BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan, işveren temsilcileriyle yaptığı toplantıda ne dedi?----

Erdoğan, işveren temsilcileriyle yaptığı toplantıda ne dedi?

Erdoğan, işveren temsilcileriyle yaptığı toplantıda ne dedi?
22 Haziran 2020 - 08:34 www.finansgundem.com

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi' ile ilgili işveren temsilcileriyle yaptığı toplantıda, "Yine fatura bana kalacak" dediğini kaydetti.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 'Meclis Başkanlığı düğümü nasıl çözüldü?' başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilik sistemi ve kıdem tazminatına ilişkin yeni düzenlemelerin görüşüldüğü toplantıda "Sosyal taraflar anlaşamayacak, yine fatura bana kalacak" diye espri yaptığını anlattı. 

Selvi'nin yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"Tamamlayıcı emeklilik sistemi beraberinde kıdem tazminatı tartışmalarını getirince, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türk-iş Genel Başkanı Ergun Atalay, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı kabul ederek görüşmüştü. Görüşmede Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, ayrıntılı bilgi veriyor. Türk-İş ve Hak-İş genel başkanları kıdem tazminatının 'kırmızı çizgi'leri olduğunu belirtiyorlar. Düzenleme için konjonktürün doğru olmadığının söylenmesi üzerine 'Onu siyasete bırakın' diyor. Sistem üzerinde uzun süredir çalışıldığını ifade ediyor. 'Ülke için faydalı olacağına inanıyoruz' diye konuşuyor. İşveren temsilcileri 'İş kanunları uzlaşma ile çıkar. Kabul etmemiz için müzakereye hazırız. Hükûmet masada olsun, anlaşalım' diyorlar. 

Erdoğan tarafları tek tek dinledikten sonra 'Bizim sosyal politikalar kurulu var. Onları da dinleyeyim' diyor. Heyet ayrılırken Cumhurbaşkanı mutabakatın sağlanmasının önemli olduğunun altını bir kez daha çiziyor. Ardından 'Sosyal taraflar anlaşamayacak, yine fatura bana kalacak' diye espri yapıyor."

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakkın sesi22 Haziran 2020 08:47

    yok bana kalaydı yerken sülale boyu  sesin çıkmıyor eş dost akkraba ları mevkilere getiriken  100 bin maaşı cebe atarken   ne mutlusun ama değilmi reis denen zat..magrur olma padiahım senden büyüyk ALLAH  var

  • izzet baş22 Haziran 2020 09:41

    Ne kadar isabetli söylemişsin .El  üstünden kurban kesmeyi bilenler  bunu anlayamaz . Sevgili dostum HAKKI VE HAKKANİYETİ ifade etmek güzeldir.