BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan Obama'ya bu dosyayla gidecek----

Erdoğan Obama'ya bu dosyayla gidecek

Erdoğan Obama'ya bu dosyayla gidecek
09 Mayıs 2013 - 10:02 www.finansgundem.com

Erdoğan obama ziyaretine giderken Suriye ile ilgili bu dosyayı sunarak gidecek

Esad’ın güçlerinin bombardımanında yaralanan ve tedavi için getirildikleri Türkiye’de ölen Suriyelilerin doku ve kan örneklerinde ‘risin’ adlı zehir tespit edildi. Başbakan Erdoğan, 16 Mayıs’ta Washington’da görüşeceği ABD Başkanı Obama’ya bu raporları kanıt olarak verecek.
Habertürk'ten Hasan Bozkurt'un haberine göre Türkiye 29 Nisan akşamı Esad güçlerinin bombardımanında yaralanan 13 Suriyeli'nin kan ve doku örneklerinde, 'kimyasal-biyolojik silah' izi tespit etti. MİT'in yürüttüğü operasyonda ortaya çıkan raporları Başbakan Erdoğan, ABD ziyaretinde Başkan Obama'ya kanıt olarak iletecek. Ankara'da yapılan incelemelerde Esad'ın bombaladığı Suriyeliler'in kan ve doku örneklerinde bulunan 'risin' adlı zehirli madde, geçen ay ABD Başkanı Barack Obama'ya da mektup içinde gönderilmişti.
OPERASYONU MİT YÖNETTİ
Esad'ın halkına karşı kullandığı kimyasal-biyolojik silahın izleri, 29 Nisan akşamı 13 Suriyeli muhalifin yaralı olarak Suriye'den Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne getirilmesiyle ortaya çıktı. Hatay 2. Hudut Alay Komutanlığı tarafından getirilen 13 yaralıdan 2'si hastanede hayatını kaybetti. Yaralıların, 'kimyasal silaha maruz kaldıklarını' söylemeleri üzerine hastanede önlemler artırıldı. Jandarma'ya ve MİT'e bilgi verildi.
TOPRAK VE ŞARAPNEL GETİRİLDİ
MİT görevlileri, yaralıların beyanı doğrultusunda çatışma bölgesinden toprak örnekleri ve şarapnel parçaları getirdi. Ölenlerden alınan doku ve kan örnekleri muhafaza altına alındı. Numuneler hızla ve büyük titizlikle Ankara'ya gönderildi. Hıfzıssıha ve Adli Tıp'ta uzman ekipler, numuneler üzerinde inceleme yaptı. Yapılan laboratuvar incelemelerinde öldürücü risin adlı zehirli maddeye ulaşıldı.
Bulgular, devletin en üst kademesine ulaştırıldı. Başbakan Erdoğan'ın 16 Mayıs'ta Washington'da ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesinde bu raporları kanıt olarak kendisine ileteceği öğrenildi. Türkiye'nin Amerika'ya bu konuyla ilgili bilgi verdiği, Suriye'nin elinde bulundurduğu kimyasal ve biyolojik silahın menşei ve miktarı konusunda tespit çalışması yürütüldüğü ifade edildi.
OBAMA'YA 'RİSİN'Lİ MEKTUP
Geçen ay ABD Başkanı Obama ve senatörlere Amerikan Posta Servisi aracılığıyla risin içeren 3 adet mektup gönderilmişti. Mektupları yollayan kişinin Mississippili Paul Kevin Curtis olduğu anlaşıldı. Ölümcül madde içeren mektupları gönderen Curtis'in, "Yanlışı görmek ve ifşa etmemek, bunun devamına sessizce ortak olmak demektir. Benim adım KC ve bu mesajı onaylıyorum" diye yazmıştı.
BULGAR AJAN'IN ŞEMSİYE CİNAYETİ
Hint yağı bitkisinin doğal proteini olan risinin birkaç tuz tanesi büyüklüğündeki parçaları, solunduğunda yetişkin bir insanı öldürebiliyor. Bu madde, Bulgar muhalif yazar Georgi Markov'un 1978'de Londra'da uğradığı suikastla dünya gündemine girmişti. Bulgar bir ajan, bir şemsiyenin ucundan attığı risin kapsülüyle Markov'u bacağından vurup zehirleyerek öldürmüştü.
RİSİN NEDİR?
Dünyanın en kuvvetli zehirlerinden biri olan risin, keneotu (ricinus communis) tohumundan elde ediliyor. Elde edilmesi kolay olduğu kadar, toksik etkileri de yüksek olan risin, teneffüs edildiğinde akut hipoksik akciğer yetmezliğine yol açıyor. Patolojik değişiklikler, ilk 8 saatte çıkıyor ve genellikle 36-72 saat içerisinde solunum yetmezliğine neden oluyor; dolaşım- organ yetmezliği ve ölüme yol açıyor. Kolay ve yaygın elde edilebilir olması Risin'in kimyasal ve biyolojik silah olarak kullanılmasını da beraberinde getiriyor.
LAHEY KONVANSİYONU
1899 Lahey Konvansiyonu ile 24 ülke, 'boğucu, zehirli ve benzeri gazların savaşta kullanılmayacağı' konusunda anlaştı. Bu ülkeler zehirli gazları ya da başka zehirleri silah olarak kullanmayacakları sözü vererek Lahey Konvansiyonu'nu imzaladı. Risin de yasaklanan öldürücü gazlar arasında sayılıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)