BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan-Biden zirvesinde neler konuşuldu?----

Erdoğan-Biden zirvesinde neler konuşuldu?

Erdoğan-Biden zirvesinde neler konuşuldu?
31 Ekim 2021 - 14:53 www.finansgundem.com

İki liderin bir saat süren görüşmesinde Türkiye'nin F-16 satın alma talebi ve ABD ile savunma ilişkisi ele alındı. Erdoğan ve Biden iki ülke ilişkilerini güçlendirmek için ortak mekanizma kurulmasında mutabık kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, zirvenin yapıldığı Nuvola Kongre Merkezi'nde, ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşme, yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden ile görüşmesinde iki ülke ilişkilerini güçlendirmek ve geliştirmek için ortak mekanizma kurulması konusunda mutabık kalındığı bildirildi. İkili ticaret hacminin artırılması yönündeki ortak perspektif doğrultusunda atılacak adımlar ele alındı. NATO ittifakı ve stratejik ortaklık zeminine vurgu yapılan Erdoğan - Biden görüşmesinde iklim değişikliği konusunda karşılıklı atılan adımlardan duyulan memnuniyet de dile getirildi.

Ayrıca üst düzey bir Türk yetkili, "Görüşme çok olumlu bir atmosferde geçti" dedi.

ABD'DEN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan da iki liderin görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada,

"Biden yapıcı ilişkileri korumanın önemine vurgu yaptı. İşbirliğini genişleterek anlaşmazlıkları etkin şekilde yönetme isteğini dile getirdi. F-16 talebi için ABD'nin bir süreçten geçmesi gerektiğini aktardı. Türkiye'nin Afganistan'da 20 yıllık katkılarından müteşekkiriz. Biden savunma ortaklığı ve Türkiye'nin NATO müttefiki olarak önemini vurguladı. ABD'nin S-400'ler konusundaki endişelerini aktardı. Suriye'deki siyasi süreç, Afganistan'daki insani yardımlar, Doğu Akdeniz'deki durum görüşüldü" denildi.

BIDEN: İYİ BİR GÖRÜŞME YAPMAYI PLANLIYORUZ
Görüşme öncesi fotoğraf çekimi sırasında ABD'li bir gazetecinin "Türkiye'ye F-16'ları vermeyi planlıyor musunuz?" sorusuna, ABD Başkanı Biden, "İyi bir görüşme yapmayı planlıyoruz" yanıtını verdi.

MERKEL VE SCHOLZ İLE DE GÖRÜŞECEK

Yetkili, Biden'ın ayrıca Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Yardımcısı Olaf Scholz ile kısa bir görüşme gerçekleştirdiğini aktardı.

G20'de hedef: 2022 ortasına kadar dünya nüfusunun yüzde 70'ini aşılamak

G20 ülkeleri asgari kurumlar vergisi oranında anlaştı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)