BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan NYT'ye anlattı: Rusya'dan S-400'leri niçin aldık----

Erdoğan NYT'ye anlattı: Rusya'dan S-400'leri niçin aldık

Erdoğan NYT'ye anlattı: Rusya'dan S-400'leri niçin aldık
30 Eylül 2021 - 07:47 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York Times'a verdiği röportajda Türkiye'nin S-400 alma nedenini açıkladı: Amerikalılar Türkiye'ye Patriot füze savunma sistemini satmış olsaydı, S-400'leri almak zorunda kalmayacaktık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Rusya'dan S-400'leri almasının NATO ittifakına zarar verdiği eleştirilerini reddederek, "Amerikalılar Türkiye'ye Patriot füze savunma sistemini satmış olsaydı, S-400'leri almak zorunda kalmayacaktık." dedi.

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu haftasında New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin S-400'lerle ilgili bölümünü yayımladı.

Erdoğan’ın dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı ikili görüşmeye ilişkin yayınlanan haberde yer verilen bölüme göre, Erdoğan’ın gelişmiş Rus savunma sistemini satın alarak Batı'nın başlıca askeri ittifakı olan NATO'nun altını oyduğu yönündeki eleştirileri reddettiği belirtildi.

Habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, NYT yayın kuruluna yaptığı açıklamada, hem NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in hem de dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin silah tedarikçilerini seçme hakkını teyit ettiğini hatırlatarak, "Kendi silahlarımızı alıyoruz." ifadesini kullandı.

Ayrıca Erdoğan, "Amerikalılar Türkiye'ye Patriot füze savunma sistemini satmış olsaydı, S-400'leri almak zorunda kalmayacaktık." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin S-400'leri almasının ABD ile yol açtığı sürtüşmelere değip değmediğine yönelik soruya ise Erdoğan, "Bence buna değerdi. Savunmamızı istediğimiz gibi güçlendirebiliriz." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Türkiye-ABD ilişkilerinin temel olarak önemini koruduğuna işaret ederek, "Türkiye'nin ABD ile uzun yıllara dayanan bağları var. Bunun korunarak güçlendirilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı. 

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seçmen30 Eylül 2021 11:48

    bu durumda kim zarar  gördü kim kazandı?  birincisi ABD nin Türkiye gibi önemli bir müttefiğini kaybedeceği söyleniyor ki bu külliyen yalan, eğer öyle olmuş olsa ABD hala İncirlikte olmayacaktı, Türkiye S400 leri almakla ne kazandı ne kaybetti, S400 lerin savunma gücümüzü arttıracağı söyleniyor ancak alnıan S400 depolarda bekletiliyor, ne kaybettik, Türkiye ye milyarlarca  dolar kazandırabilecek F35 projesinden çıkartıldık.  biri çıkıp televizyonlarda bunun muhasebesini halkın anlayacağı bir dille dürüstçe anlatmalıdır. Kaldı ki Türkiye cumhuriyeti kurulalı beri Türkiye nin Rusya  gibi bir müttefiği olmadı ve olmayacak.

  • vatandaş30 Eylül 2021 12:43

    rusya bize turist gönderiyor rusya bizle ticaret yapıyor nükleer santral inşaa ediyor suriyede ortak paydada buluşabiliyor hava savunma sistemini verdi..abd nin bu ülkeye bir tane faydası yok ülkemizde bad karşıtlığı %90 üzeri...siz neyin kafasını yaşıyorsunuz bu abd seviciliğin sebebi ne...

  • Mehmet30 Eylül 2021 11:26

    Dikkat edin.. bir Türkiye cumhurreisi ilk kez abd ye muhalefet ediyor. Göğsümuzu gabartiyor. . Milli bir duruş sergiliyor bizleri temsilen. Bu kuru kuruya bi diklenme değil. Artık eski Türkiye yok..

  • misafir30 Eylül 2021 12:11

    doğru söylüyorsun artık  eski Türkiye yok, öyle ki 50 yıl öncesi Türkiye yi özler hale geldik.

  • Bika30 Eylül 2021 10:50

    Depoda tutmak için mi alındı, o kadar para ödendi. 

  • bülent karaarslan30 Eylül 2021 09:56

    Milletin üstündeki kambura bakan varmı.ha 1 kambur,ha 1000 kambur.Sayın.CB.siz kullanmayacağınız bir aleti alırmısınız evinize merak ettim

  • Adsız09 Aralık 2021 21:44

    Milyonlarca insan silah alır ,yastık altında tutar , kendini veya ailesi ni korumak için ama hiç bir zaman kullanmaz

  • osmanlı torunu30 Eylül 2021 09:56

    abdnin yatağından çıkıp rusyanın kucağına oturmak gibi fanteziler yakışmıyor osmanlı torunlarına. türkiyenin kısa vadede S400lere ihtiyacı yok, orta vadede iran bile kendi yaparken rusyaya bağımlı olmak hatalı

  • Mustafa30 Eylül 2021 08:25

    Savunmada uçuyorduk hani hala ABD Rusya