BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan ve Bahçeli Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı açıyor----

Erdoğan ve Bahçeli Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı açıyor

Erdoğan ve Bahçeli Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı açıyor
27 Mayıs 2020 - 15:45 www.finansgundem.com

27 Mayıs'ın 60.yılında sembol yapılarla yenilenen Yassıada, darbe anılarının ardından tarihi törenle yeni kimliğine kavuşuyor.

Cumhuriyet tarihinin ilk darbesi 27 Mayıs 1960'ın üzerinden tam 60 yıl geçti. 27 Mayıs, demokrasiye düşürdüğü gölgeyle, pek çok acıya ve zulme yol açarken, darbenin en karanlık günleri hiç kuşkusuz Yassıada'da yaşandı.

27 Mayıs 1960 darbesinin 60. yılında Yassıada; demokrasi ve milli iradeyi yansıtacak Demokrasi Feneri gibi birçok sembol yapıyla yenilenerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı özel bir törenle halka açılıyor. Törene, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılıyor. Aylar sonra ilk kez bir araya gelen iki lider, yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na giderken vapurda görüntülendi.

Darbe döneminin karanlık tarihine ışık tutacak adada, demokrasi ve şehitler anıtı, açık hava müzesi, kütüphane, konferans salonu, demokrasi parkı, sergileme alanları ile kafeterya ve restoranlar yer alıyor. Yargılamaların yapıldığı mahkeme salonu ise 27 Mayıs Müzesi'ne dönüştürüldü.

Açılış törenine, Yassıada'da tutuklu kalan Demokrat Partili siyasetçilerin bir bölümünün çocukları ve torunlarının da katılması bekleniyor.

Bakan Albayrak'tan Yassıada paylaşımı

Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yeniden doğuyor

ABD Başkanı sosyal medyayı kapatmak tehdidinde bulundu

Vladimir Putin mahkemelik oldu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)