BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan ilk kez gidiyor----

Erdoğan ilk kez gidiyor

Erdoğan ilk kez gidiyor
02 Şubat 2015 - 10:55 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ile yaşadığı tartışma sonrası ilk kez Yüksek Yargı'da bir etkinliğe katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl Danıştay kuruluş yılı etkinliklerinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile yaşadığı gerginlik sonrası ilk kez yüksek yargı etkinliğine katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 11.00'de Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kadir Özkaya'nın yemin törenine katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Başbakan Ahmet Davutoğlu da eşlik edecek.

ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİNE KATILMAMIŞTI

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı görevine başladıktan kısa bir süre sonra yapılan Adli Yıl Açılış törenine de katılmamıştı. Metin Feyzioğlu için "O konuşursa ben katılmam" diyen Erdoğan ile üst düzey yargı temsilcileri arasında yapılan görüşmeler sonuçsuz kalmıştı. Erdoğan törenlere katılmamıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu da Erdoğan'ın tavrına eşlik etmiş, törene katılmamıştı.

TERBİYESİZLİK YAPIYORSUN

Geçen Mayıs ayında Danıştay’ın 146. Yıldönümü törenleri sırasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu’nun konuşmasının uzamasına kızan Erdoğan, oturduğu yerden "Edepsizlik yapıyorsun" diye tepki göstermişti.

Çok sinirlenen Erdoğan, oturduğu yerden ayağa kalkarak "25 dakika Başkan konuşuyor, 1 saat sen konuşuyorsun. Edepsizlik yapıyorsun, yeter artık. Baştan aşağıya tamamen siyasi konuşma yapıyorsun. Van ile ilgili söylediklerin baştan aşağıya yalan" diye konuşmuş ve konferans salonunu terk etmişti.

"BEN EDEPSİZLİK YAPMADIM"

Erdoğan'ın tepkisi üzerine Feyzioğlu, kürsüden '"Ben edepsizlik yapmadım, kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam" diye yanıt vermişti.

SARAY'DA YEMEK YEMİŞLERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen "Erklerin Buluşması" toplantısında yasama, yürütme ve yargı organları başkanlarıyla bir araya gelmişti.

Yemek, son dönemde hükümetin TBMM'ye getirdiği yargı reformu yasalarını sert şekilde eleştiren yargı organları başkaları ile, yürütme erkini biraraya getirmesi açısından önemliydi. Yargı reformu, özellikle de Yargıtay'ın yapısındaki değişiklik, Yargıtay Başkanı Ali Kalkan tarafından sert sözlerle eleştirilmiş, hükümet de bu eleştirilere aynı sertlikle yanıt vermişti.

Yine yargı alanında atılan adımlar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç tarafından eleştirilmişti. Kılıç'ın açıklamaları da, hükümet üyeleri tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Yemeğe, hem Kılıç, hem de Ali Kalkan'ın dışında, "erklerin buluşmasındaki" tek kadın olan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör de katılmıştı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)