BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan zehir yasasına dur dedi----

Erdoğan zehir yasasına dur dedi

Erdoğan zehir yasasına dur dedi
20 Kasım 2019 - 13:39 www.finansgundem.com

CHP’nin ‘Namus meselesi’ olarak nitelediği 13 termik santrale 2,5 yıl daha baca filtresi takmadan faaliyete devam kararına, Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu.

Zehir saçan 13 termik santrale 2,5 yıl daha baca filtresi takmadan faaliyete devam kararı tartışmalara yol açarken son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu.

Erdoğan, termik santrallerdeki baca gazı filtreleme sistemlerinin mutlaka yapılması, aksi takdirde ceza verilmesi ve gerekirse kapatılmasını istedi.

Erdoğan partisinin MYK toplantısında “Kirliliğe kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Kimse milletin havasını kirletemez. Mutlaka filtreleme sistemi yapılmalı. Bu konuyu da bizzat takip edeceğim” dedi.

Toplantıda Erdoğan’ın kirli hava yayan bacalara ilişkin gösterilen bir fotoğraf üzerine, santral yöneticilerini aradığı ve filtre takmalarını istediği de belirtildi.

“MADDE ÇEKİLECEK Mİ GÖRECEĞİZ…”

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada “CHP olarak bugüne kadar 13 termik santral filtre takmazsa kapatılsın, ek süre verilmesin dedik. Bu santrallerin kapatılmasının enerji açığına yol açmayacağını da ispat ettik. Şimdi Cumhurbaşkanının da bizimle aynı düşünceyi paylaşması sevindirici. Zaten Zonguldak Çatalağzı'nın durumunu gören herşeyi anlar. Şimdi AKP'nin yasa teklifindeki 2,5 yıl ek süre öngören ve ülkeyi gaz odasına çevirecek o maddenin geri çekilmesini ve bu konuda bizim girişimlerimize destek olunmasını bekliyoruz'' dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • orhan koldaş27 Kasım 2019 00:07

    orada yaşayanlar nekadar çok sevinecekler, .bizde çok sevindik.

  • vatandaş25 Kasım 2019 18:08

    çok şaşırdım yemin ederim çok şaşırdım. akp milellet vekillerinin yada belediyelerinin ne pislikler torpiller israflar yaptığı ortada ama onlara aykırı karar alması çok şaşırttı ama sevindirdide tabiki. doğamız çok önemli

  • halkın sesi20 Kasım 2019 17:12

    Brova Reis. AKP li milletvekillerinden daha çok ülkeyi düşündüğün ortada. Bu adamların topunu değiştir.