BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEpstein davasında 50 milyon dolar krizi----

Epstein davasında 50 milyon dolar krizi

Epstein davasında 50 milyon dolar krizi
13 Ekim 2020 - 16:29 www.finansgundem.com

Milyarder finansçı Leon Black’in, Jeffrey Epstein’a 50 milyon dolar ödediği ortaya çıktı. En azından ödemelerden biri Deutsche Bank tarafından “sıradışı” olarak tanımlandı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Özel sermaye grubu Apollo Global Management’ın milyarder kurucu ortağı Leon Black, Jeffrey Epstein’a 2008 yılında cinsel tacizden suçlu bulunmasının ardından, en az 50 milyon dolarlık ödeme yaptı. Ödemelerden bir tanesi, Deutsche Bank’ın radarına takıldı ve “sıradışı” olarak tanımlandı. Epstein’ın Deutsche Bank’ta hesapları bulunuyordu.

Black son yıllarda, yatırımcılardan gözden düşen finansçıyla olan ilişkisine yönelik sorular alıyordu. Epstein 2019’un Ağustos ayında mahkemeye çıkmayı beklerken hapishanede hayatını kaybetti. Ölümünün intihar olduğu düşünülüyor. Epstein 2008 yılında fuhuş suçunu kabul etmiş ve geçtiğimiz yıl da 18 yaşından küçük kızları istismar etme suçundan tutuklanmıştı.

Black, 2012 ve 2017 yılları arasında Epstein’dan “aile ofisi konusunda yardım ve yatırım hizmetleriyle, kişisel varlıkları ve gayrimenkulleriyle ilgili planlama tavsiyesi” aldığını açıkladı. Black Pazartesi günü yatırımcılara gönderdiği mektupta, “Epstein’a, yaptığı işler için yılda milyonlarca dolar ödediğim doğrudur” dedi. Açıklamasının devamında “aynı zamanda belirtmem gerekir ki, Epstein’ın tüm tavsiyeleri önde gelen denetçiler, hukuk şirketleri ve diğer profesyonel danışmanlar tarafından kontrolden geçti” ifadelerini kullandı. Black mektubunda kendisinin ve ailesinin bir kez Epstein’ın özel adasında piknik yaptığını ve Epstein’la New York’taki evinde “zaman zaman” görüştüğünü de söyledi.

İki yatırımcı bir “ücret tartışması” üzerine görüşmeyi kesti ve Black, 2018 yılında Epstein’dan danışmanlık almayı bıraktı. Black’in sözcüsü, Black’in “onunla (Epstein’la) herhangi bir ilişki kurduğu için derin bir pişmanlık duyduğunu” söyledi. Açıklamasının devamında “Black’in herhangi bir hatalı davranışı ya da suçu olduğu konusunda hiçkimsenin bir iddiası yoktur” ifadeleri kullanıldı. Black’in sözcüsü, 50 milyon dolarlık ödeme konusunda açıklamada bulunmayı reddetti ve özel sermaye milyarderinin neden finansal hizmet almak için Epstein’ı seçtiği konusunda yorumda bulunmadı.

Apollo’dan yapılan açıklamada ise şirketin “Jeffrey Epstein’la hiçbir zaman herhangi bir iş yapmadığı” söylendi. Deutsche Bank’ın şöhreti, Epstein’la geçmişteki ilişkileri ortaya çıktığında daha da lekelendi. Alman bankası, Epstein’ın resmi olarak kayda geçmiş bir cinsel istismarcı olmasına rağmen, milyonlarca dolar potansiyel olarak şüpheli para transferi gerçekleştirdi. Bu transferlerin bazıları suç ortağı olduğu söylenen kişilere ve Rus modellere gitti. Temmuz ayında, Deutsche Bank, özür dileyerek, 2013 yılında Epstein’ın müşteriliğini onaylamasından doğan zararları karşılamak için 150 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti. Banka bu durumun prosedürlerinin zayıflığından kaynaklandığını bildirerek “derin bir pişmanlık” duyduğunu belirtti. Epstein’ın tutuklanması ve ölümünden bu yana, milyarderin önemli isimlerle olan ilişkileri yakın takibe alındı.

Baclays’in genel müdürü Jes Stanley, Epstein’la olan yazışmalarının ortaya çıkmasının ardından, ilişkileri konusunda İngiliz otoritelerince sorgulanıyor. Stanley ve eşi de 2015 yılında cinsel istismarcının özel adasını ziyaret etti. Geçtiğimiz yıl Apollo’nun yatırımcılarına gönderdiği bir mektupta Black, Epstein’la “sınırlı bir ilişkisinin olduğunu” söyledi ancak Epstein’a yöneltilen suçlamalardan “tamamen habersiz olduğunu” belirtti. O dönem yapılan bir bilanço dönemi toplantısında Epstein’la olan ilişkisiyle ilgili soruların “yatırımcılarla olan ilişkilerini etkilemediğini” söyledi. Black ve yatırım bankası Drexel Burnham Lambert’in birkaç eski çalışanı, 1990 yılında Apollo’yu kurdu. Özel sermaye grubu 414 milyon dolardan fazla parayı yönetiyor ve destekçileri arasında dünyanın en büyük emeklilik ve varlık fonları var.

Fransız bankası BNP’nin adı Epstein davasına karıştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)