BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Siyaset özünde rekabettir ama yalan değil----

Erdoğan: Siyaset özünde rekabettir ama yalan değil

Erdoğan: Siyaset özünde rekabettir ama yalan değil
20 Mart 2019 - 13:21 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da Ankapark Wonderland Euroasia açılış töreninde konuştu: Siyaset özünde rekabettir, bir hizmet yarışıdır ama yalan değil. Yalandan daha büyük bir felaket olmaz.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Gebze – Halkalı hattının açılışını gerçekleştirdik. Ardından Tıp Bayramı’nda Ankaramıza gurur verici bir eser kazandırdık. Son bir hafta içerisinde pek çok eseri resmen hizmete açtık. Ankaralı kardeşlerimin, özellikle gençler ve çocuklarımızın hasretle beklediği büyük bir projenin açılışını gerçekleştirmek üzere bir aradayız.

Toplam büyüklüğü 1 milyon 300 bin metrekareye varan Ankapark tüm Türkiye’nin gurur sembollerinden biridir.

Ankapark aynı zamanda çevre dostu bir projedir. Toplam maliyeti 1 milyar 396 milyon lirayı bulan Ankara Büyükşehir Belediyemiz yıllık 50 milyon lira kazanç elde edecektir. Ankapark’ın şehrimize çok ciddi katkıları olacaktır. Ankara’nın marka değerini daha da artıracağına inandığım bu önemli eserin size ve tüm kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum.

Havaların biraz daha ısınmasıyla beraber Ankapark’ın da dolup taşacağına inanıyorum.

Başta Melih Gökçek kardeşim, diğer görevliler, mimarı ve mühendisiyle katkısı emeği bulunan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

İstanbul’u fethederek çağ açıp çağ kapatan büyük sultan, bir şehri imar etmekten halkın kalbini kazanmaktan daha büyük bir mutluluk hüner yoktur diyor. Bundan daha güzeli olabilir mi? Ne diyoruz biz? Baki kalan bir bu kubbede hoş bir sada imiş meğer. Vatandaş ‘Allah razı olsun’ dediğinde akan sular durur. Sultan Fatih’in bu veciz ifadesi çağlar ötesi bir tavsiyedir. Biz siyasi hayatımız boyunca bu tavsiyenin aydınlığında yürüdük.

94’te şehrimize bu hassasiyetle yaklaştık. 2002’de kendimize bu öğütleri rehber kıldık. Kul unutkandır, fıtratı gereği hata yapmaya müsaittir. Elbette bizim de zaman zaman eksiğimiz, noksanımız oldu. Ama ben dün akşam da söyledim. Buradan da söylüyorum. Tüm belediye başkanlarıma söylüyorum. Bakanlarıma da söylüyorum. Halkımın gönlünü kıran benim de gönlümü kırmış olur. Çünkü biz gönüller kırmaya değil, gönüller yapmaya geldik. Böyle çalışacağız.

Bürokratik oligarşiden darbeci zihniyete kadar pek çok zorlukla yüzleştik. Ama bir an olsun yüzümüzü milletten ayırmadık. Kapımıza, ayrımcılığı, millete tepeden bakmayı asla yaklaştırmadık. Düşünün CHP’nin Hatay belediye başkanı ne diyor? “Oy yoksa yol da yok, hizmet de yok.” Böyle kibir kulelerinden asla olmadık. Benim bir belediye başkanım böyle dese; kusura bakmasa kapıya koyarız. Bu tür adımları attık. Sadece bize oy veren vatandaşlarımız için değil 82 milyonun her bir ferdi için çalıştık.

Sandıkta verilen görevin hakkını koşarak koşturarak ödemeye gayret gösterdik. Sizin emanetinizi, teveccühünüzü boşa çıkartmamak için gece gündüz demeden mücadele ettik. Buradan sizlerin aracılığıyla tüm Türkiye’ye bir kez daha şu gerçeği ifade etmek istiyorum. Bize oy versin, vermesin her bir kardeşimin şunu çok iyi bilmesini arzu ediyorum. Diğer partilere gönül vermiş vatandaşlarımın dikkatini buraya çekmek istiyorum.

Siyaset özünde rekabettir, bir hizmet yarışıdır. Ama yalan değil. Yalandan daha büyük bir felaket olmaz. İşte ben Hatay’da 6 tane baraj yaptığımızı söylüyorum, ana muhalefetin başındaki zat Antalya’da diyor ki “Hatay’da baraj yok ki” diyor. Eline diline dursun ya. Bana diyorsun ki bunun bir danışmanı yok mu? Bunu sana tavsiye ediyorum, senin bir defa kılavuzun kim ona bak. Bunun kılavuzu karga. Ve bütün her şeyiyle, televizyonlara da talimatı verdim. Dedim bizim oradaki Hassa’daki Reyhanlı’daki bütün barajlarımızı yayınlayın, görsün. Akşam yalan, sabah yalan. Biz bunun bu yalanları sebebiyle aldığımız tazminatlardan artık bıkar hale geldik.