BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan Rusya'dan ispat istedi!----

Erdoğan Rusya'dan ispat istedi!

Erdoğan Rusya'dan ispat istedi!
03 Aralık 2015 - 13:06 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın IŞİD petrolüyle ilgili iddialarına ilişkin, 'İspatlarlarsa makamımda durmam' dedi

Rusya'nın, Türkiye'nin IŞİD petrolünü satın aldığına yönelik iddialara değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Eğer ispat ederse ben Cumhurbaşkanlığı makamında durmam. Ama ispat edemezse kendisi koltuğunu bırakır mı?' şeklinde konuştu.
 Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu 22. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan, asgari ücret, yeni anayasa, Suriye ve Rusya krizi konularına değindi.

Erdoğan'ın konuşmasından notlar;

- Asgari 1300 lira olacak

- Yeni anayasa meselesi, aslında tam anlamıyla bir memleket meselesidir. Türkiye tarihinde ilk defa, siyasetçilerin iradesiyle bir sivil anayasanın yapılabileceği dönem açıldı. 1 Kasım'da önümüze açılan yeni dönemi, hep birlikte en iyi şekilde değerlendirmeli ve fırsata çevirmeliyiz. Bu tarihi fırsatı değerlendirmek, yeni anayasanın altında imzası olan herkese, inanıyorum ki şeref kazandırır. Gelin bu şeref, 26. Dönem Meclisi'ne, bu Meclis'te görev alan milletvekillerine ait olsun

- Türkiye olarak nasıl Balkanlar'a, Kafkaslar'a, Akdeniz havzasına, Irak'a bigâne kalmamız söz konusu olamaz ise Suriye'de yaşananları da kesinlikle yok sayamayız. İşte onun için diyorum Rusya, Suriye'de ne arıyor? Onun için diyorum efendim neymiş; 'Birleşmiş Milletler'in kendilerine verdiği böyle bir yetki var'. Neymiş o yetki; 'Eğer o ülkenin yönetimi davet ederse gidilirmiş'. Oraya gitmek mecburiyetinde değilsiniz, 380 bin insanı öldüren katil Esed'in davetine icabet etmek mecburiyetinde değilsiniz. O gayri meşru bir yönetimdir, meşru değildir bunu görmek durumundasınız, bunu ben sayın Putin'in kendisiyle çok konuştum- Suriye krizi nihayet her ülkenin kapısını çalmaya başladı

- Rusya'nın başını çektiği bir moda var. Buna Rusya kendisi de inanmıyor aslında. Nedir o? Türkiye DAİŞ'ten petrol alıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin DAİŞ'ten petrol aldığını, belgelerle Rusya ispat etmeye mecburdur. Eğer ispat ederse ben cumhurbaşkanlığı makamında durmam. Ama ispat edemezse kendisi koltuğunu bırakır mı?

- Hele hele  ailemi bu işe karıştırmak. O bu işin çok daha ahlaki olmayan kısmı. Bunu daha önce İran televizyonları ve Devlet Başkanı yaptı. Bir yanlışın içerisinde olduklarını söyledik. İran olarak ağır ödersiniz dedik. Bunun karşısında bu iddiayı kaldırdılar.

- Pek çok ülke Suriye'de sebepler yerine sonuçlara odaklanıyor. Bu tavrın gerisindeki siyasi, diplomatik ve stratejik sebepleri görmüyor değiliz. Bizim derdimiz Suriye halkının güvenli ve huzurlu bir geleceğe sahip olmasını sağlamak. Suriye'de faaliyet gösteren diğer ülkelerle zaman zaman sorun yaşamamızın temel sebebi budur. Biz halkın geleceğini koruma peşindeyiz, onlar kendi çıkarlarının peşinde.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ersan03 Aralık 2015 14:00

    Putin,haftaya dedi,,bakalım ispatlayacak mı,yoksa palavra mı?

  • mikrop03 Aralık 2015 13:48

    Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar..Türkiye ye yakışmıyor bu ağlar.

  • taksim03 Aralık 2015 13:39

    Yeter ağladığın.Suriye uçağı sanıp vurdun.Sözde başkanlık seçimine kahraman olarak girecekti.Attığın taş Türkmen soydaşlarımızın kafasında bomba olarak patlıyor.Hiç düşünmeden hareket edip Bütün Araplarıda ülkeye yığdın.