BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErdem Başçı'dan flaş faiz açıklaması----

Erdem Başçı'dan flaş faiz açıklaması

Erdem Başçı'dan flaş faiz açıklaması
03 Şubat 2015 - 06:13 www.finansgundem.com

Macaristan'daki konferansa katılan MB Başkanı Başçı, özel bir politika toplantısının, bugün açıklanacak enflasyon verisine bağlı olduğunu söyledi

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen merkez bankaları konferansına katılan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı gazetecilere yaptığı açıklamada, eğer enflasyon belirgin şekilde düşerse son fiyat gelişmelerinin değerlendirileceği bir ara toplantı yapılacağını belirtti.

Başçı “Ara toplantı yapıp yapmayacağımıza enflasyondaki düşüşün derecesine bağlı olarak karar vereceğiz” dedi. bugün açıklanacak yıllık enflasyonun aralık ayındaki yüzde 8.17’den yüzde 6.80’e gerileyeceği öngörülüyor.

TL’nin cuma günü tarihi zirvesini test etmesinin ardından piyasada Merkez’in enflasyon verisi sonrası erken faiz indiriminden vazgeçeceği ya da fiyatlanandan daha düşük bir indirime gidilebileceği öngörülmeye başlanmıştı.

En az 50 puan bekleniyor

Ancak Reuters’a konuşan bazı bankacılar Başçı’nın Budapeşte’de yaptığı açıklamaların piyasa koşullarına rağmen enflasyonun işaret edilen 1 puandan fazla düşüş göstermesi halinde ara toplantı olasılığının tamamen ortadan kalkmadığını gösterdiği yorumunu yaptı.
Amerikan Bloomberg ajansının görüşüne başvurduğu 13 ekonomistin 12’si yarın Merkez’in bir ara toplantı yapacağı görüşünde. Ara toplantı bekleyenlerin yarısı 50 baz puan, diğer yarısı da 75 baz puanlık faiz indirimi öngörüyor.
Dolar/TL’nin 2.4483 ile tarihi zirveyi görmesi ve Merkez’in cuma günü yaptığı, “Yakın dönemde gözlediğimiz piyasa hareketleri Merkez Bankası’nın öngördüğü Faiz indirim sürecinin temkin düzeyiyle uyumlu değildir. Merkez Bankası bütün politika araçlarını enflasyonda bu ay belirginleşecek düşüşün kalıcı olmasını sağlamak amacıyla kullanmaya devam edecektir” açıklaması sonrası faiz indirimi yönündeki beklentiler bir miktar azaldı.
Büyüme reformla artacak

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, merkez bankalarının ekonomik büyümeyi en iyi fiyat istikrarını sağlayarak destekleyebileceğini vurguladı. Budapeşte’de Macaristan Merkez Bankası tarafından düzenlenen konferansta, ‘Fiyat istikrarının değeri üzerine’ konulu bir sunum yapan Başçı, yüksek enflasyonun ve deflasyonun büyümeyi zayıflatabilen unsurlar olduğuna dikkat çekti. “Merkez bankaları açısından büyümeyi desteklemenin en iyi yolunun fiyat istikrarını sağlamaktır” diyen Başçı, insan sermayesi, istihdam piyasası, teknoloji, yenilikçilik ve fiziki altyapı alanlarında yapılacak reformların Türkiye’nin büyüme potansiyelini daha da artıracağını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)