BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan, 15 Temmuz’u dev şirketlere anlatacak----

Erdoğan, 15 Temmuz’u dev şirketlere anlatacak

Erdoğan, 15 Temmuz’u dev şirketlere anlatacak
12 Temmuz 2017 - 11:07 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’un yıldönümünde 4 trilyon doları yöneten küresel şirketlerin CEO’larıyla buluşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'un yıldönümünde dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen şirket yöneticileriyle bir araya gelecek. Erdoğan, Toplam 4 trilyon doları yöneten küresel şirketlerin CEO'larına, 15 Temmuz'dan bu yana yaşananları anlatıp, "Türkiye güvenilir adres, gelin yatırımlarınızı yapın" mesajı verecek.

350 DEV KATILIYOR

TOBB-YASED işbirliğiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde yapılacak "Uluslararası İş Dünyası Toplantısı"na 350 şirket temsilcisi katılacak. Listede, Bank of China, Bauhaus, Benetton, Chine Energy, Coca Cola, Facebook, General Electric, Google, Hewlett Packard, IBM, Koç, Mercedes, Motorola, Microsoft, Nike, Pepsi, Cisco, Socar, Siemens, Toyota, Tofaş, Vodafone gibi önde gelen firmaların temsilcileri yer alıyor.

YATIRIMLAR KOLAYLAŞTIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uluslararası yatırımcılarla istişare toplantısında Türkiye'nin darbe girişimine inat yatırımları kolaylaştırmak için yaşama geçirdiği tedbirler, vergi teşvikleri ve desteklerini anlatması bekleniyor. Özellikle yatırımların bölgelere göre teşvik ve desteklerdeki cazibeye dikkat çekeceği, sanayi ve teknoloji yatırımlarının uzun vadede şirketlere sağladığı kazançlara işaret edeceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hain FETÖ darbe girişimine rağmen Türkiye'nin bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüme sergilediğine dikkat çekecek. Bu kapsamda Türkiye'deki büyük yatırımları da anlatılacak. Darbe girişimine rağmen, kamu ve özel sektör yatırımlarının sekteye uğramadığı vurgulanacak.

3.5 MİLYAR DOLARLIK YENİ YATIRIM

Türkiye'de istikrarı kalıcı hale getiren referandum sonrası ekonomide başlayan bahar havası yatırımlarda da kendini hissettirmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde 3.5 milyar dolarlık yatırım müjdesi verirken, yılın 6 ayına 6 milyar dolarlık sıfırdangenişleme yatırımları, ortak girişimler, birleşme ve satın alma faaliyetleri damgasını vurdu. Son dört yılda 5 milyar dolarlık doğrudan yatırımın çekildiği enerji sektörü de yıla hızlı girdi. Toplam 1.3 milyar dolar bedelle ihalesi tamamlanan Konya Karapınar güneş enerjisi projesinin ardından rüzgâr enerjisi ihalesi için de çalışmalara başlandı. (Sabah)

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hayri12 Temmuz 2017 12:40

    Eniste bana pist dedi:)

  • Egerki12 Temmuz 2017 12:21

    Egerki 15 temmuz da şüpheli ve karanlık noktalar olmasa idi bir yıldır harıl harıl anlatilmazdi akp 17-25 aralık unutulsun 15 temmuz unutulmasın istiyor ama bu halk zaten herşeye razı bana dokunmayan bin yil yaşasın zihniyeti bu ulkenin ve özgürlüğün sonu olacak şimdi türkiye yunanistana gülüyor ama bizim sonumuz onlardan da beter olacak küresel sermaye ülkenizi paylaşırken dizi gibi izleyeceksiniz .