BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Yeni anayasa hazırlığımızı millete sunacağız----

Erdoğan: Yeni anayasa hazırlığımızı millete sunacağız

Erdoğan: Yeni anayasa hazırlığımızı millete sunacağız
27 Mayıs 2021 - 12:47 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda AK Parti'nin “Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı”ndaki konuşmasında, yeni anayasa çalışmalarından ve yeni keşfedilen petrol rezervinden bahsetti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Yassıada'nın öne Yaslıada'ya ardından Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na dönüşme süreci Türkiye'nin son 60 senelik siyasi tarihinin de bir özetidir. Hep aynı. Merkez aynı. Değişen bir şey yok. Sadece muhtıracılar değil onları teşvik eden onlarla kol kola yürüyen siyasi profilleri bugün de varlığını sürdürmektedir.

Varını yoğunu ortaya koyarak İstiklal Harbi'ni başarıya ulaştıran Türk milleti, demokrasi mücadelesini de bu kararlılıkla sürdürmüştür. Türkiye'ye siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan bedeller ödeten darbelerin ilki olan 1960 darbesi milletimizin kalbinde hala kanayan bir yaradır. Darbeci zihniyetin hala varlığını sürdürdüğünü görmek ise üzüntü kaynağıdır.

Sadece darbeciler ve muhtıracılar değil, onlarla kol kola yürüyen siyasetçi zihniyeti de hala sürmektedir. Monşerler de var. Bunlar aynı yerden yönetildiler. Bunlar iktidarı sandıkta değil, dar ağacı ve silahların gölgesinde elde etmenin peşinde koşmuştur. Meşru iktidarla değil, vesayet araçları ile yönetmeyi ve çalışmaya araç haline getirmişlerdir.

"BİZİ MENDERES'İN AKIBETİYLE TEHDİT EDENLER BUNLARDIR"

Tankların arasından sıvışan, kaçıp giden bunlardır. Daha geçen yıl bir erken seçim veya başka bir şekilde iktidar değişikliğini savunan bunlardır. Bizi indirmekten vatana ihanetle yargılamaktan söz edenler yine bunlardır. Milli şeflerinin izinden gittiklerini gösteren yine bunlardır. Bizi merhum Menderes'in akıbeti ile tehdit eden yine bunlardır. Tüm kirli girişimler CHP yönetimi tarafından desteklenmiştir. Darbe güzellemesi yaparken yakalandıklarında yapay gündem diyerek sıyrılmaya çalışmışlardır. Şunu bilmiyorlar, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Onlar şunu da bilmiyorlar, her nefis ölümü tadacaktır. Ölümden kaçış yok. Biz ölümü korkutanlardan olacağız. Milletin değerlerine husumet, darbecilik, ülke düşmanları ile kol kola yürüme hastalığı CHP yönetiminin içine işlemiştir.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Yeni bir sivil anayasa ile bu adımı kalıcı hale getirerek ülkemizi en üst lige çıkaracağız. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP, BBP hepsi bu çalışmayı sürdürüyor. Ortağımız MHP kendi taslağını bize sunmuş oldu. Diğer partilerin de böyle hazırlıkları olduğunu biliyorum. İnşallah yıl sonuna doğru ortak bir metin haline dönüştürmenin yollarını arayacağız. Geniş bir uzlaşmayla Meclis'te kabul ettirip milletimizin takdirine sunarsak çok çok güzel olacaktır.  



 
Hemen demokrasi ve kalkınma adımını yeniden başlatmıştır. Bugün neredeyiz... Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndayız. CHP zihniyeti işte buradan İmralı'ya idam fezlekesi hazırladı. Menderes'in 2 arkadaşıyla beraber. Biz bu ada Demokrasi ve Özgürlükler çağrısı yapıyoruz. Farkımız bu. Bunların özgürlükle, demokrasiyle yakından uzaktan alakası yoktur.

Son dönemde yalan ve iftira konusunda vitesi yükselttiler. Bir dizi konuda yalanları sürekli tekrar etme stratejisini uyguluyorlar. Bunların siyaset adına heybelerinde başka hiçbir malzeme yoktur. Eser ve siyasetinde hiçbir projeleri, çalışmaları, hazırlıkları yok. Bunları iyi tanımak lazım, iyi tanımamız lazım.

Başarabilirlerse engel olmak, başaramazlarsa gölge düşürmek istiyorlar. Demokrasi aşkı yüreğinizde kök salmışsa kendinizi millete kabul ettiremezsiniz. Yalan, iftira, takoz siyasetiyle eser ve hizmet yarışına girilemez. Ne kadar riyakarlık yaparsanız yapın kendinizi millete kabul ettiremezsiniz Bay Kemal ve yandaşları. İşte CHP bu yüzden girdiği her seçimi kaybediyor.

CHP apaçık ortadır. Aziz milletimiz inşallah 2023'te bir kez daha aynı iradeyi ortaya koyacaktır. Ben inanıyorum. 

AK Parti olarak bize düşen 'durmak yok, yola devam diyerek' işimize bakmaktır. AK Parti olarak dün vesayete karşı nasıl mücadele ettiysek, uluslarlarası alanda ülkemizin başını nasıl dik tuttuysak, terör örgütlerinin başlarını nasıl ezdiysek yarın da yeni başarılara imza atmayı sürdüreceğiz.

PETROL MÜJDESİ: 3 YENİ KUYUDA PETROL

Karadeniz'de bulduğumuz gazın ardından kara alanlarında da sonuçlar aldık. Üzerine beton dökülen kuyularda petrol bulduk. Sadece 3 yeni kuyuda petrol keşfettik. Günlük üretimimize 6800 varil katkı sağlayacak. Benzer müjdeler daha gelecek.