BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan 2023 hedefi----

Erdoğan'dan 2023 hedefi

Erdoğan'dan 2023 hedefi
11 Haziran 2013 - 20:06 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan, 2023 hedeflerine ilişkin herhangi bir sapmanın olmayacağını söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokraside ve ekonomide 'Lider Türkiye'yi' kurmanın mücadelesini verdiklerini belirterek, "Dikkatimiz ve enerjimiz başka taraflara yönlendirilmek isteniyor. Ama biz 10,5 yıldır bu tuzakların hiç birine ilişmedik. Bugün de bundan sonra ilişmeyeceğiz. Hiç kimse ellerini de ovuşturmasın. Türkiye, 2023 hedeflerinden milim sapma göstermeyecektir." dedi.
Başbakan Erdoğan, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'na katıldı. Kurulda açılış konuşmasını yapan Erdoğan, Türkiye'nin geleceği için büyük hedeflerin, ancak bilim ve teknolojiye yapılan yatırımlar ile sağlanacağını söyledi.
Bilim ve teknoloji konusundaki çalışmaları kararlılıkla yürüteceklerini kaydeden Erdoğan, "Bilim ve sanayide istenen seviyeye gelmeden, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşamayacağını biliyoruz. 2071 hedeflerini somutlaştırabilmemiz için bilim ve teknolojide çok ileri seviyelere ulaşmamız gerekiyor." diye konuştu.
Demokraside ve ekonomide 'Lider Türkiye'yi' kurmanının mücadelesini verdiklerini anlatan Erdoğan, "Dikkatimiz ve enerjimiz başka taraflara yöneldirilmek isteniyor. Ama biz 10,5 yıldır bu tuzakların hiç birine ilişmedik. Bugün de bundan sonra ilişmeyeceğiz. Türkiye'nin sahip olduğu tüm zenginliğin milletin emrine verme kararlılığımızdan en küçük gevşeme vermedik. Olmayacaktır da. Dün herşeyi ile dışa bağımlı olan Türkiye'nin kendi ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde alternatif üretici ve ekonomi olarak küresel sistemde yerini almasından rahatsız olanların olduğunu biliyoruz. Bu rahatsızlığın farklı yöntemlerle dışa vurulduğunun da gayet iyi farkındayız. İstismar edilen sebeplerin asıl hedefinin asıl mesajlarını gayet iyi biliyoruz. Hiç kimse ellerini ovuşturmasın. Türkiye 2023 hedeflerinden milim sapma göstermeyecektir." şeklinde konuştu.
"EN BÜYÜK DESTEĞİ BİLİM İNSANLARINDAN BEKLİYORUZ"
Erdoğan, Türkiye'nin her alandaki çalışmaları kararlılıkla devam ettireceklerini de vurguladı. Havalimanları, oto yolları ve 3. köprü başta olmak üzere tüm köprüleri yapmaya devam edeceklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:
"Türkiye; ihracatını artırmaya, dış ticaretini geliştirmeye, istihdamını, tarımsal üretimini artırmaya devam edecektir. Türkiye, milli gelirini büyütmeyi, ayaklarını sağlam şekilde sürdürmeye devam edecektir. Bu konuda en büyük desteği bilim insanlarından bekliyoruz. Üniversitelerin ve kamunun araştırma geliştirmelerine destek vermemizde bu anlayış var. Tüm bu çalışmaların koordinasyonunu sağlayan en üst düzey karar organı olan Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu bu süreçte üzerine düşeni hakkı ile yerine getirdi. Bu gayretler neticelerini almaya başladığımızda memnuniyetle görüyoruz."
Bugünkü toplantıda, ulusal bilim ve teknoloji sistemi ile performans göstergeleri ile ulusal yenilik sistemi, yenilik sistemi performans sistemini karara bağlayacaklarını da anlatan Erdoğan, bunun yanında enerji ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar ile ilgili önemli konuların da gündemlerinde yer alacaklarını aktardı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)