BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan-Trump görüşmesinin ardından ABD'den açıklama----

Erdoğan-Trump görüşmesinin ardından ABD'den açıklama

Erdoğan-Trump görüşmesinin ardından ABD'den açıklama
14 Ocak 2019 - 21:47 www.finansgundem.com

Erdoğan ile Trump arasındaki akşam saatlerinde gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından Beyaz Saray'dan görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD  Başkanı Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Sanders, Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmede, ABD'nin Suriye'den  geri çekilmesi de dahil ikili ilişkilerin ele alındığını bildirdi.

Beyaz Saray'ın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"İki lider, Amerikan birlikleri geri çekilmeye başlarken Suriye'de  (iki ülke arasında) devam eden iş birliği de dahil birçok ikili meseleyi ve  gelecekteki iş birliğine dair konuları ele aldı. Başkan (Trump), Suriye'nin  kuzeydoğusuna dair Türkiye'nin güvenlik endişelerinin ele alınmasında, (Türkiye  ile) birlikte çalışma arzusunu dile getirdi; aynı zamanda Türkiye'nin  (Suriye'deki) Kürtlere ve DEAŞ'ın yenilmesinde birlikte çalıştığımız diğer SDG  güçlerine Türkiye'nin kötü davranmamasının, ABD için önemine işaret etti."

Açıklamanın sonunda ise ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'ın salı  günü Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ile bir araya gelerek Suriye'deki iş  birliğini ele alacakları belirtildi.

Erdoğan ve Trump arasında kritik görüşme