BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Ticaret hacmi hedefimiz 100 milyar dolar----

Erdoğan: Ticaret hacmi hedefimiz 100 milyar dolar

Erdoğan: Ticaret hacmi hedefimiz 100 milyar dolar
27 Ağustos 2019 - 12:53 www.finansgundem.com

Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019’un açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile turizm ve ticaret hacmi hedeflerine değindi. Rusya lideri Putin de fuarın kısaca tanıtımını yaptı, en yeni projelerin burada görücüye çıkacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın başkenti Moskova yakınındaki Jukovskiy Havalimanı’nda düzenlenen Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019’un açılışına katıldı.

Önce söz alan Putin şu ifadeleri kullandı:

* Bu fuara geleneksel olarak pek çok yabancı ülke katılıyor. Çin Halk Cumhuriyeti bu yılki fuarın ana partneri. Geliştirdiğimiz en yeni projelerimizi görme fırsatı bulacaksınız. Fuarın hazırlanmasına emeği geçen herkese şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Bütün katılımcılara başarılar diliyorum.

Ardından konuşan Erdoğan da şunları söyledi:

* Son dönemde havacılık alanında önemli hamlelere imza atıyoruz. THY küresel ölçekte en geniş hava taşımacılığı ağlarından birine sahip. Havalimanlarımız Avrupa'nın en çok yolcu ağırlayan havalimanları arasında yer alıyor. İstanbul Havalimanı'nın ilk aşamasını yürürlüğe soktuk. Savunma ve havacılıkta söz sahibi bir ülke haline geliyoruz. İHA ve SİHA'ların üretiminde büyük mesafe aldık.

​* Rusya'dan ülkemize gelen turist sayısında rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyoruz. Bu yıl yaklaşık 6 milyon turistin ülkemizi ziyaret etmesini bekliyoruz. Aramızdaki ticaret hacmi 25 milyar doları geçti, hedefimiz 100 milyar dolar.  

* Değerli dostum Putin'e gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ediyorum.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)