BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Geri çekilme söz konusu değil----

Erdoğan: Geri çekilme söz konusu değil

Erdoğan: Geri çekilme söz konusu değil
10 Aralık 2015 - 19:21 www.finansgundem.com

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'ni ağırlayan Erdoğan basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Dragan Çoviç ve Konsey üyesi Bakir İzzetbegoviç ile ortak basın açıklaması düzenledi.

BOSNA'DAN ET İTHALİ
Çoviç: Türkiye'nin ve Sayın Erdoğan'ın konuğu olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bosna-Hersek tek bir ülkedir. Hem ekonomik hem siyasi anlamda.

Erdoğan: Et konusuyla alakalı olarak bizim muhatabımız Bosna Hersek yönetimidir. Bizim onlara verilmiş sözümüzdür. 2016 yılında tamamlanmış olacak.

Soru:Musul'daki Türk askeriyle ilgili tartışmalar var. Barzani ile bu konu gündeme geldi mi? Irak Merkezi Yönetimi ile bir temasınız oldu mu? Türk askeri geri çekilecek mi? Rusya BM Güvenlik Konseyi'ne taşıdı bu konuda neler söyleyeceksiniz?

GERİ ÇEKİLME SÖZ KONUSU DEĞİL
Erdoğan: Musul meselesinde bildiğiniz gibi buraya Türk askerinin gitmesi aslında 2002 yılında olan bir harekettir. Bu hareketten sonra da 2014'de merkezi yönetim, İbadi'nin bizi ziyaretlerinde kendilerinin bizden eğitim noktasında talepleri olmuştu. Bizim oraya giden askerlerimiz muharip olarak değil eğitimci olarak gitmiştir. Şu anda orada gerek Başika'da gerek diğer kamplardaki yaptıkları iş eğitimdir. Tabi bu eğitimi veren askerlerimizin eğitimi verdikleri Peşmerge sayısına göre de bu sayı çoğaltılır veya azaltılır. Bunu geri çekmek gibi birşey şu anda söz konusu değil. Bu ayın 21'inde de zaten gerek K.Irak gerek Türkiye, gerekse ABD'li dostlarımızla güçlü toplantılar yapılacaktır.

SINIRI OLMAYAN RUSYA'NIN NE İŞİ VAR
Rusya'nın BMGK'ya gitmesi ne adına onu soracağım. Türkiye olarak bizler oradan verilen cevabı da gördük. Bu müracaatı reddettiler. Bundan sonraki süreçte ne olur onu da izlemeye devam ederiz. Biz Türkiye olarak özellikle bölgedeki gelişmelerde koalisyon güçleri ile müşterek hareket alanını kendimize seçmiş bulunuyoruz. Talep edilmediğimiz bir yerde yoğuz. Her talep eden ülkeye de olumlu cevap vermeye kimse mecbur değildir. Ama bizim bir özelliğimiz bar, bir tarafta 911 km Suriye ile sınırımız var, öbür tarafta 390 km Irak'la sınırımız var. Peki Rusya Federasyonu'nun bu ülkelerle bir sınırı mı var? Değil. Tartus'ta zaten zamanında kendilerine bir üs kurmuşlardı. Şimdi o yetmedi Lazkiye'nin kuzeyine üst kurup uçaklarıyla füzeleriyle yerleşmiş durumda. Önce onu dünyaya izah etmesi lazım.

Biz yine sabırla yaklaşacağız. Belki diplomatik ilişkilerimizin yeniden inşaasına vesile olacaktır.

Çoviç: Bosna herhangi bir sınırlandırmayı söz konusu yapmaz. Rusya ve Türkiye için geçerli. 

İzzetbegoviç: Bosna'nın Türkiye'nin Rusya'ya satamadığı eşyaların yerine bir alternatif olması söz konusu olabilir. Süt açısından çok az bir kapasiteye sahibiz. Türkiye'den Avrupa'ya gidecek süt konusunda köprü olabiliriz. Rusya ile ilgili sorunun kısa süre içinde çözüleceğine inanıyorum.

Erdoğan: Kızım bu sebzeleri nasıl alsın Bosna-Hersek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)