BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: zaferle sonuçlandıracağız----

Erdoğan: zaferle sonuçlandıracağız

Erdoğan: zaferle sonuçlandıracağız
24 Temmuz 2022 - 19:08 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbni Haldun Üniversitesi mezuniyet töreninde konuştu. Konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi için 'Zaferle sonuçlandıracağız' ifadesini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İbni Haldun Üniversitesi mezuniyet töreninde  gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı'nın konuşmasında öne çıkan satırbaşları: 

"İnsanlığa yön verecek değişimlere talibiz"

Yetiştireceğimiz kaliteli insan gücüyle insanlığın bugünkü sorunlarını çözecek medeniyet inşasını inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. İnsanlığa yön verecek değişimlere talibiz.

"Yeni bir değişimin eşiğindeyiz"

İnsanlığın geleceğine yön verecek yeni bir değişimin eşiğindeyiz. Uluslararası ilişkilerfden ekonomiye, aileye ve toplum yapısına kadar insanlık yeni sınamalarla karşı karşıya kalmaktadır. Tüm insanlığa faydalı nesiller yetiştirmedikçe büyük davanın hedefine ulaşmasını sağlayamayız.

Üniversitelerimizin sayısını 76'dan 208'e çıkardık.

Bu millet rastgele bri millet değil. Bu milletin mayası sağlam. Bunun için bu millet geleceği çok farklı bir şekilde inşa etmeye hazır.

"Türkiye olarak büyük hedefler belirledik"

İlimle bilimle donanmış nesiller yetiştirmek hocalarımızın öğretmenlerimizin görevidir. Ülkemizi yeniden dünyanın billim merkez haline getirmeliyiz. Dünyadaki güç dengeleri sürekli değişmiştir.

 "Zaferle sonuçlandıracağız "

Bir süredir üretim ve tedarik zincirindeki kırılmalar, ekonomik ve sosyal dönüşümleri hızlandırdı. Bu kritik dönemde Türkiye olarak kendimize çok büyük hedefler koyduk. Ekonomik istikrar mücadelesini zaferle sonuçlandıracağız.

"Terörle mücadelede taviz vermeyeceğiz"

Güney sınırlarımızı terör örgütlerinden temizleme konusunda kararlıyız. Siyasi, ekonomi ve askeri çıkarlarımızdan taviz vermeyeceğimizi herkese gösterdik.

"Savunma sanayiinde ürettiğimiz yüzde 80'e ulaştı"

Bütün mesele dost kazanmak. Düşman değil. Biz de bunu hamdolsun şu ana kadar başardık, başarıyoruz. Bize güvenen dost ülkeleri zor zamanlarda yanlarında olarak hayal kırıklığına uğratmadık. Türkiye'ye husumet besleyen herkesi tavırlarını gözden geçirmek zorunda bıraktık. Göreve geldiğimizde, 20 yıl önceyi söylüyorum, savunma sanayiinde sadece bize ait olan yüzde 20'ydi. Ama şu anda savunma sanayiinde ürettiğimiz hamdolsun yüzde 80'e ulaştı. Bütün bunlarla beraber savunma sanayiinde kendi ürünlerimiz ortada. Bu birilerine de ciddi manada Türkiye'ye göz kırparken dikkatli olun demeyi gerektiriyor. Pek çok ülkenin resesyona sürüklenme korkusu yaşandığı bir dönemde ekonomimizi büyüterek yolumuza devam ediyoruz. Sadece son 8 yılda başımıza gelenlerin herhangi birine maruz kalması halinde ayakta kalabilecek çok az ülke olduğuna inanıyorum. Bir yandan önümüze çıkan engelleri aşıp tehditleri bertaraf ederken, bir yandan da demokrasi ve kalkınma hedeflerinden sapma göstermiyoruz.

Erdoğan'dan Ebru Gündeş'e başsağlığı telefonu

Erdoğan'dan Lozan açıklaması

Emine Erdoğan Lider Eşleri 2. Zirvesi'ne video mesaj gönderdi