BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEPDK Osmangazi EDAŞ'a el koydu----

EPDK Osmangazi EDAŞ'a el koydu

EPDK Osmangazi EDAŞ'a el koydu
02 Ağustos 2013 - 11:12 www.finansgundem.com

EPDK, Yıldızlar SSS Holding'in devraldığı Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş şirketlerine el koydu

2010’da özelleştirilen, ancak yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen Osmangazi Elektrik Dağıtım şirketine el konuldu. Şirketin TETAŞ’a toplam 145 milyon lira borcu olduğunun öğrenildi
Yüzde 100 hissesi Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ’ye (TEDAŞ) ait Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ, Haziran 2010’da 485 milyon lira bedelle ETİ Gümüş AŞ’ye (Yıldızlar SSS Holding) devredilmişti.
BATIK KREDİ İDDİALARINDA SIKÇA ADI GEÇTİ
Yıldız Holding'in Halkbank'ın 450 milyon dolarlık batık kredi haberlerinde sıkça adı anıldı. Bu söylentilerin ardından EPDK'nın Osmangazi Elektrik'e el koyması kafalarda soru işaretleri uyandırdı. Halkbank bu batık kredi iddalarını yalanlarken sıkça adı geçen Yıldızlar SSS Holding ise bir açıklama yaparak 'Halkbank'a olan ödemelerini zamanında ve düzenli ödediklerini' belirtmişti.
LİNANS İPTALİ SÖZ KONUSU
Enerji Bakanlığı ve EPDK kaynaklarından alınan bilgiye göre, Osmangazi Elektrik Dağıtım’a el koyma sonrası şirketin yönetimine Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ’den (TEDAŞ) 3, TETAŞ’tan 2 ve dışarıdan 1 olmak üzere 6 üye atandı. Osmangazi, 21 elektrik dağıtım bölgesinin özelleştirilmesinden sonra el konulan ilk şirket oldu. Aynı kaynaklar, şirketin TETAŞ’a toplam 145 milyon lira borcu olduğu bilgisini verdi. Yeni çıkarılan Elektrik Piyasası Kanunu (EPK), elektrik dağıtım şirketlerinin elektrik parası dahil yasal yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesini emrediyor. Aksi halde kanun gereği, ilgili şirketin yönetimine atama yapmaktan lisans iptaline kadar cezai müeyyide söz konusu.
YENİ ATAMALAR YAPILDI
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş şirketlerinin 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nun 16. Maddesi’nin 4.fıkrası
gereğince faaliyetlerini yerine getiremediği belirlenerek, yatırımlarımların devamlılığını sağlamak, tüketicilere nitelikli ve kesintisiz hizmet verilmesini sürekli kılmak gibi amaçlarla, tedbiren şirketlerin mevcut yönetim kurulu başkan ve üyeleri görevden el çektirildiğini ve yerlerine yeni atamalar yapıldığını bildirdi.
EPDK'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Özel sektör tarafından işletilen elektrik dağıtım şirketleri, ilgili tüm taraflara karşı üstlendiği yükümlülüklerini yerine getirerek, tüketicilere daha nitelikli ve kaliteli hizmet vermesi esasına göre faaliyetlerini sürdürmektedir.
Bu hükümler aykırı davranışlar halinde, dağıtım ve perakende satış faaliyetleri ile piyasa mekanizmasının işleyişinin sağlıklı olarak sürdürülebilmesi için ne tür tedbirler alınacağı 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve mevzuatımızla belirlenmiştir.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun dün yapılan toplantısında alınan kararla Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş şirketlerinin 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nun 16. Maddesi’nin 4.fıkrası gereğince faaliyetlerini yerine getiremediği belirlenerek, yatırımlarımların devamlılığını sağlamak, tüketicilere nitelikli ve kesintisiz hizmet verilmesini sürekli kılmak gibi amaçlarla,  tedbiren şirketlerin mevcut yönetim kurulu başkan ve üyeleri görevden el çektirilmiş ve yerlerine yeni atamalar yapılmıştır.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)