BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan aday gösterecek diye korktu!----

Erdoğan aday gösterecek diye korktu!

Erdoğan aday gösterecek diye korktu!
26 Kasım 2013 - 15:56 www.finansgundem.com

Eskişehir’in CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen AK Partili adayların açıklandığı grup toplantısıyle ilgili konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin bugünkü grup toplantısında 10 kentin belediye başkan adayını açıkladı. Açıklanan şehirler  arasında Eskişehir de vardı. Ak Parti’nin Eskişehir adayı Harun Karacan oldu.

Adayların ismi açıklanmadan önce AK Parti grubuna, şehirlerde yapılan yatırımlarla ilgili tanıtım videoları gösterildi. Eskişehir ile ilgili gösterilen videoya ise Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den tepki geldi.

“BENİ ADAY GÖSTERECEK DİYE KORKTUM”

Hurriyet.com.tr’ye konuşan Yılmaz Büyükerşen, “Tanıtım videosunu izledim. Eskişehir’de yapılan yatırımlar diye gösterdikleri bizim hizmetlerimiz. Tramvayları, göletleri, Porsuk’u, gondolları, üniversiteyi, heykelleri videoda görünce bir an korktum beni aday olarak açıklayacak diye” dedi.

Başbakan’ın açıköğretim ve üniversiteden bahsettiğini hatırlatan Büyükerşen , “Üniversiteyi de Açıköğretimi de ben kurdum. Kurduğumuz üniversite o kadar büyümüştü ki 1992’de aldığımız kararla ikiye bölüp Osmangazi Üniversitesi’ni, kurduk.

HIZLI TREN CEVABI

Başbakan’ın hızlı trenle ilgili sözlerini eleştiren Büyükerşen, hızlı treninin aslen Eskişehir için yapılmadığını Ankara İstanbul hattı için yapıldığını ifade etti. Büyükerşen, Eskişehir’in kavşak noktası olduğu için hızlı trenin şehirlerinden geçtiğini söyledi.

“ONDA BİRİ BENDE OLSA PARİS’E ÇEVİRİRDİM”

Başbakan Erdoğan’ın anayollar ile ilgili eleştirini de cevaplayan Yılmaz Büyükerşen, “Başbakan’ın bahsettiği yollar çevreyolu. Yani bizim görevimiz değil karayollarının görevi. Eskişehir’de şehrin ortasından çevreyolu geçirdiler. Şimdi o yol mühendislik fakültelerinde anlamsız yol şeklinde örnek olarak gösteriliyor… Dümdüz ovada altı tane dal-çık yaptılar. Sayın Başbakan İstanbul’u örnek gösteriyor. İstanbul zaten il belediyesi ve özel kanunu var. Bizde de inşallah 30 Mart’tan sonra olacak. İstanbul belediyesi bütçesinin onda biri bende olsa Eskişehir’i Paris’e çevirirdim” şeklinde konuştu.

BÜYÜKERŞEN 2009'DA YÜZDE 51,5 ALMIŞTI

2009 yerel seçimlerinde DSP'den seçime katılan Yılmaz Büyükerşen, yüzde 51,5 oy oranı ile yeniden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. AK Parti aynı seçimde oyların yüzde 37,1'ini almıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)