BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'a Sırbistan'dan tepki----

Erdoğan'a Sırbistan'dan tepki

Erdoğan'a Sırbistan'dan tepki
25 Ekim 2013 - 07:10 www.finansgundem.com

Sırbistan Dışişleri Bakanlığı'nın, Başbakan Erdoğan'ın Kosova'da yaptığı konuşmaya tepki gösterdiği bildirildi

Sırbistan resmi haber ajansı TANJUG, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün Kosova'nın Prizren kentinde yaptığı konuşmada kullandığı 'Türkiye Kosova'dır, Kosova Türkiye'dir" ifadelerinin, Sırbistan Dışişleri Bakanlığı'nca kınandığını duyurdu.
TANJUG'un haberine göre, Sırbistan Dışışleri Bakanlığı, Başbakan Erdoğan'ın Kosova'da kullandığı söylemlerin dostane söylemler olarak kabul edilemeyeceğini ve iki ülke devlet yetkililerinin ilişkilerindeki güveni ortadan kaldıracağını savundu. Bakanlık, "tüm dünyanın Kosova'nın Sırp topraklarında yer aldığını bildiğini" iddia etti.
Öte yandan, Sırbistan Meclis Başkanı Neboyşa Stefanoviç de Başbakan Erdoğan'ın Kosova'daki açıklamalarını kınadığını söyledi. Sırbistan devlet televizyonu RTS'ye açıklamada bulunan Stefanoviç, "Bu tür söylemler, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkileri iyileştirecek söylemler değildir. Bu söylem, ağır ve skandal sayılacak bir söylemdir" dedi.
Başbakan Erdoğan, dün Kosova'nın Prizren şehrindeki Kosova Demokratik Türk Partisi'nin mitinginde yaptığı konuşmada, 'Hepimiz ortak bir tarihin, ortak bir kültürün, ortak bir medeniyetin, birbirine dost, birbirine akraba, birbirine kardeş olduğu bir yapının insanlarıyız. Unutmayın, Türkiye Kosova'dır, Kosova Türkiye'dir" ifadelerini kullanmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)