BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEPDK'dan milyonlarca aboneyi ilglendiren karar----

EPDK'dan milyonlarca aboneyi ilglendiren karar

EPDK'dan milyonlarca aboneyi ilglendiren karar
31 Aralık 2018 - 14:19 www.finansgundem.com

EPDK, 1 Ocak elektrik tarifesinde “gece” sürprizi yaptı. Akıllı sayacı bulunan, gece saat 22.00’den sonra ütü yapan, çamaşır yıkayan, fırın çalıştıran aboneler, diğerlerine göre çok ucuza elektrik tüketecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yeni elektrik tarifesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Konut elektriğine yüzde 10 indirim yapıldı. Elektriğin kilovatsaati,  vergi ve paylar ve dağıtım bedeli hariç 28 kuruşa düştü. Habertürk'den Olcay Aydilek'in haberine göre Tarifelerde yüzbinlerce aboneyi ilgilendiren bir indirime daha imza atıldığı ortaya çıktı.

Peki, bu indirimden hangi aboneler yararlanacak? Akıllı sayacı bulunan milyonlarca abone… Bu gruba giren aboneler, dağıtım şirketlerine bildirmeleri halinde “üç zamanlı tarife”den elektrik kullanabiliyor. Halen, yüzbinlerce abone bu grupta yer alıyor.

Söz konusu abonelerin, tüketimlerini 22.00-06.00 saatleri arasına kaydırmaları halinde faturaları hafifleyecek. EPDK, gece tarifesinde yüzde 25 indirim yaptı. Vergiler, paylar ve dağıtım bedeli hariç elektriğin kilovatsaati, 16.9 kuruştan 12.5 kuruşa çekildi. 

AMAN DİKKAT, ÇARPILIRSINIZ!

Söz konusu aboneler, “puant” olarak anılan 17.00-22.00 saatleri arasında tüketecekleri her birim elektrikte ise tarifeye çarpılacak. Her kilovatsaati 48 kuruştan elektrik tüketecek. Bu aboneler, 06.00-17.00 saatleri arasında tüketecekleri elektriğe de 28 kuruş ödeyecek.  Üç zamanlı tarife dışında kalan aboneler, günün her saatinde 28 kuruştan elektrik kullanıyor. 

UZMANLARDA UYARI

Uzmanlar, bu gruba giren aboneleri tüketimlerini geceye kaydırmaları konusunda uyardı. Uzmanlar, “Üç zamanlı tarifeden elektrik tüketen aboneler, yoğun tüketimlerini geceye kaydırmaları halinde çok ucuza elektrik kullanabilecek. Ancak, puant saate kayan tüketimlerinde yüksek bir bedelle karşı karşıya kalacaklarını ve faturaya çarpılacaklarını unutmamalılar” dedi.(Olcay Aydilek/Habertürk)

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tüketici 31 Aralık 2018 16:15

    Sizi yaptığınız iş akşam 22.00 kalkıp ütumu yapılır yapacaksaniz adam gibi tarife yapın 19.00 dan sonra olsun

  • Tüketici Aldatılıyor31 Aralık 2018 22:56

    Sayaçlar saatleri otomatik geri aldı eski kış saatinden dolayı. Haber yanlış 31 Mart a kadar indirimli tarife saat 23:00-07:00 arası olacak.Kazıklanmaya devam...