BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan, İsveç Başbakanını kabul etti: Görüşmeye geçecekler----

Erdoğan, İsveç Başbakanını kabul etti: Görüşmeye geçecekler

Erdoğan, İsveç Başbakanını kabul etti: Görüşmeye geçecekler
08 Kasım 2022 - 11:26 www.finansgundem.com

İsveç Başbakanı Kristersson, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme gerçekleştirecek. Görüşmenin ana konusu iki ülke arasındaki ilişkiler ve NATO üyeliği olacak.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, NATO üyeliğine yönelik görüşmeler için Türkiye'ye geldi. Türkiye'ye gelen İsveç Başbakanı Kristersson'u, Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi törenle karşıladı. Görüşmelerde, Türkiye-İsveç ilişkilerinin tüm boyutlarıyla gözden geçirileceği ve İsveç'in NATO üyeliğinin ele alınması bekleniyor.

Kristersson'un resmi törenle karşılanmasının ardından baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirilecek. Ardından ise iki lider ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Erdoğan, Kristersson onuruna resmi akşam yemeği verecek.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Anıtkabir'i ziyaret etti

Beraberindeki heyetle Aslanlı Yol’dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine gelen Kristersson, buraya çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu.

Kristersson, saygı duruşunun ardından hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Kristersson, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Kristersson, deftere şunları yazdı:

“Yaklaşık 100 yıl önce tarafınızca kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni ziyaret etmek benim için büyük bir onurdur. 1934'te Ankara'daki İsveç Büyükelçiliğinin açılışında, dönemin Veliaht Prensi Gustaf Adolf ile çekilmiş fotoğraflarınız, bana ülkelerimiz arasındaki yakın bağların ne kadar eskiye dayandığını anımsatmaktadır. İsveç ve bu güzel ülke arasındaki ilişkileri derinleştirme temennilerimle.”

Ziyarette, Kristersson'a Ankara Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Yönet Can Tezel, İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Atalay eşlik etti.

İsveç Dışişleri Bakanı: PKK/YPG ile temas etmek için bir ajandamız yok

 

İsveç Başbakanı Kristersson, 7 Kasım'da Türkiye'yi ziyaret edecek

 

İsveç Başbakanı Kristersson, Türkiye'ye geliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)