BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Vatandaşımı faize ezdirmeyeceğim, enflasyonu düşüreceğiz----

Erdoğan: Vatandaşımı faize ezdirmeyeceğim, enflasyonu düşüreceğiz

Erdoğan: Vatandaşımı faize ezdirmeyeceğim, enflasyonu düşüreceğiz
19 Aralık 2021 - 17:48 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi. Faize karşı olduğunu yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. En kısa zamanda enflasyon aşağıya inmeye başlayacak. Ben halkımı faize ezdirmeyeceğim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrikalı gençlerle bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi.

Erdoğan konuşmasında faiz karşıtlığını bir kez daha vurguladı ve "Yolumuza devam edeceğiz, enflasyonu da düşüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

"Ekonomik kurtuluş savaşı mücadelemizi başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Asgari ücret açıklaması yaptık. Bu son 50 yılın en önemli asgari ücrette artışın olduğu bir açıklamadır. Gelir vergisi damga vergisi asgari ücretten alınmış soyutlanmıştır. Halkımız bunu anlıyor. Açıkladığımız 4 bin 250 lirayla halkımız iktidarın ne denli halkının yanında olduğunu görmüş oldu.

Bir diğer karar daha var. Faizin özellikle 100 baz puan tekrar düşürülmüş olmasıdır. Muhalefet ve malum çevreler kararlılığımızı asla kabullenemiyorlar. Ben de faize karşı olduğumu hep söyledim. Çünkü faiz zengini daha zengin yapar, fakiri daha fakir yapar. Eninde sonunda biz bu enflasyonu yine indireceğiz. Ben vatandaşımı, halkımı faize ezdirmeyeceğim. Bugün ABD enflasyonda çok ciddi sıkıntının içinde. Avrupa aynı şekilde. Ama Türkiye'de de faizciler bu işi hala savunmanın gayreti içinde. Biz kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. En kısa zamanda enflasyon aşağıya inmeye başlayacak. Çünkü Faiz sebep enflasyon neticedir. Bu da benim tezimdir."

Bakan Nebati'den Türkiye Bankalar Birliği ile kritik toplantı

 

Erdoğan'dan Musk'a tebrik

 

TÜSEDAD: Tüketiciler et ve süt bulmakta zorlanacak