BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Sınırlarımızı harekâtlarla güvenli hale getireceğiz----

Erdoğan: Sınırlarımızı harekâtlarla güvenli hale getireceğiz

Erdoğan: Sınırlarımızı harekâtlarla güvenli hale getireceğiz
26 Kasım 2022 - 15:21 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da toplu açılış töreninde konuştu: Sınırlarımızı harekâtlarla güvenli hale getireceğiz... Birileri musluk açıyor ya, görüyorsunuz. Biz musluk açmıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası, Büyükşehir Yatırımları ve Afşar Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Tesislerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.  Erdoğan, beklenen Suriye Harekatı'na ilişkin, "İnşallah bu harekatlar ile ülkemizi adım adım sınırların ötesinden başlayarak güvenli hale getirmekte kararlıyız." dedi. Erdoğan, Konya'daki barınakta yaşanan vahşete sert tepki gösterdi, "Sorumlular tutuklandı. Konunun yakın takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kimse hayvanlara eziyet edemez." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Sözlerimin hemen başında Pençe Kilit'te şehit düşen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gelin bir Fatiha gönderelim. İnşallah bu harekatlar ile ülkemizi adım adım sınırların ötesinden başlayarak güvenli hale getirmekte kararlıyız. Rabbimiz güvenlik güçlerimize güç versin, kuvvet versin, daima muzaffer eylesin. 3.5 ay sonra Konya'da bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Yılbaşında Konya-Karaman hızlı tren açılışında trenle Karaman'a devam ettiğim için hasret giderememiştik. Bugün açılışlarımız ile, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımız ile, gençelrle buluşmamızla dolu dolu bir Konya programı gerçekleştireceğiz.

Milletimiz ile sohbet etmeye doyamıyoruz. Hele bir de bu muhabbet Dar'ul Mülk Konya'da ise hiç doyum olmuyor. İlim ve irfan şehri Konya'yı sevmeyenin kalbi kurur kalbi. Bozkır'ın vefalı evladı Konya'mız da onu susturmaya çalışanlara inat 1000 yıldır olduğu gibi bugün de konuşmaya devam ediyor.

Rabbim'e bana sizler gibi yol arkadaşları verdiği için ne kadar hamd etsem azdır. Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa etmeye hazır mıyız? Maşallah... Konya 2023'te güvenli, huzurlu, müreffeh Türkiye'nin yolunu beraber açmaya hazır mıyız? Konya 2053 vizyonuna sahip çıkmaya hazır mıyız? Konya dışarıda Türkiye düşmanlarının, içeride onların maşalarının heveslerini kursaklarında bırakmaya hazır mıyız? Sizi tutana aşk olsun. Konya tutulmaz. Konya yakalanmaz. Selçuklu'nun asil evlatlarına, bozkırdan yükselen bu abide şehrin insanlarına da bu yakışır. Rabbim hepinizden razı olsun. Konya bitmek bilmeyen bir enerji ile, kararlılık ile, çalışkanlık ile geleceğini inşa eden bir şehirdir. Laf değil, iş üretiyoruz iş. ASELSAN öncülüğünde 470 milyon liralık yatırımla kurduğumuz silah fabrikasının açılışını bugün yapıyoruz. Uzaktan kumandalı silahlar başta olmak üzere, her türlü çaptaki silah üretimi ile ülkemizin savunma sanayiine üstün özellikler kazandıran bir tesis açıyoruz.

Rabbim sizleri nazardan saklasın, kem gözlerden korusun. Rabbim, yar ve yardımcımız olsun. Konya ülkemizin önemli ulaşım ağlarının arasında yer alıyor.

Yeni bir ticaret ve turizm kanalı

İç Anadolu ile Akdeniz arasında yeni bir ticaret ve turizm kanalını daha kazandırıyoruz. Yüksek hızlı tren garı ile, çeşitli kavşak ve restorasyon projelerini de bugün buradan hizmete açıyoruz.

Konya Afşar Hadimi barajı 127 metre yüksekliği ve 1 milyar liralık yatırımıyla ülkemiz tarımına büyük hizmet yapacak bir eserdir. Barajımız açılışla su toplamaya başlayacaktır. Su medeniyettir.

20 farklı noktada kentsel yenileme, dönüşüm ve restorasyon çalışmalarıyla şehrin mazisiyle bugünü ve geleceği arasındaki köprüler tahkim edilmiştir. Açılışını yapacağımız türbe önü çarşıları şehrin tarihi dokusuna uymayan yapıların yıkılıp projeye uygun şekilde yeniden inşasıyla 564 milyon liralık yatırımı buraya yaptık.

"Biz musluk açmıyoruz"

Laf değil laf, icraat... Musluk açmıyoruz. Birileri musluk açıyor ya, görüyorsunuz. Biz musluk açmıyoruz.

Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı'nı yürüten Konya, belediye hizmetlerinde de farkını ortaya koymaktadır.

KONYA'DAKİ BARINAKTA YAŞANAN VAHŞET İLE İLGİLİ AÇIKLAMA: YAKINDAN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Ülkemizin en modern tesisi olan burası çok hassas belediyemizin hayvan barınağında orada görevli 2 vicdansızın sebep olduğu görüntüleri ne yazık ki üzüntüyle takip ettik. Haklarında adli ve idari tahkikat başlatılan sorumlular tutuklanmış bir daha benzeri görüntülerin yaşanmaması için gereken tedbirler alınmıştır. Canlı ve cansız tüm varlıklar gibi hayvanlar da bize Allah'ın bir emanetidir. Onlardan istifade edeceğiz ama asla zulmetmeyeceğiz, eziyet etmeyeceğiz, kötü davranmayacağız. Bir gün açık ve net, ilk köpek cesedi peygamberimiz yanında sahabeyle yanından geçiyorlar. Sahabe kokudan burnunu tıkamaya yönelmiş. Fakat Peygamber Efendimizin ifadeleri bize ibreti alemdir; Ahh dişleri ne kadar güzel. 

Nereden nereye. İşte biz hayvana bu şekilde yaklaşan bakan bir dinin inancın, bir peygamberin ümmetiyiz. Kalkıp da hayvanlara zulmetme hakkına kim nerede olursa olsun sahip değildir. Hayvanların korunmasıyla ilgili en ileri yasal düzenlemeleri hayata geçirmiş olan yönetim olarak aksi davranışlara rıza gösteremeyiz. Bu konunun yakın takipçisi olacağımızdan kimse şüphe etmesin.

Bugün Konyamızda 18,4 milyar liralık eser ve hizmetin açılışını gerçekleştirmiş oluyoruz. Kamil odur ki koya dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Gönül sultanlarımızın gösterdiği istikamette durmadan dinlenmeden çalışıyoruz, çalışacağız. Bugüne kadar Konyamıza kazandırdığımız kamu yatırımı 80 milyar lira.

Etrafımız milletimizin zayıf düşmesini, devletimizin tökezlemesini isteyen sırtlanlar ile dolu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Konya' paylaşımı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, intihar girişimini önledi

 

Erdoğan: Pakistan'ın acısı acımız, başarısı başarımızdır

 

Erdoğan: Teröristlere müsamaha göstermeyeceğiz