BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Kenevir'den bez torba üretilecek----

Erdoğan: Kenevir'den bez torba üretilecek

Erdoğan: Kenevir'den bez torba üretilecek
12 Şubat 2019 - 16:40 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kenevir üretimini yeniden yaygınlaştırmak için karar aldık. Artık naylon poşet kullanmayacağız. Kenevirden bez torba üretilecek'' dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip  Erdoğan, Çorum Abide Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Tüm Çorumlu kardeşlerimi selamlıyorum. Çorum'un tüm ilçelerini selamlıyorum. Çorum'un yiğit evladı, değerli dava arkadaşım Erol Olçok'a ve Abdullah Tayyip'e Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Dün Çekmeköy'de bildiğiniz bir helikopterimizin düşmesi sonucunda 4 askerimiz şehit oldu. Onlara da Allah'tan rahmet diliyorum.

Çorumlu kardeşlerim bizi nasıl görüyorsa, biz de Çorum'un vefalı insanlarını özlüyoruz. Çünkü biz bütün motivasyonumuzu sizlerden alıyoruz. Biz cesaretimizi bu meydanı dolduran on binlerden alıyoruz, sizin hayır dualarınızdan alıyoruz. Milletle beraber olmaktan başka mutluluk tanımadık.

SEÇİMLERDEN ZAFERLE ÇIKMAK İSTİYORUZ

24 Haziran seçimlerinde şahsımı yüzde 64,6 gibi Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy oranıyla tekrar Cumhurbaşkanlığı makamına layık gördüğünüz için her birinize teşekkür ediyorum. Ülkemizin bekası, milletin refahı için bu seçimlerden de AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak zaferle çıkmak istiyoruz.

40 yıldır eserlerimizle, gayretlerimizle sizlerin huzurundayız. 40 senedir, Türkiye’yi ayağa kaldırmak için koşturuyor, ter döküyoruz. CHP’nin başındaki zat gibi Çorum’u ve Çorumlu kardeşlerimizi ufukta seçim sandığını görünce hatırlayanlardan olmadık.

BİZİM FARKIMIZ BU

Yaradılanı severiz yaradandan ötürü. Bizim farkımız bu. Bizim nazarımızda 81 vilayetimizin tamamı aynı değerdedir, aynı hizmete layıktır. CHP’nin başındaki zat gibi yalanla peynir gemisi yürütmeye çalışmıyoruz.

17 yıldır Çorum kalkınsın, Çorumlu kardeşlerim ulaşımdan sanayiye kadar en iyi hizmeti alsın diye uğraşıyoruz. Samimiyetimize, gayretimize benim Çorumlu kardeşlerim şahittir. Burası yiğidin harman olduğu yerdir. Onlar bizi iyi tanır. Biz muhalefet gibi laf değil, eser üretiyoruz. Çorum’a bugüne kadar 15,5 katrilyon yatırım yaptık.

20 bin seyirci kapasiteli Çorum Stadyumunun inşası devam ediyor. İnşallah bu yıl sonuna kadar tamamlıyoruz. Bizden önce Çorum’un en büyük sorunu sağlıktı, şimdi 18 tane sağlık tesisini kurarak Çorum’u sağlıkta üst seviyeye taşıdık.

ÇORUM'UN HAYALİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

2002 yılına kadar Çorum'da 59 kilometre bölünmüş yol vardı, biz buna 267 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Çorum-Laçin-Osmancık yolunu tünelleriyle birlikte önümüzdeki yılın sonuna doğru bitiriyoruz. Çorum'un hızlı tren için gün saydığını çok iyi biliyorum. Ben de bu meseleyi bizzat takip ediyorum. Çorum'un bu hayalini gerçeğe dönüştürmekte kararlıyız. Samsun-Amasya-Çorum hızlı tren projemizin etüt çalışması devam ediyor.

Çorum’a 11 baraj ve 3 gölet inşa ettik, 6 baraj ve 5 gölet inşası ise sürüyor. Çorum şehir merkezi ve Alaca ilçemizin içme suyu sorununu çözdük. Çorumlu çiftçilerimize son 16 yılda 1,5 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Turizm konusunda da Çorum önemli bir potansiyel taşıyor. 4 bin yılı aşkın Hattuşaş ve Alacahöyük’ün tanıtılması lazım.

VENEZUELA'NIN ALTINI ÇORUM'DA İŞLENECEK

Çorum aynı zamanda bir sanayi şehri. Çorum’da bir teknopark ve ARGE merkezi açtık. Çorum 2002 yılında yalnız 26 milyon dolarlık ihracat yaparken, bu rakam 742 milyon dolara ulaştı. Altın işleme ve işçiliği konusunda Çorum, her geçen gün kendinden daha fazla söz ettiriyor. Altın ticaretinde de Çorum’u çok farklı bir noktaya taşıyacağız. Dünyanın önemli altın üreticilerinden Venezuela'nın altını Çorum'da işlenecek

Senelerce Türkiye kendi kaynaklarını kullanmaktan hep alıkonuldu. Bunu kimi zaman düşmanlar, kimi zaman içimizdeki hainler ve gafiller yaptı. Bay Kemal ‘Türkiye IMF’ye yeniden muhtaç olacak’ diyor. Göreve geldiğimizde Türkiye’nin IMF’ye 23,5 milyar dolar borcu vardı, bütün borçlarımızı ödedik IMF ile bağımızı kopardık. Senelerce İstanbul’u ve yönettikleri şehirleri çöpe, çukura, çamura teslim eden yine CHP zihniyetidir.

KENEVİR ÜRETİMİNCE ÇORUM'U ANA MERKEZ YAPACAĞIZ

Kenevir üretimini yeniden yaygınlaştırmak için karar aldık. Artık naylon poşet kullanmayacağız. Kenevirden bez torba üretilecek. Aralarında Çorum’un da bulunduğu 20 ilimizi kenevir üretiminde pilot il olarak belirledik. Kenevir üretiminde Çorum’u ana merkezlerden biri yapacağız.

İstikrarın sürmesi, Türk ekonomisinin 2023 hedefleriyle buluşması için 31 Mart’ta bir yol kazası yaşamamalıyız. 31 Mart’ı başarıyla atlatmamız gerekiyor. Bu seçim ülkenin beka seçimidir.

ETİKETLER :