BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: 10 büyükelçi istenmeyen adam ilan edilecek----

Erdoğan: 10 büyükelçi istenmeyen adam ilan edilecek

Erdoğan: 10 büyükelçi istenmeyen adam ilan edilecek
23 Ekim 2021 - 15:35 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir'de yaptığı açıklamada "Ben gerekli talimatı verdim. İstenmeyen adam ilan edilecekler. Türkiye'yi anlamadıkları gün Türkiye'yi terk edecekler." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir programını sürdürüyor. Erdoğan, HAİER Beyaz Eşya Fabrikası ve Eskişehir OSB’de Faaliyete Geçen 52 Yeni Fabrikanın resmi açılış töreninde konuştu ardından Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şu şekilde:
"Geçtiğimiz aylarda özel sektörümüzün devasa yatırımlarının açılışlarını yaptık. Henüz gidemediğimiz yerlerde açılışlar sırada bekliyor.

Toplamda 1 milyar 617 milyon lira yatırım değerine sahip bu yatırımlara büyük ve güçlü yeni Türkiye yolunda atılmış adımlar olarak bakıyoruz. HAİER’in yatırım tutarı 850 milyon lirayı bulacak fabrikasının açılışını gerçekleştiriyoruz.

Bu tesis tam kapasite ile çalıştığında yılda 1.5 milyon kurutma makinesi üretecek ve 900 kişiye istihdam sağlayacak. 450 milyon liralık bulaşık makinesi fabrikasında da çalışmalar devam ediyor. Burası da 700 kişiye ekmek kapısı olacak ve inşallah haziran ayında faaliyete geçecek. Türk ekonomisine güvenin bir işareti olarak görmüş olduğum bu yatırım için teşekkür ediyorum. Türkiye’nin aydınlık geleceğine güvenen herkes kazanmaya devam edecektir.

Bugün 52 farklı tesisin daha açılışını yapıyoruz. Bu yatırımlarımızın toplam değeri de 639 milyon lirayı buluyor. Burada 554 parselde 43 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Bu sayı 57 bine ulaşacak. Sanayicimizin dikkatini sadece üretime yöneltmek için okulundan camisine her türlü ihtiyaçlarının sunulduğu bir sistem kuruyoruz. Şehirlerimize kazandırdığımız bu planlı tesisler sayesinde ülkemiz yoluna dolu dizgin devam ediyor. Bu vesile ile yatırıma devam eden babayiğit müteşebbüslerine teşekkür ediyorum.

Eskişehir 1 milyar dolara yaklaşan rakamıyla ülkemizin en fazla ihracat yapan şehirlerindendir. Son 15 yılda hep dış ticaret fazlası veren şehrimiz Türkiye'nin cari dengesine pozitif katkı sağlıyor. Ülkemizin ilk ve tek yerli şanzımanı, ilk yerli jet helikopter motoru, ve füze motoru bu şehrin alameti farikalarıdır. Ülkemize bu katkıları yapan Eskişehir'i hiç bir zaman yalnız bırakmadık.

Eskişehir'e yaptığımız yatırım 30 milyar lirayı aştı. Sanayi kapasitesi bakımından da zirveye çıkarmak için çok büyük çaplı yatırımlar yaptık.

SANAYİCİMİZE MÜJDE
Sivrihisar Organize Sanayi Bölgesi'ni bu yıl sonu itibarıyla sanayicimizin hizmetine açıyoruz.

Pusuya yatarak ülkemizin tökezlemesini bekleyenlere diyorum ki; hiç heveslenmeyin bu ülkedeki istikrar ve güven ortamını bozmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Bizim gündemimiz yatırımdır, insanımıza hizmettir, refahı artırmaktır.

Dünyanın kabuğuna çekildiği salgın döneminde biz varımızla yoğumuzla dünyaya açılıyoruz. Yatırımcı kaliteli altyapıya yatırım yapar, iyi işleyen bir ekosisteme yatırım yapar, cazip teşviklere yatırım yapar.

TOGG ile elektirikli araçlarda ön alıcı bir adım attık. Şimdi bataryalar için çalışıyoruz. Hedefimiz ülkemizi Avrupa'nın elektirikli araç üssü haline gelmektir.

Hedefimiz Made in Turkey değil Made in Türkiye markasının dünyaya ulaşmasıdır.

TOGG ile elektirikli araçlarda ön alıcı bir adım attık. Şimdi bataryalar için çalışıyoruz. Hedefimiz ülkemizi Avrupa'nın elektrikli araç üssü haline gelmektir.

Cari açık ve istihdam vurgusu
"Sermayenin milliyeti, inancı olmaz. Büyümemize katkı sağlayacak herkese kapılarımız da, yüreğimiz de sonuna kadar açıktır. Bu anlayış ile salgın döneminde yeniden yapılanan lojistik sisteminde kendimizi en üste çıkarmak istiyoruz.

Cari açığın azalması ve ülkenin kazancının artması milletimizin zenginleşmesi demektir. Bu milletimizin kurtuluş reçetesidir. Kurulan her fabrika ile, ortaya çıkan istihdam ile ülkemiz hedeflerine adım adım yaklaşmaktadır.

3 milyar doları geçen 106 kalem eserin toplu açılışını yapıyoruz.

Sağlıkta 112 acil merkezini hizmete açıyoruz. TOKİ tarafından yapılan kapalı otopark ve Eskişehir Millet Bahçesi'nin resmi açılışlarını da bugün gerçekleştiriyoruz.

1250 ve 1500 yataklı iki ayrı yurdun açılışını da bugün yapıyoruz. Bu eserlerin şehrimiz ve size hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımları şehrimize kazandıran bakanlıklarımızı, firmalarımızı tebrik ediyorum. Eskişehir'imizi yatırımlarla, hizmetlerle donatmaya devam edeceğiz. Değerli kardeşlerim ülkeye hizmet etmek nasip işidir. Rabbim bize 19 yıldır ülkeye hizmet etmeyi nasip etti.

Türkiye'yi tarihimizin en büyük demokratik reformları vekalkınma reformları ile sözü en çok dinlenen ülkeler arasına dahil ettik. Bunun için çok büyük bedeller ödedik. Yeri geldi vesayetin dayatmaları ile karşı karşı kaldık, yeri geldi teröristlerin saldırıları ile karşılaştık, yeri geldi darbecilerin silahları ile burun buruna geldik. Yeri geldi içerde ve dışarıdaki iftira, yalan ve çarpıtma rüzgarına karşılaştık. Hepsinin de üstesinden geldik.

Ülkemizi kendi çizdikleri siyasi ve ekonomik çizgisinin dışına çıkartmak istemeyenlere rağmen 2023 hedeflerimizin eşiğindeyiz.

Zorluklar karşısında pes etmeyeceğiz. İBB başkanlığım zamanında bizi demir parmaklıklar ardına koyanlar vazgeçeceğimizi sandılar. Terör nice şer güçler aynı şer gayeyle harekete geçildi.

Ekonomide de sıkıştırılmaya çalıştık. Bu oyunu kuranlar niyetlerini de gizlemeye gerek duymuyor. Türkiyeyi zora sokarak siyasi iktidarı değiştirmeye çalışanların amaçları, ülkemizin menfaatlerini korumak değilir. ama biz nasıl 19 yıldır bu ülkeyi yem etmediysek, kursaklarında bıraktıysak bu defa da aynı şeyi yapacağız.

Bizi demir parmaklıklar arkasına koyanlar mücadeleden kaçacağımızı sandılar. 2002'de göreve geldiğimizde bize her türlü engeli çıkaranlar da aynı hevese kapılmışlardı. Ekonomide sıkıştırılmaya çalışıldığımız tablo asla Türkiye'nin gerçek yerini göstermiyor. Türkiye'yi diplomasi ve ekonomide zora sokarak iktidarı değiştirmeyi planladıklarını söyleyenlerin amaçları herhalde ülkemizin menfaatlerini korumak değildir. Bunların vaatleri ile efelenenlerin de ülkeye hizmet etme derdinde olmadıkları ortadadır. Bunların bu defa da heveslerini kursaklarında bırakacağız.

Yaşadığımız sıkıntılar geçicidir. Ama elde edeceğimiz kazançlar nesiller boyu devam edecektir.
Her yola, her tünele karşı çıkanların milleti refaha kavuşturmak gibi bir derdi olabilir mi?

Muhalefet diyor ki; iktidara gelince devletin uçaklarını satacaklarmış. Siz ülkenin neyi var neyi yok onları elden çıkartmak için uğraşıyorsunuz. Kendi kin ve nefretleri içinde debelenip duruyorlar. Biz dünyanın en büyük projelerini yaparken, ülkeyi ölmüş bitmiş gibi bin dereden su getiriyorlar. Biz de onların su getirdiklere yollara projeler döşüyoruz.

Biz gelince uçakları satacağız diyorlar. Biz ise almaya devam edeceğiz.

Dışardan kulaklarına üflenen sufleleri tekrarlayarak ülkenin ve milletin hayrı için yapılan her işe engel olmak. İzlenen her politikayı zayıflatmak. öyle ki sırf bizi engellemek için terör örgütleri ve darbecilerle yan yana yürüdüler.

MUHALEFETE 'DEMİRTAŞ' TEPKİSİ
Bunlar terörist Selo ile beraber olurlar. Bunlarda ar yok! Yasin Börü'yü öldürenler Selo değil miydi? Şimdi bunlar Selo'yu çıkarmanın peşinde. YArgı ne derse o. Çıkaramayacaksınız! Eşi televizyona çıkmış, 'Benim çocuklarım masum diyor.' Seninkiler masum da toprağın altındaki Yasin Börü masum değil mi? Sen anasın da Yasin'in anası ana değil mi?

DIŞİŞLERİNE 'KAVALA' TALİMATI: BÜYÜKELÇİLER 'İSTENMEYEN ADAM' İLAN EDİLECEK
Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala, Kavala... Kavala dediğin Soros'un Türkiye büyükelçisi. Siz burayı ne zannediyorsunuz ya. Burası Türkiye. Zannettiğiniz gibi burası kabile devleti değil. Burası anlı şanlı Türkiye.

Kimse Dışişleri Bakanlığına gelip talimat veremez. Ben gerekli talimatı verdim. İstenmeyen adam ilan edilecekler. Türkiye'yi anlamadıkları gün Türkiye'yi terk edecekler.

Erdoğan: 2023 limanına selametle kavuşacağız

Erdoğan: Afrika’ya sömürgeci zihniyete karşı gittim

Erdoğan'dan Türk dünyasına çağrı: Güç birliği yapmalıyız!