BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan ve Gül ne konuştu?----

Erdoğan ve Gül ne konuştu?

Erdoğan ve Gül ne konuştu?
20 Haziran 2015 - 09:49 www.finansgundem.com

Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin bir bölümüne katılan Cemil Çiçek, buluşmanın perde arkasını anlattı

9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için TBMM’de düzenlenen törenin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında sürpriz bir görüşme gerçekleşti.

Görüşmenin ev sahipliğini, önceki akşam Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen TBMM Başkanı Cemil Çiçek yaptı. Çiçek, Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Meclis Başkanlığı makamının önünden Demirel’in cenazesinin çıkışını izledikten sonra, Erdoğan ile Çiçek başkanlık makamına geçti.

TBMM Başkanı Çiçek’in makamına davet edilmeyen Başbakan Davutoğlu bir süre kapıda Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve cenazeye katılanlarla sohbet etti. O sırada Meclis’ten ayrılmaya hazırlanan Gül’e korumalar aracılığıyla, Cumhurbaşkanı’nın daveti iletildi. Saat 09.45’te Çiçek ve Erdoğan makama geçerken, Gül de 09.47’de TBMM Başkanı’nın odasına yöneldi.

ÇİÇEK YALNIZ BIRAKTI

Erdoğan, Gül ve Çiçek, bir süre odada üçlü görüştü. Edinilen bilgiye göre Çiçek, üçlü buluşmadan kısa bir süre sonra Erdoğan ve Gül’ü odasında yalnız bıraktı. Kendisi ise özel kalem müdürünün odasının yanındaki başka bir odaya geçti. Erdoğan ve Gül arasındaki baş başa görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmenin sonunda Çiçek yeniden makam odasına döndü ve ikiliye katıldı. Bu görüşme de yaklaşık 10 dakika sürdü. Erdoğan, Çiçek’in makamından saat 10.43’te ayrıldı. Çiçek, Erdoğan’ı aracına kadar uğurladı.

GÜL’LE 2 SAAT DAHA

Gül ise Çiçek ile yaklaşık 2 saat daha makam odasında kaldı, saat 12.37’de Meclis’ten ayrıldı. Gül aracına binerken gazetecilerin “Siyasete mi dönüyorsunuz?” sorusuna cevap vermedi, gazetecilere uzaktan el sallamakla yetindi.

EKİBİ DE MAKAMDA

Erdoğan’ın ayrılmasının ardından Çiçek’in makamına, kendi ekibi olarak bilinen yakın arkadaşları da geldi. Necati Çetinkaya, Salih Kapusuz, Abdulkadir Aksu ve Kemalettin Göktaş, Gül ve Çiçek’in uzun süren görüşmelerine eşlik etti. Grup öğle namazı saati yaklaşırken Meclis’ten ayrıldı.

3 DÖNEMLİKLER

Üst üste gerçekleşen gizemli görüşmeler, koalisyon senaryoları üzerinde yoğunlaşan siyasi kulislerde bomba etkisi yaptı. Ahmet Sever’in kitabından sonra Gül’ün siyasete döneceği, parti kuracağı ya da AK Parti’nin başına geçeceği iddialarının dillendirildiği bir ortamda gerçekleşen görüşme, yeni senaryoları gündeme taşıdı. Görüşmede Erdoğan’ın, kitabın ardından artan dedikodular karşısında sitemini iletmiş olabileceği yorumları yapıldı. AK Parti’nin bundan sonraki süreciyle ilgili olası senaryoların da görüşmede ele alınmış olabileceği ifade edildi. Özellikle yeniden milletvekili seçilmeyen 3 dönemliklerin helalleşme için Saray’a yaptığı ziyaretleri sırasında Erdoğan’ın bazı isimlere “Kongreyi bekleyin” mesajı vermesi, zirvede kongreye yönelik değerlendirmelerin yapılmış olma ihtimalini güçlendirdi.
 
ÇİÇEK: NORMAL ÇERÇEVEDE BİR GÖRÜŞME

Görüşmenin ardından HABERTÜRK’ün sorularını cevaplayan TBMM Başkanı Çiçek, normal çerçevede yapılan bir görüşme olduğunu söyledi.

Her cenaze töreninden sonra olduğu gibi Erdoğan ve Gül’e “Vaktiniz varsa buyurun” dediğini anlatan Çiçek, “Sayın Abdullah Gül de yoldan gelmişti. 5-10 dakika süren bir görüşmeydi. İki arkadaşın havadan sudan konuşmaları” dedi.

Çiçek, görüşmenin Erdoğan ve Gül arasında baş başa olmadığını belirtirken, görüşmenin yaklaşık 1 saat sürdüğünün hatırlatılması üzerine, “Sizin saatiniz farklı işliyor herhalde” ifadesini kullandı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gizlidir20 Haziran 2015 13:42

    Sayin başkan eski başkana eylül de kurultayda aday olma ahmet zaten seçimden yenik ayrıldı balkona zor çıkardım bide senden darbe yemesin demiştir eski başkanda seçimde sero trafoya niye girmedi oy çok düştü simit çay hesabını yanlış yaptınız tabi demiştir