BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Muhtarların ödeneklerini 57 kat artırdık----

Erdoğan: Muhtarların ödeneklerini 57 kat artırdık

Erdoğan: Muhtarların ödeneklerini 57 kat artırdık
19 Ekim 2022 - 15:06 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü Münasebetiyle Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü Münasebetiyle Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Cumhuriyet tarihimizde ilk kez muhtarlarımız beklentilerini devletin zirvesiyle doğrudan paylaşma fırsatı buldu.

Demokrasi piramidinin tabanıyla tavanı arasındaki engeller kalktıkça bunun kazananı muhtarlarımızla birlikte Türkiye olmuştur.

Belki bu tabloyu kıskanacaklar, belki bizim bu sevdamızı çekemeyenler olacaktır. Siyasetin kapıları maalesef muhtarlarımıza kapalı durumdaydı. Çoğu zaman dertlerini anlatacak kimse bulamazlardı.

2002'den beri millet irademizi güçlendirme hamlesinde siz uç beyleri olan muhtarlarımızı biz ihmal etmedik. Muhtarlık müessesesine verdiğimiz önemi İçişleri Bakanlığı bünyesinde Muhtarlar Daire Başkanlığını kurarak açıkça gösterdik.

"Muhtarların ödeneklerini 57 kat artırdık"

Muhtarların ödeneklerini olması gereken seviyeye çıkardık. Göreve geldiğimizden bu yana 57 kat artırdık, 5 bin 500 TL'ye yükselttik.

Bazı yeni müjdeleri de sizlerle paylaşmak istiyorum. Kadın muhtarlarımızın doğum ve analık izinlerine ilişkin yasal düzenlemede son aşamaya geldik. Yakında Meclis'imizin takdirine sunacağız. Muhtarlarımızın izin hastalık gibi görev başında bulunamadıkları zamanlarda ödenekleri de kesilmeyecek.

Adrese dayalı kayıt sistemini de siz muhtarımızın hizmetine açtık. Muhtarlık binalarının elektrik faturalarının ticari tarife yerine konut tarifesi üzerinden düzenlenmesi uygulamasını da başlatıyoruz.

"Avrupa doğalgazı bizden alacak"

Öte yandan son 20 yıldır olduğu gibi 2023'e giden süreçte de icazeti başka mahfillerde değil, milletimizde arayacağız.

(Avrupa'daki doğalgaz sıkıntısı) Bizler vaktinde yaptığımız anlaşmalarla, attığımız diplomatik adımlarla nispeten çok daha rahat durumdayız.

Sayın Putin açıklama yaptı. 'Türkiye'yi doğalgaz dağıtım merkezi yapacağız' dedi. Yani Avrupa doğalgazı bizden alacak."

Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Refah kaybını telafi etmekte kararlıyız

 

Rosatom: Sinop'taki nükleer santral için görüşmelere başladık