BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Kripto paraya prim vermeyeceğiz----

Erdoğan: Kripto paraya prim vermeyeceğiz

Erdoğan: Kripto paraya prim vermeyeceğiz
18 Eylül 2021 - 21:25 www.finansgundem.com

Erdoğan, kripto paralara ilişkin soruya "Onlara da böyle bir prim zaten vermeyiz, vermeyeceğiz de. Çünkü biz, şu anda bu konuda kendi asli hüviyeti olan paramızla yola devam edeceğiz" yanıtını verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de 81 ilden üniversite kazanan gençlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya yasasıyla ilgili olarak "Bizim sosyal medyayla ilgili attığımız adım gençliğimizi çok daha huzurlu, rahat hale getirmek ve bundan sonraki süreçte kendisini tamamıyla derslerine vermesini sağlamak" ifadelerini kullandı

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

'ŞOVMENLERİN YÖNLENDİRMESİYLE FİKİR BELİRLEMEYİN'

Medya ve sosyal medya gibi büyük kısmı yalanla dolu manipülasyon araçlarıyla popüler sanatçı, şovmen, bu türden kişilerin yönlendirmesiyle asla fikir ve tutum belirlemeyin. Hani o meşhur kalıpla ifade edecek olursak, 'Önce kendiniz olun. Önce kendinizi tanıyın. Önce kendinizin de içinde bulunduğu medeniyet ve kültür ikliminizi tanıyın. Sonra diğer her şeyi öğrenin. Ondan sonra fikri ve siyasi safınızın adını koyun. Yabancı dil eğitimini önce iletişim, ardından da bilgi seviyenize göre akademik standartlarda çözmeden hayata başlarsanız kendinizi bir adım geride bulursunuz.

'MODERN STADYUMLARIN 32'SİNİ TAMAMLADIK'

19 yıl önce ülkemizdeki sadece 9 olan gençlik merkezi sayısını 376'ya, gençlik ofisi sayısını 223'e çıkardık. Gençlik merkezlerimizin üye sayısı 5 binden 2.5 milyona çıktı. Sayılarını 51'e yükselttiğimiz gençlik kamplarına bu yıl 17 bin, STK gençlik kamplarına 6 bin genç katıldı. Lisanslı sporcu sayımız 278 binden 10 milyon 200 bine, spor kulübü sayımız 6 binden 19 bine yükseldi. Atletizm pisti sayımızı 12'den 56'ya çıkardık. Ülkemize kazandırmak için kollarımızı sıvadığımız modern stadyumlardan 32'sini tamamladık, 9'unun yapımına devam ediyoruz, 5 tanesi de proje ve ihale aşamasında. Ülkemizin olimpiyatlar başta olmak üzere uluslararası müsabakalarda son dönemde kazandığı başarıların gerisinde işte böyle bir altyapı ve gayret vardır.

'EĞİTİMDE KALİTEYİ YÜKSELTECEĞİZ'

Yüksek öğrenim burs ve kredi tutarını lisans öğrencilerimiz için, göreve geldiğimizde 45 liracık burs alıyorlardı, 650 liraya çıkardık. Yüksek lisans öğrencileri için, aylık 90 lira alıyorlardı, 1300 liraya çıkardık. Doktora öğrencileri için ise aylık 135 liradan 1950 liraya yükselttik. Yurtlarımızda barınan yüksek öğrenim öğrencilerine verdiğimiz aylık beslenme yardımını 11 liradan 480 lira seviyesine çıkardık. İnşallah bu rakamları yılbaşında tekrar güncelleyeceğiz. Üniversite sayımızı 76'dan 207'ye yükselterek yükseköğrenime geçişteki tıkanıklığı ortadan kaldırdık. Artık altyapıya ilişkin eksiklerimizi tamamladığımız için bundan sonra tüm imkanlarımızı eğitim öğretimin her kademesinde kalitenin yükseltilmesine teksif edeceğiz.

SORU-CEVAP

Biz uyandığımızda aklımıza ilk sosyal medyada bizi kimin takip ettiği geliyor. Siz kalktığınızda aklınıza ilk neler geliyor?

Eğer garipsemezseniz, inanın benim sosyal medyayla hiç işim yok. Ondan dolayı da çok rahatım. Benim tek derdim var; o günkü programıma hemen sabahtan itibaren dersime çalışmak. Çünkü sosyal medya şu anda toplumumuzun en önemli tahrik unsurudur. Şu anda toplumda ciddi manada yaralarımız varsa bunun arkasında sosyal medya vardır. Getirisi olumlu değil ama götürüsü çok ağır. Derslerimize daha çok çalışalım ve bu sosyal medya belasından da mümkün olduğunca sıyrılalım.

Sosyal medya yasası için gençler endişelenmeli mi?

Çok rahat olun. Bizim sosyal medyayla ilgili attığımız adım gençliğimizi çok daha huzurlu, rahat hale getirmek ve bundan sonraki süreçte kendisini tamamıyla derslerine vermesini sağlamak.

Öfkelendiğinizde, sinirlendiğinizde ne yaparsınız? Bu pozitifliği neye borçlusunuz?

Öfkelendiğimiz zaman, en güzel anahtarı vereyim sizlere, "ya sabır" çekersiniz.

'KRİPTO PARAYA PRİM VERMEYECEĞİZ'

Katılımcılardan birinin Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu'nun oluşturulduğunu hatırlatarak Merkez Bankasının kripto paraya açılıp açılmadığını ve kendisinin kripto para konusundaki görüşlerini sorması üzerine Erdoğan, kripto paraya açılma gibi bir dertlerinin olmadığını, tam aksine onlara karşı ayrı bir savaş ve mücadeleleri olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Onlara da böyle bir prim zaten vermeyiz, vermeyeceğiz de. Çünkü biz, şu anda bu konuda kendi asli hüviyeti olan paramızla yola devam edeceğiz." diye konuştu.

Erdoğan'ın söz verdiği AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım konuya ilişkin olarak, "Kripto para, maalesef mağduriyetlere de kapı açıyor. Dolayısıyla çok ciddi denetime ihtiyaç gösteren bir şey. Bir nevi hayali bir geleceğe yönelik satış yapılıyor ve ondan sonra bunun kötü örneklerini, mağdur olanlarını gördük ama ilerde takdirinizde tabii bu istismarları, yanlışları önlemek için devlet olarak, hükümet olarak, bazı düzenlemeler yapmak gerekebilir. Onunla ilgili de zaten çalışmalar başlatıldı." dedi.

Soruların ardından program, öğrencilerin seslendirdiği şarkılarla devam etti. Programa Van'dan katılan Yunus Kaval isimli genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan için bestelediği parçayı seslendirdi.

Ardından, klarnet virtüözü Serkan Çağrı ve halk müziği sanatçısı Elif Buse Doğan, Ahmet Kaya'nın parçalarını söyledi.

Günlük tablo açıklandı: 221 can kaybı, 26 bin 161 yeni vaka

Gaziantep'te el yapımı patlayıcı düzeneği imha edildi

50 kanser türünü erken teşhis edebilecek kan testi denemesi başladı