BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKulisErdoğan için kamulaştırılacak----

Erdoğan için kamulaştırılacak

Erdoğan için kamulaştırılacak
06 Ekim 2013 - 08:07 www.finansgundem.com

Orhan Veli'nin ''İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı'' adlı şiirini yazdığı Çengelköy korusu ve Vahdettin Köşkü için kamulaştırma başladı

İstanbul Çengelköy'de son Osmanlı Padişahı Vahdettin’in yaşadığı ve şair Orhan Veli'nin ''İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı'' şiirini yazdığı 60 dönümlük koruluk alan ve köşkün çevresinde, dev bir kamulaştırma yapılacak.
Gazeteport'un haberine göre Bakanlar Kurulu kararı uyarınca Çengelköy'de 138-145 pafta, 813-827 ada arasında bulunan araziler kamulaştıracak. İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapılacak kamulaştırmanın ardından ''Vahdettin Köşkü ve Çevresi Yol Düzenlemesi Projesi'' uygulamaya sokulacak. Projenin tamamlanması sonrası, Vahdettin Köşkünün ''Başbakanlık Anadolu Çalışma Ofisi'' ve yabancı misafirler için Devlet Konuk Evi olarak düzenleneceği belirtiliyor.
4 BİN METREKARE İSTİMLAK
Hazırlanan plana göre, Boğaziçi sahil şeridi öngörünüm bölgesi uygulama imar planı ve Vahdettin Köşkü çevresi Yol Düzenlemesi Projesi kapsamında vatandaşların tapulu arazilerinden 2-197 metrekare arasında toplam 4 bin metrekarelik alan istimlak edilecek. Proje kapsamında Çengelköy’den Boğaziçi Köprüsü yönüne olan trafik tek yönlü hale gelecek.
Osmanlı’nın son padişahı Vahdettin’in adını taşıyan köşk, 2. Abdülhamit’in padişahlığı döneminde Fransız mimar Alexandre Vallaury’ye yaptırıldı. Soğan başlı kubbesi olan köşkün bulunduğu 60 dönümlük koru içinde müştemilatlar, bahçıvan evi ve sera da yer alıyor. Köşk 1984 yılında, korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescillenmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)