BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan o sanatçıyı topa tuttu!----

Erdoğan o sanatçıyı topa tuttu!

Erdoğan o sanatçıyı topa tuttu!
07 Mayıs 2015 - 13:18 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da TİKA projeleri açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da ATO Congresium'da düzenlenen TİKA toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın hedefinde, Sadri Alışık Ödül Töreni'nde 'yılın en iyi kadın sanatçısı' ödülünü alırken "Rumelihisarı sahnesine mescit yapmak isteyenlere izin vermeyelim" çağrısında bulunan tiyatro oyuncusu Defne Halman vardı. Erdoğan, sanatçıyla ilgili "Siz kimin bağından, kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında satırbaşları:

Bugün TİKA’nın amblemi beş kıtada insanların umudu olmuş durumda. 3 kıta yedi iklimi kapsayan bir anlayışla mücadele ediyoruz. Bizde kuru slogan, istismar olmadı. Türk milliyetçiliği adına Orta Asya’yı ağızlarından düşürmeyenler acaba bizim bugün yol açılışını yaptığımız Bilge Tonyukuk anıtına gitmişler midir.

Hayalleri 81 vilayetimize dahi ulaşamayanların aksine, biz 3 kıta, 7 iklimi kucaklayan bir anlayışla tüm kardeşlerimizin onurunu korumanın, geleceğine ışık tutmanın mücadelesini veriyoruz. Biz de kuru slogan, istismar olmadı. Biz yaşadık ve yaşatmaya gayret ettik.

"SEÇİM MALZEMESİ HALİNE DÖNÜŞTÜRÜYORLAR"

Bugüne kadar Suriye’den gelen misafirlerimiz için harcadığımız meblağ 5, 6 milyar doları buldu. Şimdi buna bile göz dikenler bizim suçlamak için seçim malzemesi haline dönüştürenler var. Allah aşkına bizim töremizde misafire kapı kapatmak var mıdı? Bizim töremizde eldeki imkanı mağdurdan esirgemek var mıdır?

Dünyada bu değerleri yaşamayanlar bu yola tevessül edebilir. Ancak biz bunu yaşatmak durumundayız. Atalarımız 500 yıl önce İspanya’dan kaçan Yahudilere kapılarını açmıştır. Bugün de aynısını yapıyoruz yarın da yapacağız.

"MİLLİ ŞEFLERİ'NİN İZİNDEN GİTMEK İSTİYORLAR"

2. Dünya Savaşı'ndan sonra, Boraltan Köprüsü'nde düşmana teslim edilen Azerbaycanlı kardeşlerimizin sızısı, hala yüreklerimizde. Bugün Suriye'den, Irak'tan gelen misafirlerimizi zorla geri göndermekten söz edenler, Milli Şefleri'nin izinden gitmek istiyor olabilir ama bizim necip milletimiz böyle utancın bir daha yaşanmasına asla izin vermez.

Maalesef ülkemizde hala ecdadından adeta utanan, ecdadının mirasına sahip çıkmak şöyle dursun onu ihya edenlere karşı çıkan bir anlayış var. Bazı köşe yazarlarını görüyoruz, 'ecdat' dediğiniz zaman beyler rahatsız oluyor. Niye çünkü bunlar köksüz, çünkü bunların cibilliyeti bozuk.

"RUMELİ HİSARI MESCİDİ BAYRAMDA AÇILACAK"

Fatih'in emaneti olan Rumeli Hisarı içerisindeki bu mescit tekrar inşa edilmeye çalışılıyor. İnşaat şu anda sürüyor, inşallah ramazana değilse de bayrama yetişecek ve ibadete açılacak. Ne güzel bir hizmet değil mi? Yapanlardan Allah razı olsun. Ama bakıyoruz, bir ödül töreninde, sanatçı olduğu iddiasındaki birileri çıkıyor, 'biz buraya mescit yaptırmayız, buna izin vermeyiz' diyor. Siz kimin bağından, kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı.

Fatih'in emanetine ihanet konusunda milletin değerlerinden bihaber olanlarla bunları istismarını yapan şer örgütü bir araya gelebiliyor. Bu iki kesim, Gezi olayları sırasındaki gizli işbirliklerini artık aleniyete dökmüş durumdalar. Biz, dünyanın dört bir yanında ecdadın emanetlerini ihya etmenin çabası içindeyken bunlar kendi ülkemizde hem de Fatih'in emanetinin ihyasını engellemeye çalışıyor.

"İMAM HATİPLERİNİN KAPATILMASI CHP'NİN SEÇİM BİLDİRGESİNDE"

Bakın şimdi Kayseri'de konuşma yapıyor, 'benim imam hatiplerin kapatılmasıyla ilgili bir açıklamam yok' diyor. Seçim bildirisi diye bir şey açıkladın, işte onun içinde yer alıyor. Yazılı olarak orada var. Hangisine inanacağız? Ağzından çıkana mı yayınladığın o bildirgeye, beyannameye mi? Orada ne diyor, '1+8+4' diyor. Bu ne anlama geliyor; imam hatiplerin orta kısmının tekrar kapatılması anlamına geliyor. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz, bunu çok iyi bilmemiz lazım. Bu konuda kararlı bir şekilde yürüyüşümüz tabii ki devam edecektir. 8 yıllık eğitim faciasını diriltme sözünü vereceğine bu ülkenin, bu milletin inancı için, tarihi için ne yapacaksın onu söyle. Sen önce bu milletin tamamının partisi olmayı bir öğren.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asdf07 Mayıs 2015 16:31

    rte gittiği her makamın değerini düşürüyor

  • Vatandaş07 Mayıs 2015 13:57

    Cumhurbaşkanın parti lideri gibi konuşması, günlük olaylar üzerinden siyaset yapması hem o makama hem de bu millete yakışmıyor. İnsan konuşmaları dinleyince toplumun tüm kesimini temsil etmediğini, sadece belli bir zumreyi temsil ettiğini daha iyi anlıyor. Bu durumda ülkenin bütünlüğüne de zarar veriyor. Çünkü insanların ortak noktada birleşeceği hiçbir unsur kalmadı, her şeyin içi gün geçtikçe boşaltılıyor zatı muhterem tarafından maalesef. Bakınız Ordu, Merkez Bankası, Anayasa Mahkemesi, Danıştay vs. kim kendi çıkarı karşısında hareket ediyorsa, yerle bir etmeli zihniyeti ile yaklaşım Türkiye'ye hakim oldu.