BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Türkiye'nin en büyük sorunu...----

Erdoğan: Türkiye'nin en büyük sorunu...

Erdoğan: Türkiye'nin en büyük sorunu...
13 Kasım 2016 - 15:39 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla’da enerji gemisi uğurlama töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'daki havalimanımızın ilk etabını 2018'de açıyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

Karadeniz Holding’in gemilerini görev yerlerine uğurlamak için bir araya geldik. Powership projeleri ile dünyada enerji gemilerinin inşası ve işletilmesi konusunda ülkemizi önemli bir yere taşıyan Karadeniz Holding’e teşekkür ediyorum. 

Tüm önemli terör örgütlerinin hedef aldığı, dünyanın en sıkıntılı bölgesi olan Suriye ve Irak’taki gelişmeleri müdahil olan, Karadeniz, Kafkaslar gibi potansiyel kriz alanlarına komşu olan ve daha 4 ay önce darbe girişimine maruz kalmış bir ülke. Bu madalyonun sadece bir yüzü. Öteki Türkiye her gün dünya çapında projelerin açılışını yapan, yenilerinin hazırlıklarını yapan, hedeflerinden uzaklaşmayan, büyüyen, gelişen bir Türkiye.

15 Temmuz'da darbe girişimi oldu, ertesi gün yastık altındaki döviz piyasaya sürüldü. Suriye ve Irak krizleri karşısında hiçbir yerden kayda değer bir yardım gelmese dahi tüm dünyaya örnek olacak bir duruşu sergiledik.

Türkiye kendisine inanan, güvenen, yatırım yapan hiç kimseyi mahcup etmedi, etmeyecek. Gelin yatırımlarını hızlandırın. Ben ülkeme ve milletime nasıl güveniyorsam iş adamlarıma da aynı şekilde güveniyorum. Burada şahit olduğumuz görüntü bu güvenin sonucudur.

"Gemilerimiz elektrik üreterek ihtiyacı karşılayacak. Ülkemizdeki enerji yatırımlarını çeşitlendirme suretiyle yakından takip ettiğimiz bu şirketi ayrıca tebrik ediyorum. Türkiye'nin en büyük sorunu kendini doğru bir şekilde anlatamamaktır. Bunun asıl sebebi Türkiye'nin sahip olduğu benzersiz özelliklerdir. Bunca sorunla, bunca ekonomik aynı anda var olabilir dünyada bunu pek de bilemiyorum.

Ülkemizi ve milletimizi derinlemesine tanımayan birisinin Türkiye'ye baktığında gördüğü manzara şudur: Terör örgütlerinin hedef aldığı, Suriye ve Irak'taki gelişmelere müdahil olan, kriz alanlarıyla iç içe bir ülke. Darbe girişimine maruz kalmış bir ülke. Türkiye sadece bundan ibaret bir ülke değil. Bu fotoğraf madalyonun bir yüzü. Diğer yüzünde ise, Türkiye her gün dünya çapında projelerin açılışını yapan, yenilerini üreten, hedeflerinden uzaklaşmayan, büyüyen, güçlenen ülke. 15 Temmuz'da darbe oldu, ertesi gün yastık altındaki döviz piyasaya çıktı. Merkez Bankası piyasaya döviz sürmedi. Vatandaşım dövizlerini piyasaya sürdü.

Suriye ve Irak krizleri karşısında yardım gelmese dahi, tüm dünyaya örnek olacak insani duruş sergileyebiliriz. Yatırımlar hayata geçirilebilir. Mesele güven, istikrar meselesidir. Bu istikrar, güven olmasa dünyanın birçok yerinden bu krediler gelmez.

"3. HAVALİMANI İLK ETABI 2018'DE AÇILACAK"

Önümüzdeki ay Boğaz'ın altında Avrasya Tüneli'nin açılışını yapıyoruz. Darbe girişiminden hemen önce Osman Gazi Köprüsü'nü hizmete açtık. Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açtık. İstanbul'daki havalimanımızın ilk etabını 2018'de açıyoruz. 28 stat projemiz var. 6,5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılmasını hedefleyen kentsel dönüşüm projemiz var. İnsansız hava araçlarını silahlı üreten projelerimiz var.

Bizim farkımız bu şekilde her biri tek başına başka bir ülkeyi dizleri üzerine çökertecek sorunlarla, her ülkeyi abad edecek projeri aynı anda üstesinden gelecek ülkedir. Uluslararası yatırımcıların önemli bölümü bu gerçeği gördüğü için yatırımları artırarak sürdürüyor. Uluslararası yatırımcıların güvendiği Türkiye'ye kendi iş adamlarımızın dört elle sarılmaması sadece onlara kaybettirir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kadir ekici13 Kasım 2016 21:34

    türkiyenin en büyük sorunu adaletsiz gelir dağılımıdır.emekli banka promosyonu bekliyor nerde promosyon. 1300 lira emekli maaşımdan ilaca katkı payı veriyorum. sen tayyip 100 bin lira maaşından ilaca katkı payı vermiyosun

  • Ahmet araz13 Kasım 2016 20:45

    En büyük sorunumuz reis C.H.P bunlar yanar döner bunlardan bir şey olmaz CHP demek yokluk - kıtlık demek - karne demek- kuyruk demek - terör demek bunların geçmişine bakın ne oldukları belli

  • Ahmet araz13 Kasım 2016 20:31

    Sen youna devam reis bizler senin yanındayız bundan sonrada yanında olmaya devam edeceğiz sen 2 içi Fatih sın Allah yolunu açık etsin

  • temel13 Kasım 2016 20:22

    5cente muhtac türkiye yok artik.

  • samet13 Kasım 2016 19:32

    ekonomide sorunlar daha yeni başlıyor

  • Ali Ergül13 Kasım 2016 19:03

    Yahu zavallı insanlar bu anti AKP'li ler. Son 14 yılda yapılanlara bakın. CHP dönemindekilere bakın. Chp döneminde 12 Atatürk büstü, 3park, 5 hayvan barınma konağı ve 1adet İzmir köprü açılışı.

  • Bıkkın ve umutsuz13 Kasım 2016 17:01

    Yazının içeriğini okumadım. Başlığına cevap yazıyorum. Şu anda ülkemizin en büyük sorunu (Ustalık dönemi ve Cumhurbaşkanlığı dönemi için söylüyorum) Cumhurbaşkanının egosudur.

  • Sedat13 Kasım 2016 16:29

    Tabii ki yapacaksınız,bunun için oy aldınız.