BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan BRICS zirvesine özel davetli----

Erdoğan BRICS zirvesine özel davetli

Erdoğan BRICS zirvesine özel davetli
23 Temmuz 2018 - 16:19 www.finansgundem.com

BRICS ülkeleri Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’nın liderleri 25-27 Temmuz’da Johannesburg’da bir araya geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan zirveye özel olarak davet edildi.

CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan’ın özel olarak davet edildiği BRICS Liderler Zirvesi’nin gündemi “ticaret savaşları ve milli paralarla ticaret” olacak. Dünya ekonomisinde yüzde 25 pay sahibi olan BRICS ülkeleri Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’nın gerçekleştireceği BRICS Liderler Toplantısı 25-27 Temmuz tarihlerinde Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı kabinesini açıklamasının ardından vaktini bir süre dinlenerek geçiren Erdoğan, Güney Afrika’da 3 gün sürecek zirvede, G-20 üyesi olan BRICS liderleri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Hindistan Devlet Başkanı Narendra Modi, Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer ve Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa ile görüşecek.

İLK YÜKSEK DÜZEYLİ TEMAS

Erdoğan’a ziyaretinde yeni bakanların yanı sıra hafta içinde açıklanması beklenen Ekonomi, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu, Yatırım Ofisi ve Finans Ofisi başkanlıklarına getirilecek isimlerin de eşlik etmesi planlanıyor. BRICS Liderler Zirvesi’ne Türkiye, İslam    İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dönem Başkanı sıfatıyla davet edilen Erdoğan’ın zirveye katılması Türkiye ile BRICS arasındaki ilk yüksek düzeyli temas olacak. Zirvenin gündeminde katılımcı ülkelerin ikili ekonomik ilişkilerinin yanı sıra son dönemde ABD ile Çin arasında karşılıklı adımlarla başlayan ticaret savaşları da yer alacak.  “Yeni dünya düzeninin yükselen gücü” olarak tanımlanan BRICS Zirvesi’ndeki görüşmelerde ekonomi ve ticareti geliştirmek için önümüzdeki dönemde atılacak adımlar ele alınacak. Bu kapsamda özellikle milli paralarla ticaret ve bazı ticaret anlaşmaları da liderler arasında görüşülecek. Erdoğan’ın Putin ile yapacağı ikili görüşmede özellikle Akkuyu ve Türk Akımı projelerinde gelinen son aşama değerlendirilecek. (Erdinç Çelikkan/Hürriyet)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)