BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Çok önemli bir karar açıklayacağız----

Erdoğan: Çok önemli bir karar açıklayacağız

Erdoğan: Çok önemli bir karar açıklayacağız
19 Temmuz 2016 - 01:46 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki evinin önünde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada Çarşamba günü Bakanla Kurulu sonrası çok önemli bir kararı açıklayacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki evinin önünde toplanan vatandaşlara seslendi. "Hükümetimiz şu anda önemli bir hazırlığın içinde." diyen Erdoğan, "Çarşamba günü inşallah Milli Güvenlik Kurulu'muzu toplayacağız. Sonra da bir Bakanlar Kurulu toplantısı yapacağız ve önemli bir kararı açıklayacağız, şimdi burada açıklamayacağım." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da video konferans ile halka sesleniyor. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Hiç endişeniz olmasın, ne diyoruz her zaman, biz sadece Rabb'imizin karşısında eğiliriz. Başka hiçbir yerde bize eğilmek yok. İşte 208 şehidimiz var, hepsini defnettik ama bilesiniz ki bu halka son değil, bunun devamı da olacak. Zaten biz bu yola böyle çıktık, böyle koyulduk. Ne dedik, kefenimizi giydik bu yola böyle çıktık.

Biz inanıyoruz ve üstünüz. Hiç şüpheniz olmasın. Şu anda Türkiye'nin dört bir yanında, her yerde bu tablo var. Bugün bu akşam arkadaşlarımızla bir değerlendirme toplantısı yaptık. Bu saate kadar toplantımız sürdü.

Bu sıradan bir mesele değil. Bu bir mesele, bu bir vatan meselesi. Bu vatan meselesinde, bu ne idüğü belirsizlere biz bu ülkemizi bırakmayacağız.

Sayın Başbakan söyledi, ben de söylüyorum: Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Siz halkı görmemezlikten gelemezsiniz. Halkın böyle bir talebi varsa, bunun görüşüleceği yer neresidir? Parlamentodur. Bu alçakların bombaladığı parlamentoda inşallah görüşülmek suretiyle, inanıyorum ki parlamentodaki siyasi partiler bu konudaki en isabetli kararı alacaktır. Ben bunu onaylarım.

Gencecik yavrularımızın tanklarla, toplarla şehit edildiği bir ülkede biz siyasiler olarak eğer buna sessiz kalırsak ebedi alemde bunun hesabını veremeyiz. Bugün ABD'de, Rusya'da, Çin'de, dünyanın değişik ülkelerinde idam var mı? Sadece AB üyesi ülkelerde yok.

Bu imzalar atıldığı gibi, bunlar geri de alınabilir. Yeter ki parlamentomuz bu kararı alsın. Şimdi bazıları önümüze farklı şeyler getiriyorlar. Bunlar değiştirilemez hükümler değil. Buyrun, işte şu anda yapılanlar, Ankara'da Özel Harekat'a bombalar yağdırılıyor ve benim 47 polis kardeşim orada şehit oluyor. Aynı şekilde, bizi yakalamaya çalıştılar, bizim kaldığımız yere geldiler fakat biz çıkmıştık.

İfadeler enteresan, biz yakalasaydık ya ölü ya diri getirecektik.

Bunlar, hesapların üzerinde bir hesap, tuzakların üzerinde bir tuzak var, en büyük tuzağı kuracak olan Allah'tır, bunu bilmiyorlar. O muhafaza etti mi, O korudu mu mesele yok.

"ÖNEMLİ BİR KARARI AÇIKLAYACAĞIZ"
İnşallah bu süreci öyle veya böyle atlatacağız. Ve şu anda gayet güzel bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Hükümetimiz şu anda önemli bir hazırlığın içinde ve Çarşamba günü inşallah Milli Güvenlik Kurulu'muzu toplayacağız. Sonra da bir Bakanlar Kurulu toplantısı yapacağız. Ve önemli bir kararı açıklayacağız, şimdi burada açıklamayacağım.

Zamanla yarışıyoruz. Süratle karar alıp, süratle neticeye varmamız lazım. Bunun için de onunla ilgili de Adalet Bakanlığı'mız bu hafta dosyalarını hazırlıyor, ABD'den kendisini isteteceğiz. Yalnız ben burada bugün bir şey daha söyleyeceğim, ulusal medyamızda sağ olsunlar bir birliktelik, bir beraberlik gördüm. Fakat uluslararası medyada Pensilvanya'yı ziyaret edenler var. Ben buradan uluslararası medyaya sesleniyorum, ey medya, ABD'de çifte kuleler yıkıldığı zaman acaba gidip de Bin Ladin'le röportaj yapsaydı buna nasıl bakardınız? Fakat şimdi Türkiye'de böyle bir darbe girişiminde bulunan şahsın takımının gidip kendisiyle röportaj yapanlara nasıl sıcak bakıyorsunuz?

Her akşam bir uluslararası bir medya grubuyla devam edeceğiz. Anlatmamız lazım, bilmeleri lazım. İnşallah tren tekrar raylara oturtulmuştur.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hurdacı 19 Temmuz 2016 20:55

    Siyasilerin bu halka çok büyük bir borcu var eğer bu halk olmasa en büyük acıyı bu siyasiler çekecektir ilk onlar tutuklanacak idi . Lütfen bu halkı germeyin sakinleştirici barışçıl açıklama yapın hala içimiz hain dolu

  • Murat19 Temmuz 2016 17:46

    Ülkemize yapılan bu çirkin saldırı gösterdi ki başkanlık sistemi Türkiye için erken. Başkanlık sisteminde yaşanacak böyle bir acı durumda bu ülkeyi liderlik vasfı olmayan Bin Ali Yıldırım, Kılıçtaroğlu ve Bahçeli’nin eline bırakılamaz. Parti tabanları liderlerini artık sorgulamaları lazım. Türkiye’de gelen siyasilerin en az 20 – 30 yıl kaldığını düşünür isek. Başkandan çok geleceğin liderini bu ülke belirlemesi lazım yoksa bu halk Ecevit veya Demirel gibi liderler için sokağa dökülmez. Olan her zamanki gibi halka olur. Bu ülkeyi biraz seviyorlar ise bir dahaki seçimde ve bundan sonra ki dönemlerde bu ülkeyi kimlerin yöneteceğine karar vermeleri lazım asıl o zaman dışarıya karşı güçlü olarak biliriz.

  • tarkan19 Temmuz 2016 16:07

    halkın üzerindeki gerginliği atıp bir an önce normalize etmek en önemli karar olur

  • yok artık 19 Temmuz 2016 16:06

    bundan sonra derbi maçları seyircili mi oynanacak yoksa ?

  • kevno19 Temmuz 2016 15:21

    bu sistemin işe yaramadığını, darbeci anayasayı bahane edip tüm anayasayı değiştirip başkanlık sistemini getirmeyi açıklayacak, başka ne yapabilir ki?

  • ekselans00619 Temmuz 2016 12:56

    insanlar gereğinden fazla para gereğinden fazla haz gereğinden fazla özgurluk ıstıyor artık. bunu vermezse baştaki yada yanındanı kendısı alamaya calışıyor. tecavüz hırsızlık dolandırıcılık hak ıhlalaı ve b. bi suru şey. demekki demokrası özgurluk herseyın falası zarar.

  • samet19 Temmuz 2016 11:35

    vatandaşlıktan çıkarmalar başlamalı

  • Realist19 Temmuz 2016 10:08

    Vatandaş adlı kişi; Üzüldün galiba darbecilerin gelmediğine.

  • ALİ19 Temmuz 2016 09:53

    keşke demokrasi aşığı biri olduğuna inanabilsem, keşke....

  • vatandaş19 Temmuz 2016 08:34

    sanırım istifa edip ülkeyi rahatlatacağını açıklayacak.İsabetli bir karar olur.