BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan talimat verdi! Fiyatlar düşecek----

Erdoğan talimat verdi! Fiyatlar düşecek

Erdoğan talimat verdi! Fiyatlar düşecek
25 Ocak 2021 - 10:34 www.finansgundem.com

Recep Tayyip Erdoğan vatandaşın şikayetçi olduğu fırsatçılarla ilgili ekonomi kurmaylarına kesin talimat verdi. Fiyatlar düşürülecek. Fırsatçılara göz açtırılmayacak.

Recep Tayyip Erdoğan, birçok gıda ürününde yaşanan fiyat artışlarının arka planında olup bitenlerin araştırılması için ekonomi yönetimine talimat verdi. Erdoğan'ın "Yağ, bakliyat, sebze ve meyvede fiyatlar öncelikli meselemiz. Vatandaş gıda ürünlerini daha ucuza tüketmesi lazım" dediği öğrenildi. Başkan Erdoğan, lokantaların açılması konusunun değerlendirilerek, önerilerin kabine toplantısına sunulacağını söyledi. Erdoğan, bankalara da seslenerek vatandaşın, esnafın, yatırımcının yanında olmaları mesajı verdi. Gerekli yerlere talimatı verdiğini belirten Erdoğan, "Ama öyle ama böyle bu iş bitecek. Fiyatlar böyle yüksek devam etmeyecek. Bunun önüne geçilecek, vatandaş rahat edecek" değerlendirmesini yaptı.

6 MADDELİK ESNAF DOSYASI

Başkan Erdoğan, önceki gün TESK Başkanı Bendevi Palandöken'le Vahdettin Köşkü'ndeki görüşmesinde de önemli mesajlar verdi. Başkan Palandöken, görüşmede esnafın sorunlarına çözüm önerilerini içeren altı maddelik dosya sundu.

 KONUYU BİZATİHİ İZLİYORUM

Palandöken'in aktardığı bilgiye göre Erdoğan, kısıtlamalar nedeniyle faaliyetleri durdurulan kahvehane, kafe, kır bahçesi, halı saha gibi işletmeler ile yalnızca paket servisi yapan lokanta, restoranların müşteriler için HES kodu zorunluluğu getirilerek faaliyete başlaması konusunu kabinede değerlendireceklerini ifade etti. Başkan Erdoğan, "Kabine toplantısında ilgili bakanlarla konuşacağız. Konuyu bizatihi izliyorum. Bilim Kurulu ile paylaşacağız" değerlendirmesini yaptı.

VATANDAŞI EZDİRMEYECEĞİZ

Enflasyon ve faizi düşürmenin öncelikli olduğunu belirten Erdoğan, dünyadan örnekler vererek "Neden bizde yüksek? Vatandaşı hem faiz hem enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz.

Bankalar vatandaşa, esnafa, işletmelere düşük faizli kredi kullandırmalı. Bunu vatandaşa yansıtmalı" dedi. Bankalara seslenen Erdoğan, "Bankalar kârlarıyla övünüyor. Kazansınlar ama yapsınlar. Vatandaşın, esnafın, yatırımcının, sanayicinin yanında yer alsınlar" diye konuştu.(Sabah)

Erdoğan: Kârlarıyla övünen bankalar düşük faizli kredi versin

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu25 Ocak 2021 23:35

    Sadece gıda değil sabun, diş macunu gibi kişisel temizlik ürünleri de her gün artışta. Şu pandemi döneminde temizlik en önemli ihtiyaç ama fiyatlar insafsızca artıyor yeter artık.

  • suna25 Ocak 2021 18:59

    şok,bım,101 bunlar ulkenın buyuk marketlerı acaba denetleme varmı

  • Sefa 25 Ocak 2021 18:14

    Hep ayni hikaye artık ümidimizi yitirdik hani bilmem kaçıncı ekonomiydik :) 

  • Bir yorum25 Ocak 2021 15:31

    İki büyük market zinciri yıllardır muazzam cirolara  imza atıyor!  Fakat zamdan kesinlikle geri adım atmıyorlar!  Yıllardır bu ülkeden milyarları  kazandınız fakat hiç çekinmeden zam yapıyorsunuz!  Sizi ahlak fakirleri sizi! Bunların yatacak yerleri yok.  Aralık ayında  36 tl olan peynir ne oldu da  Ocak ta 46 tl oldu.  Bunun mazereti falan yok.  Bu fırsatçılıktır.    Alttan alta tahrik etmektir!  Chp li belediyelerin de yaptığı gibi.  Bunlar güya işçilerine yüksek zam verdiler ama para alamıyor gariban işçiler.  

  • vatandaş25 Ocak 2021 14:23

    Emirle düşen yarın iki misli çıkar bu işler için ekonominin rayına oturması fakirlik, işsizliğin ve eflsayonun önlenmesi gerekir. Böyle lafla olsaydı şahlanırdık. Artık şu ülkenin gerçeklerine göre karar alın.