BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Suriye ile de bu iş yoluna girebilir, siyasette küslük olmaz----

Erdoğan: Suriye ile de bu iş yoluna girebilir, siyasette küslük olmaz

Erdoğan: Suriye ile de bu iş yoluna girebilir, siyasette küslük olmaz
27 Kasım 2022 - 22:15 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı , Konya'da gençlerle bir araya geldi. Gençlerin sorduğu soruları yanıtlayan Erdoğan, "Nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir. Siyasette küslük olmaz." ifadesini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonraki süreçte nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir. Siyasette küslük olmaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından Konya Millet Bahçesi'nde düzenlenen Gençlik Buluşması'nda yaptığı konuşmada, kentte çok coşkulu, verimli bir gün geçirdiklerini, bugüne kadar Konya'da yaptığı mitinglerle kıyaslandığında bugünkü buluşmanın çok farklı olduğunu söyledi.

Her gelişinde Konya'nın çok daha geliştiğini, çok daha farklı bir hale geldiğini gördüklerini belirten Erdoğan, tüm belediye başkanlarının Konya'ya çok büyük hizmet verdiğini, 20 yıllık iktidarları döneminde de Konya'ya 80 milyar liralık kamu yatırımı yaptıklarını anlattı.

Mısır ile ilişkiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile görüşmesine yönelik tepkilerle ilgili bir soruya karşılık, şöyle konuştu:

"Sayın Sisi ile yaptığımız görüşmede, Türkiye-Mısır ilişkilerinde, olayın liderler seviyesinde tartışılmasından öte, ben kendisine onu da söyledim, bizim Mısır halkıyla ilişkilerimiz farklı, tarih orada var.

Son dönemde, bir 9 yıllık süreç içerisinde bir sıkıntı yaşadık. O akşam özellikle de Katar Emiri'nin araya girişiyle bu adımı attık. O sıkıntıyı aştıktan sonra da bir yarım saat 45 dakika kadar biz Sayın Sisi ile dar kapsamlı bir görüşme yaptık. 'Şimdi alt düzeyde bakanlarımız gidiş gelişleri başlatsınlar, ondan sonra da biz görüşmelerimizi genişletelim, geliştirelim, tüm derdimiz, sizlerle Türkiye arasındaki bu kırgınlığı, dargınlığı gidermek. Akdeniz'de Türkiye-Mısır arasında böyle bir sıkıntı yaşanmaması gerekir' dedik. Çok farklı bazı şeyler daha aramızda konuştuk.

Daha sonra da aldığım bilgi, haberler çerçevesinde kendisi de bu görüşmeden çok mutlu olmuş, aynı mutluluk temennisini biz de ilettik. Şimdi süreç başladı, bakanlarımızla bir süreç devam edecek. Daha sonra da bir araya gelmek suretiyle Akdeniz'de, çünkü Mısır halkıyla Türkiye'nin birbiriyle olan bağlantıları çok farklı, bizim bu gücü başkalarına kaptırmamamız gerekir. Yunanistan'ın buralara ulaşması, bu olacak iş değil. Onun için güzel gelişmeler olacak diye inanıyorum."

"BAE ile ilişkilerimiz daha da iyi olacak"

Türkiye'nin Körfez ülkeleriyle küslüğünü menfaate çevirmek isteyenler olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar giderilince oyunlar bozuldu. Bunların içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri. Şimdi bizim Birleşik Arap Emirlikleri ile münasebetlerimiz gayet iyi bir konumda. Daha da iyi olacak. Bu malum bazı çevreleri rahatsız ediyor. Bundan sonraki süreçte nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir. Siyasette küslük olmaz." dedi.

"Tanıştığınızda çok heyecanlandığınız bir kişi oldu mu? Emine Hanım dışında." sorusu üzerine Erdoğan, dünya liderleri arasında, belli güce kavuşmuş, belli gücü elinde tutan, burnundan kıl aldırmayanlar olduğunu söyledi.

Bunlarla bir araya geldiğinde başta belli bir heyecan yaşanabileceğini, ısınma turlarından sonra işin kolaylaştığını anlatan Erdoğan, daha sonraki görüşmelerde heyecan safhasının kalmadığını belirtti. Artık siyasette ustalık seviyesini yakaladıklarını dile getiren Erdoğan, "Hamdolsun bu heyecan safhalarını aştık. Heyecan falan artık çok gerilerde kaldı, o da hanımla tanışmamız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2023 seçimlerine giderken partideki heyecanın hala devam ettiğini düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine de Konya'daki temaslarında bu heyecanın hala devam ettiğini yakından gördüğünü aktardı. Erdoğan, "Heyecanda herhangi sıkıntı yoktur. Hele hele Cumhur İttifakı olarak birlikte yürüdüğümüz bu yolda 2023 bizim yeni bir zafer yılımız olacaktır. Yeni bir taç takacağız, yolumuza o şekilde yürüyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı, Mehmetçik'e seslendi

Erdoğan: 2023'te sinsi planları çöpe atacağız

EYT'li ve sözleşmelilerin gözleri kabine toplantısında!

Erdoğan'ın sözleri sonrası Yunanistan'da panik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdülfettah es-Sisi ile görüştü