BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Erdoğan derhal istifa etmeli'----

'Erdoğan derhal istifa etmeli'

'Erdoğan derhal istifa etmeli'
25 Şubat 2014 - 07:26 www.finansgundem.com

Kemal Kılıçdaroğlu, MYK'yı olağanüstü toplantıya çağırdı

Başbakan Erdoğan ve Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili CHP MYK'sı dün akşam saatlerinde olağanüstü toplandı. CHP Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Erdoğan'ı istifaya çağırdı, Türkiye'nin bu yükle yoluna devam edemeyeceğini iddia etti.
CHP Sözcüsü Haluk Koç, MYK toplantısı sonrası internet sitelerinde yer alan ses kayıtlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'li Koç şunları kaydetti;

"Türkiye Cumhuriyeti yönetiminden sorumlu olan Başbakan'ın, ortaya dökülen konuşma kayıtları tüyler ürperten gerçekleri ortaya koymaktadır. Bu saatten sonra, Türkiye Cumhuriyeti'ni böylesine kirli ilişkilerin odağında bulunan bir kişi artık yönetemez. Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığındaki hükümet şu andan itibaren meşruiyetini kaybetmiştir. Bu tapelerde kirli ilişkiler, kirli para, miktarı belli değil fakat, milyon, milyar dolarlardan bahsediliyor. 17 Aralık günü Başbakan, büyük bir panik ve korku içerisinde operasyonun başladığı saatlerde oğluyla konuşmaktadır. Ve gün boyunca bu konuşmalar önlem alma boyutunda devam etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten, yönetim kademelerinde bulunan herkesi, sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz. T.C. Başbakanı, hırsızlık ve rüşvet olaylarının altında ezilen bu Başbakan, şu andan itibaren istifa etmek zorundadır. Türkiye, bu kirle, bu yükle yoluna devam edemez. 17 Aralık'tan sonra Türkiye demokrasine giydirilmeye çalışılan o örtüyü, baskıyı, karartmayı, bu iddiaların sorgulanamaz, yargılanamaz, takip edilemez noktaya taşınması için yapılan olağanüstü yasama gayretlerini bir kez daha anlıyoruz. Pislik örtülmek istenmektedir. Başbakan kendisine ulaşılmasını engellemek istemektedir. Bir kere daha açık ve net olarak söylemek istiyorum. Bu saatten sonra Türkiye Cumhuriyeti'ni bu kirli ilişkilerin ortasında olan bir kişinin yönetmesi asla kabul edilemez. Bu hükümet bu saatten itibaren meşruiyetini yitirmiştir."

"TÜRKİYE HIRSIZLIKLA, YOLSUZLUKLA OLAN SINAVINI GEÇECEKTİR"

Koç, Kılıçdaroğlu'nun yarın saat 13:30'da TBMM'deki grup toplantısında konuyla da detaylı bir değerlendirme yapacağını kaydetti. Olağanüstü toplantının devam ettiğini dile getiren Koç; "Türkiye hırsızlıkla, arsızlıkla, rüşvetle, kirlilikle, yolsuzlukla olan sınavını geçecektir. Buna inancımızı ifade ediyoruz. Ve bu hükümetin bu saatten itibaren bizim gözümüzde meşru bir hükümet olmadığını, hırsızlıkla, yolsuzlukla malul bir kişi tarafından bu ülkenin yönetilemeyeceğini bir kere daha ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"BUNLAR BU DOSYALARIN İÇİNDE MEVCUT OLAN TAPELERDİR"

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamayı değerlendiren Koç; "17 Aralık dosyaları niye gizlenmek isteniyor, 17 Aralık iddianameleri, soruşturma dosyaları niye kapatılmak isteniyor, niye fezlekeler gelmiyor? Bütün bunlar bu dosyaların içinde mevcut olan tapelerdir. MİT Yasasını biliyorsunuz, bir ulusal istihbarat teşkilatı olmaktan çok Başbakan'ın böylesi durumlarda özel ihtiyacını karşılayacak özel istihbarat yapısı şekline oluşturulmaya çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

CHP'DEN İSTİFA ÇAĞRISI

Koç, 'meşruiyetini kaybetmiştir' sözünün erken seçim çağrısı anlamına mı geldiği yönündeki soruya ise; "Bunun karşılığı istifa müessesidir. 4 bakan daha önce ne şartlarda istifa ettilerse, Başbakanı koruyan deklarasyonu zorunlu olarak açıklamak zorunda bırakıldılarsa, T.C.'nin şu anda sayın demeyeceğim, Başbakan görevini yöneten ve kirli ilişkilerin odağında bulunan kişilerin demin söylediğim sınıflandırmaya tabi olması gayet doğaldır" diye yanıt verdi.

CHP'li Koç, 'gensoru vermeyi düşünüyor musunuz?' sorusuna şöyle yanıt verdi; "Türkiye'de şu anda TBMM'nin parmak çoğunluğuyla Başbakan'ın özel ihtiyaçlarını karşılayacak bir yasama faaliyeti yürüttüğünü, denetim faaliyetinin ise iktidar mensupları tarafından engellendiğini hepiniz biliyorsunuz. TBMM şu anda denetim işlevini yerine getiremez durumdadır."
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tayyip25 Şubat 2014 11:13

    Hala muhalefete sallayanlar, konuşmanın içeriğine baktınız mı? Sonra dönüp cüzdanınıza bakın, o paralar sizin vergileriniz, bilmem anlatabiliyor muyum?

  • xx25 Şubat 2014 10:31

    söz konusu para normal bi evde bulundurulamaz hacmen mümkün degil taşınmasıda kamyonlarla anca olur bilmiyenler için söyliyeyim de ama evde olimpik yüzme havuzu varsa o başka içini doldurur

  • Cemaat denen 25 Şubat 2014 08:42

    Bunlar değil miydi suçsuz günahsız gazetecileri ve diğer insanları suç delili üretip içeri attıran. Bunlarda Allah korkusu var mı? Lanet olsun bunlara her şey beklenşir bunlardan

  • polat25 Şubat 2014 08:29

    ac tavuk kendini buğday anbarında zanneder dün atatürk düşmanı diye amerikaya pensilvanyaya sürdüğünüz zatlar bügünün kaset montajcılarıyla chp pirim yapacağını zannediyo türkiye icin hayırlı bi şey yapın siz siyaseti bırakın

  • özgur25 Şubat 2014 08:18

    it duası kabul olsaydı gökyüzünden kemik yağardı......

  • MÜDÜR25 Şubat 2014 08:14

    muhalefeti beceremeyenin,iktidarla işi olmamalı.ssk müdürlüğü de buna dahil...

  • vatandaş25 Şubat 2014 07:47

    son çırpınışlar fayda etmeyecek,ahlaksızca düzenlenen bu tezgahlar elinizde patlayacaktır inşallah.memleketin anasını ağlattınız bu iki aydır yaptığınız bu tezgahlarla.ama buda kurtaramayacak sizi,gömüleceksiniz o sandıklara.