BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEPDK'dan serbest tüketici portalı----

EPDK'dan serbest tüketici portalı

EPDK'dan serbest tüketici portalı
23 Mayıs 2016 - 21:21 www.finansgundem.com

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca serbest tüketici limitinin sıfırlanacağı ve tüketicinin elektriğini istediği tedarikçiden seçebileceği sisteme daha kolay uyum sağlanabilmesi için "Serbest Tüketici Portalı" kurulacak.

EPDK yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliğinde yapılacak değişiklikle yıllık 3 bin 600 kilovatsaat olan serbest tüketici limitinin sıfırlanması sürecine daha kolay geçilmesi hedefleniyor.

Söz konusu değişiklikle kurulacak portal sayesinde serbest tüketicilerin, tedarikçi değiştirme süreçleri kayıt altına alınacak.

Portala, tüketicilerin bilinçlendirilmesine yönelik bilgi ve belgelerin eklenebileceğini belirten yetkililer, tüketicilerin de geçmiş tüketim değerlerini, varsa geriye dönük düzeltmelerini ve seçtikleri tedarikçiye ait bilgileri görüntüleyebileceklerini ifade etti.

KİŞİSEL BİLGİLER KORUNACAK
Yapılacak değişiklikle, tüketim noktalarına ilişkin bilgileri güncel tutma yükümlülüğü dağıtım şirketlerine, tüketicilerin bilgilerini güncel tutma görevi ise tedarikçi şirketlere verilecek.

Elektrik tedarik şirketleri portföylerine kaydetmek istedikleri tüketicilerin bilgilerini teyit etmek amacıyla sorgulama yaparken tüketicinin bazı kişisel bilgilerine erişemeyecek. Sistem tüketicinin bazı bilgilerini saklı tutacak.

EPDK, ilerleyen dönemde Serbest Tüketici Portalı'nın, e-Devlet, Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) ve Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi gibi sistemlerle entegre çalışmasını hedefliyor.

Mevcut uygulama sayesinde şu an yıllık tüketimi 3 bin 600 kilovatsaat olan serbest tüketiciler, tam rekabet hedefi doğrultusunda elektriğini istediği tedarikçi şirketten satın alabiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)