BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan Kabataş'la ilgili konuştu----

Erdoğan Kabataş'la ilgili konuştu

Erdoğan Kabataş'la ilgili konuştu
06 Mart 2015 - 12:24 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı olayları sırasında Kabataş’ta bir kadının tacize uğradığı iddialarıyla ilgili konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 20. Buyük Kurultayı'na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Yıkılan evinin başında gözyaşı döken kadındır. Ayrımcılığa karşı mücadele ederken insan onuru hunharca alçakça çiğneniniyor. ABD’deki kadın kadın da Suye’deki, Myanmar’daki, Türkiye'deki kadın değil mi? Evini, köyünü bombalarla başına yıkarak öldürmek suç değil mi?

Kendi ülkesinde her köşe başında bir meta gibi alınıp satılan kadınları görmezden gelip, inancının gereği olarak örtünen kadınlara yasak getirenlerin, kadının ismini dahi ağızlarına almaya hakları yoktur. Kadın istismarı asıl budur.

Kadın bedeninin istismarı asıl budur. Kadının ötekileştirilmesi, kadının sınıf ayrımına tabi tutulması asıl budur.

Kadının önce yaşama hakkına saygı duyulmalı. Bunca zulme ses çıkarmayan kimsenin kadının adını ağzına almaya hakkı yok.

Buradan dünyaya sesleniyorum, ey dünya, ey Batı, lafa geldiği zaman kadın haklarını konuşuyorsunuz ancak benim ülkeme sığınan Suriye ve Irak'tan 2 milyon insanın hakları konusunda bugüne kadar ne yaptınız, ne yapıyorsunuz?

Bazıları ‘Bize ana demeyin, kadınız’ diyor. Doğuran, doyuran, yetiştiren... Ben anasının ayaklarının altını öpen bir anayım.

Kadın ile erkek arasındaki fıtri farklara işaret etmek, kadına karşı ayrımcılık değil tam tersine onun haklarının korunmasının, kollanmasının garantisidir. Kadın bedeninin istismarına karşı çıkmak, onun bir meta, bir istismar aracı olarak kullanılmasına itiraz etmek, ayrımcılık değil tam tersine kadının onuruna, haysiyetine saygı göstermektir.

Gezi olayları esnasında bir genç kadın ki genel başkanı olduğum partinin bir belediye başkanının gelinidir bu. Bir anne, yanında çocuğu da olduğu halde bir grubun Kabataş'ta tacizine maruz kaldı. Kimse o kadını taciz edenleri konuşmadı, onları kınamadı, onların peşine düşmedi. Tacize uğrayan kadına ise etmedik hakareti bırakmadılar. Terbiyesizce, ahlaksızca, vicdansızca o kadının üzerine gittiler, gitmeye devam ediyorlar. Olumlu yazılar yazan köşe yazarlarına da olmadık hakareti bırakmadılar. Hani tacizde esas olan kadının beyanıydı?

Kadına el kaldıran, öldüren herkesi lanetliyorum.

Kariyer yapmak isteyen, kendi işini kurmak isteyen kadının da yanındayız. Kadınların sosyal haklarının kısıtlanmasına izin vermeyeceğiz.

Çocuk rızkıyla birlikte gelir. Olay paraysa, ülkemizde zenginlerin ailelerine bakın, ya bir ya da iki çocuğu vardır. Aileleriyle birlikte kamunun tüm hizmeti çocukların hizmetindedir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)