BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Faizi daha da düşüreceğiz----

Erdoğan: Faizi daha da düşüreceğiz

Erdoğan: Faizi daha da düşüreceğiz
01 Şubat 2023 - 22:10 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarında ekonomi gündemi de önemli yer tuttu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi gündemine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"7'Lİ MASA IMF İLE GÖRÜŞÜYOR"

2013'te IMF'e olan borcumuzu bitirdik. Bunu Tayyip Erdoğan'ın hükümeti halletti. IMF ile irtibatımızı kestik. Şu anda 7'li masanın içinde olanlardan IMF ile görüşmeler yapanlar var. Bizim o zaman Merkez Bankası'nın rezervi 27,5 milyar dolardı şu anda 128,5 milyar dolar Döviz rezervimiz var. Başbakanlığım döneminde bir ara 135 milyar dolara da çıktık. Yine çıkacağız. Çünkü bizim sistemimiz istikrar kazandı.

"BENİM ALANIM EKONOMİ"

Dünyada faizi sürekli yükselttiler. Ben de tam aksine faizi indirmenin mücadelesini verdim. Şu anda bizde faiz yüzde 9 bunu daha da düşüreceğiz. Benim inancım şu; başbakanlığım döneminde faizi 4,6’ya indirdik, enflasyon da 6,4 gibiydi. Faiz ve enflasyon doğru orantılıdır. Faiz sebep, enflasyon neticedir. Buna inanmayanlar olabilir. Benim alanım ekonomi, neticesi de ortada. Uluslararası toplantılarda bu tezimi savundum. Şimdi biz yine indireceğiz dedik. 86’lardaydı enflasyon 64’e düştü. Daha da düşecek. Tüm mesele istikrarımızdır, güvenimizdir.

"4 YILIN ARDINDAN YENİDEN FAİZ DIŞI FAZLA VERMEYE BAŞLADIK"

2022’de toplam bütçe giderimiz 2 trilyon 941 milyar lira oldu. Bütçe gelirimiz ise 2 trilyon 802 milyar lira olarak gerçekleşti. Bütçe açığımız yılın tamamında yalnızca 139,1 milyar lira oldu. Toplamda 171,8 milyar lira faiz dışı fazla verdik. Kovid-19 salgını, emtia ve enerji fiyatlarındaki artışlara rağmen 4 yılın ardından yeniden Faiz dışı fazla vermeyi başardık.

İKİNCİ EL KONUT KAMPANYASI

İkinci el konutlarla ilgili bir çalışma yapılacak. Projenin planlama aşaması devam ediyor, somutlaşan çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız.

Erdoğan'dan grupta o milletvekillerine sert çıkış: Hakkımı helal etmiyorum

 

MHP lideri Bahçeli: Erdoğan'ın adaylığı bal gibi anayasaya uygun!

 

Erdoğan: İstihdamdaki kadın sayısı 10,5 milyona yaklaştı