BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan ile birlikte onlar da yok olacak! ----

Erdoğan ile birlikte onlar da yok olacak!

Erdoğan ile birlikte onlar da yok olacak!
09 Şubat 2014 - 13:21 www.finansgundem.com

Cengiz Çandar, AK Partilileri kızdıracak bir yazı yazdı

Radikal Gazetesi yazarı Cengiz Çandar köşesinde Başbakan Erdoğan'ın ve siyasal İslam'ın geleceği hakkında bir yazı kaleme aldı. AK Partilileri ve Başbakan'a gönül verenleri kızdıracak işte o yazı.
Peki, 'siyasal İslam' çökerse Tayyip Erdoğan ayakta kalabilir mi? Ya da Tayyip Erdoğan'ın 'çöküşü'ne rağmen, 'siyasal İslam' bir 'proje' olarak devam edebilir mi?
 
Tayyip Erdoğan’ın ‘önlenemeyen yükselişi’nin de ‘gerilemesi’ ve giderek ‘çöküşü’nün de başlangıç tarihi, tarihçiler ve siyasal bilimciler arasında tartışma konusu olacak.
 

Şimdiden başladı bile. Örneğin, ‘önlenemeyen yükselişi’ ne zaman başlamıştı? İstanbul
Belediye Başkanlığı’na 1994 yılında seçildiği gün mü, yoksa 1999’da dört aylık hapis cezasını yatmak üzere Pınarhisar Cezaevi’ne gittiği gün mü? 2001’de AKP’nin kuruluşu ile mi, yoksa 2002’de iktidara gelişi ile mi? Veya kabul edilmesi için gerekli ve
yeterli hiçbir sıfatı olmamasına rağmen, Beyaz Saray’da George W. Bush’un konuğu olduğu o 2002 Aralık günü mü, Mart 2003’te Başbakanlık koltuğuna oturduğu gün mü?
Aynı şekilde, hatta daha da ‘tartışmalı’ biçimde ‘çöküş başlangıcı’ da tarihçiler ve siyasalbilimcilere konu olacak. Haziran 2011’de seçimleri yüzde 50 ile kazandığı vakit mi, Haziran 2013 Gezi olayları mı? Aralık 2013 rüşvet ve yolsuzluk soruşturması mı, başka bir tarih mi? Şimdiden bilmediğimiz geleceğe ait bir tarih mi? Hangisi?
 
Tayyip Erdoğan’ın ‘çöküşünün başladığı’ gerçeği, 30 Mart seçim sonuçları veya bundan sonra elde edeceği sıfattan veya sıfatlardan bağımsız olacaktır. Elbette, ‘siyasi sonu’ zaman alacaktır.
 
DURAKLAMA-GERİLEME-ÇÖKÜŞ İÇ İÇE GEÇMİŞE BENZİYOR
 
Tayyip Erdoğan için de aynı ölçüler geçerlidir. ‘Yükseliş’ bitmiş, zamanın çok hızla aktığı bir tarih diliminde, ‘duraklama’, ‘gerileme’ ve ‘çöküş’ iç içe geçmişe benziyor.
Tayyip Erdoğan’ı önemli ve ilginç kılan, sadece kendi kişisel serüveni değil. Onun başarısı, ‘İslamcı’ kimliği ve sıfatından ötürü ‘Siyasal İslam’ denilen akımın, bir yönüyle Batılı olan, bir laik ülkede başarılı bir ‘model’ haline gelmesini ifade ediyordu.
 
Dolayısıyla onun ‘başarısızlığı’ ve ‘gerilemesi’, kendisi ve Türkiye’den de öteye anlamlar taşıyor. Acaba, ‘siyasal İslam’ın ‘sonu’na mı tanıklık ediyoruz. Acaba, ‘siyasal İslam’ uluslararası sistem bakımından ‘kullanım süresi’ni doldurmuş bir proje midir?
 
KİM ERDOĞAN'IN İPİNE ASILIR İSE....
 
Ama şu kesin: Her kim tarihi anlamda yok olmak ister ise şu dönemde Tayyip Erdoğan’ın ipine asılır. İster siyasi olarak ister düşüncesiyle ister cebiyle ister ahlakıyla...
YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • LAGA LUGA YOK .10 Şubat 2014 01:41

    Arkadaşlar buraya yazacaklarıma DİKKAT EDİN madem akp vede erdoğan bukadar kendilerine güveniyorlar neden devamlı üyelerine mesajlar çekerek vede teleefonlarlan arayarak belli yerlere davet ediyorlar mesajlarında başbakanımızın konuşmalarına destek verdiğiniz için teşekkür ediyoruz diye mesajlar geliyor tamam bizler üyeleriz ama son seçimlerden sonra hiçbir açılışlara gitmedik erdoğanın sonrada bizlere telefon açarak eşinizi vede sizleri akşam yemeğine bekliyoruz falan yere gelin bunlar halende telefonlaımızda duruyor sizler bu insanları bukadar UCUZMU sandınız parti içindeki yalakalar yağcılar gibimi sandınızda bukadar telefonların paralarını kimler ödeyecek tabiki biz millete dökeceksiniz.şimdi buralara akp nin yaptıklarını yazarak laflarını esirgemeyenler yazdıklarım tabiki sizlerinde telefonlarına geliyor bu yazıları yazan arkadaş demekki yalan yazmıyor diyeceksiniz çünki bunlar sizlerede geliyor benim gibi milyonlarca üyeler hepimiz 30 MARTI bekliyoruz işte sandıkta akp kaldığında ozaman buraya yazdıklarıma hak vereceksiniz.üç beş tane parti için yalakalık vede yağcılık birde partiden bedavaya maaş alanlar bu partiye oy verecekler bir torba kömüre biraz yiyeceğe gaf olanlar tabiki bu partiye oy verecekler ama unuttukları tekşey parti üyelerinin haksızlıklara karşı saf değiştirmeleri olacaktır.

  • kara09 Şubat 2014 23:22

    30 mart ta ankara ve İstanbul ak partinin olur herkes kapar çenesini

  • diyava09 Şubat 2014 21:37

    kısa vadede akp uzun vadede cemaat kazanır ama eski gücünde olmaz

  • analiz09 Şubat 2014 21:32

    eğer çandarın dediği gibi abd dünyada 40 yıldır organize ettiği siyasal islam projesini bitirmeye karar vermişse türkiye ve dünya piyasasındaki bu alanda desteklediği tüm piyon vezir şah ne varsa kutusuna koyar kaldırır yeni bir modele geçer

  • DOĞRUCU09 Şubat 2014 21:10

    bu kadar suçüstü yolsuzluk ve rüşvete batmış bir akepe bu yerel seçimlerde %33 oy alsa öpsün başına bıraksın.mümkün değil.VİCDAN VAR ahlak VAR.BU MİLLET GÖZ GÖRE GÖRE HAKSIZLIKLA BİR OLUP KENDİNİ CEHENNEME ATMAZ.

  • YARGIÇ09 Şubat 2014 20:57

    Halkın gözünde ve Kamuoyunun vicdanında kaybolup giden değersizleşen ve sıfırı tüketen sakın sen olmayasın Cengiz efendi.. Senin gibilerin işi ancak çamur atmak ve takoz olmaktan başka hiç bir şey olmamışken, O beğenmediğin adamlar senin daha iyi yaşaman için bu memlekete her türlü hizmeti yaptılar ama anlayıp görebelinlere tabii ki..! Ben seni anlıyorum Cengiz merak etme sonuçta siz de emir kulusunuz ama biraz da bu Millete kulluk edin, sürekli KARANLIĞA değil!!!!!!

  • HOKKABAZLIK09 Şubat 2014 20:54

    ADAM GAZETECİLİK YAPMAMIŞ HOKKABAZLIK YAPKIŞ YOK NE ZAMAN GELMİŞ YOK NE ZAMAN GİDECEK SEN ONLARI BIRAK GELDİĞİ GÜNDEN BU GÜNE BU ÜLKEYE NELER KATMIŞ NERDEN NEREYE GETİRMİŞ ONLARI ANLATSANA GAZETECİ EFENDİ TABİİ AKLIN YETİYORSA YADA YÜREĞİN VARSA

  • totale cevap09 Şubat 2014 20:48

    %41den oy alsın akp, bende bülent ersoy'un saflarına katılacağım, kendinize o kadar güveniyorsanız sizde birşey yapacağım diyin de görelim

  • Vatandaş09 Şubat 2014 20:29

    Hürriyet ve Demokrasi ile özdeşleşmiş olan ABD eğer bu büyük yolsuzluklara destek vermiyor ise Cengiz Çandar %100 haklı.

  • akp rantçıları boşa heveslenmesin09 Şubat 2014 20:28

    hayvan terli , artık % 50 üstü kesinlikle oy alamaz

  • total09 Şubat 2014 18:46

    Akp % 50 den fazla oy alacak siz de cildiracaksiniz kahrinizdan ins.

  • adem09 Şubat 2014 18:16

    halt etmiş...Köpekler istedi diye atlar ölmez başka bir şey demiyorum....

  • derya09 Şubat 2014 18:06

    11 senedir car car ama hükümet hala ıktidarda bu nasıl olugyor.

  • Recep09 Şubat 2014 17:40

    Tamamen yanlı bir yazı.neden RTE yok oluyorda siz yok olmuyorsunuz??Neler degişiyor dunyada ama sizin gibi dinazorlar hala duruyor???

  • hacı09 Şubat 2014 16:46

    bu haber internet yasağına takılır borsagundem arada girip ekonominin nabzını tutuyoruz kapatıverirler maazallah

  • vatandaş09 Şubat 2014 16:21

    Zurnadan çıkan sese değil üfleyene bakmak lazım...

  • Harun09 Şubat 2014 15:53

    Sayın Hayrettin hocam. Bana da fetva varmı? Diyorum milleti soyan hükümetin malı millete helal mı değilmi? Ben de hükümet fertlerini soyabilir miyim?

  • Din09 Şubat 2014 15:34

    İslam ülkelerine bakın bir de hıristiyan ülkelere bakın. Hangilerinde huzur var. Hangi din siyasete alet ediliyor. Siyasete alet edilmeye müsait din olmaz olsun

  • meddah09 Şubat 2014 14:03

    yıllarca ülkenin içine ettikten sonra Müslümanların ahlakını bozduktan sonra asılsa nolur gitse nolur gitmese nolur? ben en çok da ismi recep tayyip verilen çocuklara acıyorum....islam coğrafyası ki Müslüman olduklarını düşünmüyorum bu ahlaksızlıkla başına gelen herşeyi fazlasıyla hakkediyor.

  • Önemli tesbit09 Şubat 2014 13:56

    Acaba, ‘siyasal İslam’ın ‘sonu’na mı tanıklık ediyoruz. Acaba, ‘siyasal İslam’ uluslararası sistem bakımından ‘kullanım süresi’ni doldurmuş bir proje midir?Bu çok önemli

  • YAZIK YAZIK 09 Şubat 2014 13:54

    TAM TERSİ OLUCAK HERKES DERDİNE YANSIN.....

  • meddah09 Şubat 2014 13:45

    Müslüman çalmaz,iftira atmaz, yalan söylemez. islamın siyaseti şeriattır, hüküm bellidir, Erdoğan yanlızca din tüccarıdır, islami imajı da zedeleyen bir insandır

  • T.C AKIN 09 Şubat 2014 13:44

    BU OMURGASIZ YILLARCA RECEBİN BAÇAĞINA SARILMAMIŞMIYDI SANIRIM ŞİMDİ YENİ BİR AĞA BABA ARIYOR BU SÜLÜK