BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErdoğan: Faizi tek haneli rakamlara çekiyoruz----

Erdoğan: Faizi tek haneli rakamlara çekiyoruz

Erdoğan: Faizi tek haneli rakamlara çekiyoruz
03 Kasım 2022 - 01:20 www.finansgundem.com

Merkez Bankası faiz indirmeye devam edecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye istikrar getirdik. Sağlıklı bir ekonomiyle yolumuza devam ediyoruz. Faizi tek haneli rakamlara çekiyoruz." dedi

Merkez Bankası, son 3 ayda faizi 350 baz puan indirerek yüzde 10.5'e çekti. Herkes faiz indirimlerinin devam edip etmeyeceğini merak ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan konu hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı. "Faizi tek haneli rakamlara çekiyoruz." şeklinde konuşan Erdoğan'ın bu sözleri faiz indirimlerinin devam edeceğine yönelik önemli bir sinyal oldu.

"FAİZİ TEK HANELİ RAKAMLARA ÇEKİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başkanlık sistemine geçmemiz ile beraber Türkiye'ye istikrar getirdik. Sağlıklı bir ekonomiyle yolumuza devam ediyoruz. Faizi tek haneli rakamlara çekiyoruz." şeklinde konuştu. Erdoğan'ın bu sözleri Faiz indirimlerinin devam edeceğine yönelik önemli bir sinyal oldu.

Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi:

Bizim şu an cari açığımızın tek sebebi petrol. Sayın Putin ile yaptığınız görüşmelerde fiyat politikalarını görüşerek adım atacağız. Başkanlık sisteminde hızlı karar alma var. Hep söyledim, krizleri yönetirsiniz ama belirsizliklerini yönetemezsiniz.

MERKEZ BANKASI KASIM AYI KARARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından gözler kasım ayı faiz kararına çevrildi. Piyasalar çıkacak kararı merakla beklerken, Para Politikası Kurulu bu ayki toplantısını 24 Kasım tarihinde gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz açıklaması

 

Fed'e ilişkin fiyatlamalar değişti

 

Fed faizi 75 baz puan artırdı