BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan müjdeyi verdi: 2.500 lira ikramiye!----

Erdoğan müjdeyi verdi: 2.500 lira ikramiye!

Erdoğan müjdeyi verdi: 2.500 lira ikramiye!
15 Temmuz 2015 - 22:19 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3'üncü Havalimanı inşaatında çalışan işçilerle bir araya geldiği iftar yemeğinde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3'üncü Havalimanı inşaatında çalışan işçilerle düzenlenen iftar yemeğinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bu dev yatırımın müteşebbislerine bir ricada bulundum. Dedim ki, 'Bu bayram tüm bu şantiyede çalışanları bir sevindirin.' Sağ olsunlar, 'Ne derseniz biz de onu yapalım' dediler ve ast-üst hiçbir ayrım yapmaksızın buradaki her bir kardeşimize 2 bin 500'er lira bu bayramda birer hediye verecekler" dedi.

Operatör ve kamyon şoförlerine seslenen Erdoğan, "Bakın şu anda şu şantiyede şoför aranıyor. Vietnam'dan buraya şoför getirildi. Sigortası vs. her şeyi olduğu halde gelmiyorlar. Ondan sonra da işsizim diye dolaşıyorlar. Buyur işte iş burada var, hadi gel" diye konuştu

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Kanal İstanbul'u bitirdiğimiz andan itibaren İstanbul farklı bir cazibe merkezi haline gelecektir. 2018'in ilk çeyreğinde Türkiye'nin kazanacağı bu havalimanı, dünyanın her yerinde iftihar vesilesi olacak.

Pistlerde, anaterminal bölgesinde, otoparkta inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Helikopterle yukarıdan dolaşırken aşağıda baktık karıncalar dolaşıyor. Ne o karıncalar, bütün iş makinaları kamyonlar adeta birer karınca gibi gözüküyor. Yoğun bir çalışma var. Bana verilen son bilgilere göre bu projede 5328 işçi 533 mühendis olmak 5861 kişi görev yapıyor. İlerleyen aşamalarda 30 bine kadar çıkacağını arkadaşlar bana bildirdiler. 

Ben buradan şimdi bütün milletime sesleniyorum, "İşsizim" diyen operatörlere sesleniyorum, "İşçisizim" diyen kamyon şoförlerine sesleniyorum. Bakın şu anda şu şantiyede şoför aranıyor. Vietnam'dan buraya şoför getirildi. Sigortası vs. her şeyi olduğu halde gelmiyorlar. Ondan sonra da işsizim diye dolaşıyorlar. Buyur işte iş burda var, hadi gel. Maalesef yan gelip yatarak para kazanmaya alışanlar var. Ben karşımda terleyenleri görüyorum. Onun içinde sizi kutluyorum. Sendikaysa sendika var, sigorta var. Ücretleri de sordum, fena değil. Buyur çalış kardeşim. 

"BİRLİĞE İHTİYACIMIZ VAR"
Bizi bölmek, ayırmak isteyenlere karşı birliğe ihtiyacımız var, 78 milyonuyla bir, beraber, diri, kardeş olacağız. Tek millet olacağız, tek bayrak olacağız. Tek vatan, tek devlet... Böyle yürüyeceğiz. Millet kavramı, içinde her türlü etnik kimliği barındıran bir kavramdır. Bunu farklı yerlere çekmenin hiçbir anlamı yok. Onun için de şu anda bizim kalkıp da burada vatandaşlık bilincini bir kenara koymamızın anlamı yok. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bilinci, bu çok önemli. Bundan niye güceniyoruz, niye utanıyoruz? Bizim ikinci bir bayrağımız olamaz.

İŞÇİLERE İKRAMİYE
Bu dev yatırımın müteşebbislerine bir ricada bulundum. Dedim ki, 'Bu bayram tüm bu şantiyede çalışanları bir sevindirin.' Sağ olsunlar, 'Ne derseniz biz de onu yapalım' dediler ve ast-üst hiçbir ayrım yapmaksızın buradaki her bir kardeşimize 2 bin 500'er lira bu bayramda birer hediye verecekler.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)