BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinErdem Başçı lojmandan ayrıldı----

Erdem Başçı lojmandan ayrıldı

Erdem Başçı lojmandan ayrıldı
10 Şubat 2015 - 02:15 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başçı, 4 yıldır oturduğu lojmanı 7 Şubat’ta boşalttı. Başçı’nın çocuklarının okuluna yakın bir eve kiracı olarak taşındığı öğrenildi

Faizleri yeteri kadar düşürmediği için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın neredeyse her gün eleştirdiği Merkez Bankası Erdem Başçı, 4 yıldır oturduğu lojmanı 7 Şubat’ta boşalttı. Neşe Karanfil'in Hürriyet'teki haberine göre Başçı’nın çocuklarının okuluna yakın bir eve kiracı olarak taşındığı öğrenildi.

Son bir aydır başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok siyasinin eleştiri oklarını yoğunlaştırdığı Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yaklaşık 4 yıldır oturduğu lojmanını boşalttı. Çankaya’daki Pembe Köşk sitesinde Merkez Bankası’nın lojmanlarında oturan Başçı, “çocuklarının okuluna yakın olsun” diye kiralık bir eve çıktı.  

CUMARTESİ TAŞINDI

Başçı, Merkez Bankası’na ilk olarak 2003 yılında başkan yardımcısı olarak atandı. 2011 yılında da Merkez Bankası’na başkan oldu. Merkez Bankası’nın Pembe Köşk Sitesi’nde lojman olarak kullanılan daireleri bulunuyor. Başçı, başkan olduktan sonra B-1 blokta 3. katta olan lojmana taşındı. Yaklaşık 4 yıldır aynı yerde oturan Başçı’nın 7 Şubat Cumartesi günü evi boşalttığı öğrenildi. Başçı’nın lojmandan neden taşındığına yönelik sorulara Merkez Bankası yetkilileri, “Çocuklarının okuluna yakın olmak istediler” yanıtını yanıt verdiler.

AYNI SİTEDE KEMAL DERVİŞ DE OTURDU

Pembe Köşk Sitesi 6 bloktan oluşuyor ve Ankara’nın en merkezi yeri Çankaya’da bulunuyor. Site 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün müze olarak da kullanılan evinin hemen yanıbaşında yer alıyor. Pembe Köşk ile sitenin girişleri ayrı. Peşbe Köşk sitesinde, Hazine Müsteşarlığı’nın da lojmanları bulunuyor. Hazine Müsteşarlığı’nın lojmanında 2000 yılında yaşanan kriz sonrası Türkiye’ye eşi Catherinee ile gelen Kemal Derviş kalmıştı. Derviş’ten sonra aynı lojmanda Hazine Müsteşarlığı döneminde Halil İbrahim Çanakcı kaldı. Çanakcı’nın IMF’de icra direktörü olmasının ardından boş kalan lojmana henüz kimsenin taşınmadığı öğrenildi.

GÖZLER  24 ŞUBATTA

BAŞÇI son dönemde faizi indirmediği için sıkça eleştiriliyor. 2014 yılının ocak ayında faizlerin 5,5 puan artırılmasının ardından geçen yıl sık sık faizleri indirmesi istendi. Başçı, 27 Ocak günü basın toplantısında ocak enflasyonunun 1 puandan fazla düşmesi halinde Para Politikası Kurulu’nu (PPK) olağanüstü toplantıya çağırabileceğini açıkladı. Ancak piyasalarda dalgalanma nedeniyle olağanüstü toplantıdan vazgeçildi. Şimdi gözler 24 Şubat’ta olağan olarak yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısında. Döviz kurunun 2.50’ler seviyesine gelmesi nedeniyle PPK’nın ne yapacağı merakla bekleniyor.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)