN

Erdoğan'ın koalisyon konusundaki ikinci önemli mesajı ise dün gece geldi. Erdoğan, İStanbul'da katıldığı TÜMSİAD iftar programında yaptığı konuşmada, kurulacak yeni koalisyon hükümetinin, Türkiye'nin 3. köprü, İstanbul'daki 3. havalimanı gibi büyük projelere karşı durmaması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı, "3. Havalimanı'nı yaptırmayacaklarmış, 3. Köprü'yü durduracaklarmış. Ne demek o? Büyük projeleri rafa kaldırmayı amaçlayan bir koalisyon görüşmesi yapmak isteyenler, karşılarında beni bulur" diye konuştu.

* CUMHURBAŞKANLIĞI ÜZERİNDEN TARTIŞMAYIN

Erdoğan, koalisyonu kuracak siyasi partilere, "Ne birbirleriyle, ne de devletin diğer makamlarıyla didişmeleri" uyarısını da yaptı.

Cumhurbaşkanı şöyle dedi;

"Birbiriyle ve diğer makamlarla didişme halindeki partilerin koalisyonu, Türkiye'ye fayda değil, zarar getirir. Böyle bir zaman ve enerji kaybına milletimiz rıza gösteremez. Koalisyon görüşmelerini daha başlamadan sulandırmaya, kendi sorumluluğunu bırakıp başka partilere akıl vermeye kimsenin hakkı yoktur. Hele hele Cumhurbaşkanlığı makamı ve külliyesi üzerinden bu meseleyi tartışmak, sorumluluktan kaçmanın en sakil şeklidir."

* GÖRÜŞMELERİ UZATMAYIN

Cumhurbaşkanı, siyasi partilere koalisyon görüşmelerini uzatmamaları konusunda da mesaj verdi. Erdoğan, "Millet siyasetçilerden, partilerden hizmet bekliyor. Peşrev faslı bırakılmalı, artık hizmet faslına geçilmelidir. Şayet buna imkan yoksa, ülkenin vakti israf edilmeyerek yeniden millete gidilmelidir" dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)