BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan ikili temasların ardından yurda döndü----

Erdoğan ikili temasların ardından yurda döndü

Erdoğan ikili temasların ardından yurda döndü
19 Ocak 2020 - 16:49 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Zirvesi için bulunduğu Berlin'den ikili temaslarının ardından ayrıldı. Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan uçak saat 23.50'de Atatürk Havalimanı'na indi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in davetine icabetle, Libya konusunda gerçekleştirilen zirve için bulunduğu Berlin'deki temaslarını tamamlayarak yurda döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berlin'deki temaslarını tamamlayarak özel uçak "TRK" ile TSİ 21.15'te Türkiye'ye hareket etti. Erdoğan, Berlin Tegel Havaalanı'nda, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ve Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Olgun Yücekök ile diğer yetkililer tarafından uğurlandı. Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Berlin'den ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraberindeki heyeti taşıyan özel uçak "TRK", saat 23.50'de Atatürk Havalimanı'na indi.

Erdoğan'ı havalimanında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan karşıladı.

ERDOĞAN'DAN İKİLİ TEMASLAR

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in davetiyle yapılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı konferans 4 saatten fazla sürdü. Erdoğan'ın konferans sırasında ayrı bir odada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Almanya Başbakanı Merkel ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile ayrı ayrı görüştüğü öğrenildi.

AYRI SALONLARA ALINDILAR

Zirvede Hafter ve Sarrac taraflarla görüşüyor fakat zirvenin yapıldığı salonda bulunmuyorlar. Ayrı salonlarda dinleniyorlar.

TÜRKİYE VE AB AYNI SAFTA

Libya'da taraflardan Merkezi Trablus'ta bulunan Ulusal Mutabakat Hükümeti, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere Türkiye, Avrupa Birliği ve uluslararası kurumlarca meşru kabul ediliyor ve destekleniyor. Diğer taraftaki Tobruk merkezli Hafter güçlerinin kontrolünde olan Temsilciler Meclisi'ni ise Mısır, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Fransa ve Rusya'dan destek buluyor.

Berlin'deki kritik zirve sona erdi!

Dakika dakika Libya Konferansı

23.50 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan uçak Atatürk Havalimanı'na indi. 

21.25 Zirvenin sonuç bildirgesi açıklandı. 

21.15 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler Berlin'den ayrıldı.

20.36 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berlin'de Libya Konferansı'nın yapıldığı otelden ayrıldı, havalimanına geçiyor. Zirvede Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil etmeye devam ediyor.

19.45 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutteres, "Libya'da tüm ülkeyi saracak bir iç savaşı engellemek için şimdi acilen ve kararlı bir şekilde harekete geçmeliyiz." dedi.

18.15 İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Libya krizine çözüm için toplanan Berlin Konferansı'yla ilgili iyimser olduklarını söyledi. 

17.40 Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov: "Libya'da ateşkesin bozulması için provokasyonlar oluyor, buna dikkat çekiyoruz."

17.20 Zirvenin başlamasının ardından salondan ilk fotoğraflar geldi

16:55 Libya'da kalıcı ateşkesi ve barışı tesis etmeyi amaçlayan zirve Almanya'nın başkenti Berlin'de başladı

16:45 Konferans öncesi liderler aile fotoğrafı çektirdi

16:32 İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Libya'nın, Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında bir araya getirilmesi çağrısı yaptı. Johnson, Libya konusunda gerçekleştirilen zirveye katılmak üzere gittiği Berlin'de açıklamalarda bulundu. Libya konusunda, tarafların ve bunları destekleyen ülkelerin farklı pozisyonlarda olduğunu, Avrupa Birliği'nde (AB) ise bu konuda bir bölünme görüldüğünü kaydeden Johnson, artık çatışmalara son verilmesinin zamanının geldiğini söyledi.

16:25 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de toplantının yapılacağı başbakanlık binasına geldi.

16:21 Putin ile görüşmesi sona erdikten sonra başbakanlık binasına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel tarafından karşılandı.

16:20 12 ülkenin devlet başkanları Zirve'nin yapılacağı binaya gelmeye başladı.

15:30 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin'deki Libya Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya geldi.

Erdoğan ve Putin, Berlin'de görüştü

Görüşmenin basına açık bölümünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Değerli dostum, samimi diyaloğumuza ve karşılıklı anlayışa dayalı çok boyutlu iş birliğimiz ortak coğrafyamızdaki sorunların çözümü bakımından önemli katkılar sağlamaktadır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 2019 yılını ikili ilişkiler açısından gayet iyi değerlendirdiklerini belirterek, "S-400 gibi uluslararası alanda ses getiren projeleri karşı karşıya kaldığımız baskılara rağmen milli çıkarlarımızdan taviz vermeden kararlılıkla tamamladık. TürkAkım gibi enerji alanındaki diğer büyük ortak girişimimiz olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaası da stratejik bir niteliğe haizdir. İlk reaktörünün 2023 yılında işletmeye alınması hedefimizde sapma olmaması önem arz ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

13:30 Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac ile bir araya geldi. Berlin'de resmi temaslarını sürdüren Erdoğan, Fayiz es-Serrac ile görüştü. Erdoğan'ın konakladığı The Ritz-Carlton Hotel'deki görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

13:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile görüştü. Erdoğan, Tebbun ile bir araya geldi. Erdoğan'ın konakladığı The Ritz-Carlton Hotel'deki görüşme basına kapalı yapıldı.

Konferans öncesi Akdeniz'de Türkiye hamlesi 

Türkiye, Libya'da barışın anahtarı olmuştur.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)