BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Türkiye terörle mücadelede, müttefiklerinden beklediği desteği görmemiştir----

Erdoğan: Türkiye terörle mücadelede, müttefiklerinden beklediği desteği görmemiştir

Erdoğan: Türkiye terörle mücadelede, müttefiklerinden beklediği desteği görmemiştir
23 Mayıs 2022 - 12:27 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığında Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları:

Yeni tip denizaltılarımız teknik özellikleriyle göz doldurmaktadır. Milli Denizaltımız (MİLDEN) ile ilgili hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. MİLDEN'in inşasına 2025 senesinde Gölcük Tersanesi'nde başlıyoruz.

6 denizaltı daha donanmaya kazandırılacak

Bu seneden itibaren her yıl bir denizaltımızı hizmete alarak 2027 yılına kadar 6 tane denizaltımızı donanmamıza kazandıracağız. Bu başarıları önemsiyor ancak yeterli görmüyoruz. Denizlerdeki gücümüze güç katacak denizaltılarımızın üretiminde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Savunma ürünlerinden tasarımlarına her safhasına kadar yerlilik oranlarımızı en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz. 

"Müttefik bildiğimiz ülkelerin ayak oyunlarına rağmen teröre karşı başarılı olduk"

Bizler eskilerin tabiriyle feleğinden geçmiş bir milletimiz. Tarihimizin hiçbir döneminde bedel ödemeden bir imkana sahip olmadık, çok zorlu mücadeleler yürüttük.  DEAŞ'ın sınır illerimizi hedef alan roket saldırılarıyla boğuştuğumuz günlerde hava savunma sistemimiz sökülüp götürüldü. Bize parasıyla verilmeyen silahlar DEAŞ'la mücadele gerekçesiyle eli kanlı terör örgütlerine tırlarla aktarıldı. Türkiye, terör koridoru marifetiyle kuşatılmak istendi. Dost bildiğimiz ülkelerin ihanetlerine, müttefik bildiğimiz ülkelerin ayak oyunlarına rağmen teröre karşı başarılı olduk.  Türkiye ne savunma ihtiyaçlarının giderilmesinde ne de 40 yıllık teröörle mücadelesinde müttefiklerinden beklediği desteği görmemiştir. 

"Beklentilerimiz karşılanmalı, somut adımlar atılmalı"

NATO'da oynadığımız hayati rol apaçık ortadayken, hala müttefiklerimizle yaptırımların kaldırılmasını konuşuyoruz. İsveç'in bize karşı yaptırım uygulamasını bir kenara koyamayız, bunun makul bir izahı da yoktur. İttifak dayanışmasının en üst düzeyde tutulması gereken bir dönemde ipe un serme politikasından vazgeçilmeli, terörle mücadelede destek ve yaptırımlar başta olmak üzere Türkiye'nin haklı beklentileri karşılanmalı, somut adımlar atılmalı.

"Envanterimizde bulunan çok sayıda deniz aracımızı modernize ediyoruz"

Milli savaş gemilerimiz, amfibi gemilerimiz, denizaltı kurtarma ana gemimiz, lojistik destek gemimiz, SAT botlarımız, karakol botlarımız gibi stratejik projelerimizi başarıyla uyguladık. Envanterimizde bulunan çok sayıda deniz aracımızı modernize ediyoruz.  Savunma Sanayi Başkanlığımızın, ordumuzun ve özellikle KOBİ'lerimizin desteğiyle hayata geçiyor. 

İsveç Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini değerlendirdi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'da önemli açıklamalarda bulundu

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Stoltenberg ile görüştü